Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

13 år med antidepressiva

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

13 år med antidepressiva

mai 7 2018 - 19:29
Hei.

Jeg har gått på Effexor i snart 13år og lurer på om jeg noen gang blir frisk.
Noen som vet om det er langtidseffekten på antidepressiva?
Avatar

Re: 13 år med antidepressiva

mai 19 2018 - 21:13
Hei! Selv bruker jeg ikke antidepressiva men har til tider veldig lyst å begynne fordi det er liksom siste håp. Har prøvd flere år med samtaler, jevnt med legebesøk og oppfølging og flyr overalt til avtaler for å få hjelp men blir ganske slitsomt med tiden. Er der verdt er forsøk liksom?
Avatar

Re: 13 år med antidepressiva

mai 19 2018 - 22:29
Som kjent; antidepressiva kan ofte gjøre en selv verre eller bare opprettholde et vedvarende tomt følelsesregister.

Antidepressiva fungerer sannsynligvis egentlig ved å hemme reseptorene i hjernen, slik at ikke like mye av signalstoffene i hjernen overføres til resptorene, som dermed resulterer i svekket følelses-opplevelse (svekket følelses-register) eller mer svingende/ekstreme følelser.

Effekten av antidepressiva blir dermed deretter, ettersom alt avhenger av hvor mye av signalstoffet som hindres overføring til reseptorene. Derfor spiller type antidepressiva og mengde antidepressiva, samt personens individuelle hjerne-kjemi, inn på hvordan effekt antidepressiva har på hver individuelle person.
Noen opplever positiv effekt, men de fleste opplever visstnok svekket følelses-register, forverret depresjon eller ingen merkbar effekt. Og i tillegg fins det forskjellige grader av bieffekter, deriblant mulige hjerneskader, siden ingen "eksperter" egentlig veit hele aspektet av hva antidepressiva gjør med hjernen.

Antidepressiva er "kjemisk lobotomi". Det er kjemisk eksperimentering/kjemisk sjansespill. Det bør derfor anses som siste utvei. Man fucker ikke med hjernen sin før det er absolutt nødvendig...
Avatar

Hei

mai 19 2018 - 22:30
Jeg vil ikke anbefale deg å starte med antidepressiva. Vi kan chatte her og ser etterhvert hvordan du vil føle deg
Til forsiden