Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trist og lei av nettvennskap // Gode alternativer (også under pandemien)?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trist og lei av nettvennskap // Gode alternativer (også under pandemien)?

juni 3 2021 - 17:11
Jeg har tidligere brukt nettet for å finne venner, men det både begynner og slutter likedan. Vi introduserer oss for hverandre med standard spørsmål og hvis vi planlegger møter får jeg kalde føtter. Jeg skulle gjerne truffet noen i fysisk forstand, men det er enten i altfor bråkete omgivelser (f.eks bar, klubb) eller så er det pandemi. Andre plattformer for sosialisering (f.eks skole, universitet, fritidssteder) har vært mislykkede. Jeg er veldig lite flink til å ta initiativ og mestrer ikke small talk, så det å finne venner er veldig vanskelig for meg.

Hvor finner dere noen å snakke med (ikke nødvendigvis venner) og hvordan kan jeg bli flinkere til å sosialisere?
Avatar

Re: Trist og lei av nettvennskap // Gode alternativer (også under pandemien)?

juni 3 2021 - 20:12
Det er en myte (evt. en konspirasjon, for de som liker å se slik på det) at skoler, universiteter og fritidssteder først og fremst er plattformer for sosialisering. At folk finner venner der kan ha helt andre årsaker, som vi ikke kan vite noe om.

Når det gjelder småprat så er det mange som forveksler det med tørrprat, som er noe helt annet. Småprat er en type lett konversasjon der man finner ut om det er grunnlag for en dypere samtale, og dersom det ikke er det, avslutter man samtalen.

(Å prate bare for å holde praten gående kalles tørrprat, og det er noe helt annet.)

Men det viktigste er å vite hva du legger i konseptet vennskap. Når du har klarhet i det, er det enklere å vite hva slags miljøer du skal oppsøke for å finne den slags folk du ser etter.
Avatar

Samme her!

juni 3 2021 - 20:52
Jeg har ikke noe godt svar til deg, men er enig i at pandemien har ført til mye ensomhet. Jeg prøver å bli flinkere til å trives i eget selskap, men det kan være en fordel å ha en interesse man kan dele med noen andre. Jeg har for det meste interesser som gjøres alene f.eks lese, ta bilder, høre på musikk, gå turer... Er dårlig på smalltalk selv, fordi jeg helst vil prate om noe som er mer dypt og ekte. Det blir fort lange dager hvis man er alene hele dagen - meg selv inkludert i dag. Anbefaler å se Master of None på Netflix for å komme i bedre humør. Første episode er litt rar, men episode 2 og 3 gjorde noe med meg <3

Håper du får det bedre snart. Alt blir bra :)

Jeg skal snart ta første dose av koronavaksinen så det ser ut til at det går mot lysere tider for meg også omsider.
Avatar

Master of None

juni 3 2021 - 20:56
Takk for tips! Jeg har selv tenkt på den
Avatar

Bare hyggelig

juni 3 2021 - 21:06
Så bra! Hyggelig å kunne hjelpe. Digger brukernavnet ditt btw :)
Avatar

Brukernavn

juni 4 2021 - 13:30
Brukernavnet mitt er vel ikke så kreativt? Men, takk likevel. Mitt egentlige navn er Christine :)
Avatar

Hei!

okt 9 2021 - 11:22
Jeg tipser om "Aktivitetsvenner.no" i tilfelle noen ikke har hørt om det, der kan man finne noen å gjøre aktiviteter med.
Til forsiden