Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosiale ferdigheter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosiale ferdigheter

nov 26 2020 - 01:28
Jeg kan si rett ut jeg sliter med å være sosial :(
jeg greier fint å holde en kort samtale, men det å holde en samtale gående suger jeg på.
Her sitter jeg uten venner, og prøver å pushe meg selv til å bli flinkere til å prate.
Har en gutt på 3år og vil ikke han skal bli som meg når han blir eldre.
For øyeblikket så er han flinkere enn meg, men jeg vil så gjerne være et godt forbildet.
Hva er det dere gjør for å få venner?
Hvordan holder man på en venn?
Hvordan stopper man å dytte folk unna seg?
Hvordan kan man bli tryggere rundt mennesker?
Vet ikke om det er jeg selv eller om at jeg bare har blitt vandt til å bli sett som «rar». Noen ganger kan det komme rare ting ut av munnen min og da ser folk på meg rar. Så jeg prøve mitt beste å være «normal», ja vet jeg burde stoppe med det. Det som gjør meg rar gjør meg unik og alt det der. Det å være rar er også noe andre frykter og misliker.

Er det du rar?
Velkommen i gjengen!

Er du barnslig?
Velkommen i gjengen!

#26
Avatar

Outsider/raringer

nov 26 2020 - 11:57
Enig der at det blir litt feil å si raring siden man kan være rar på forskjellig måter, men denne gangen siktet jeg til rar som en person som er på sidelinjen. En outsider.
En som følger ikke flokken som tenker på en ny måte i forhold til folk flest.
En person som ofte får det rare stirret når du åpner åpner munnen og tilbake melding «hvor kom det fra?» «er du gæren?» Osv.

Ligger løsning på at andre raringer må finne andre raringer og kanskje da greier å være sosial? Liksom føle trygghet at man kan være rare sammen.
Avatar

Re: Sosiale ferdigheter

nov 26 2020 - 13:28
At man er en raring/outsider (i betydningen avviker i forhold til det statistiske gjennomsnittet) betyr ikke nødvendigvis at man automatisk passer så bra sammen med andre raringer. Det handler bl.a. om hva man definerer sin "rarhet" ut fra. Noen bare føler seg annerledes, men kan ikke helt forklare hvorfor. Andre (som meg selv) kan forklare inngående både hva som definerer dem som annerledes og hvorfor de har valgt annerledesheten, men de _føler_ seg normale siden annerledesheten er deres normaltilstand.

Mine innspill til spørsmålene dine:

- Jeg leter aldri aktivt etter nye venner. Av alle menneskene jeg møter i forskjellige sammenhenger så vil det vise seg hvem som får vennestatus hos meg. Alle andre er bare bekjente, medstudenter, kolleger etc.
- Venner er ikke noe man skal "holde på", det er underskuddsmentalitet å tenke slik. Er man venner så er man venner, ellers var man aldri det i utgangspunktet. (Man kan selvfølgelig være uenige om ting eller ha lite kontakt i perioder.)
- Man skyver ikke folk fra seg så lenge man i utgangspunktet er person som behandler både seg selv og andre med respekt og verdighet. Akkurat dét er noe enkelte individer og hele miljøer reagerer negativt på, men det er deres eget problem, ikke ditt.
- Det er ingen naturlov at du skal være like trygg rundt alle andre mennesker, fordi du ikke kan vite hva deres motiver er uten at du kjenner dem. Hold deg til de du allerede er trygge på, og strekk deg utover derfra.
Avatar

Re: Sosiale ferdigheter

nov 28 2020 - 11:17
Hei
Jeg har greie sosiale ferdigheter, men dårlig selvbildet. Det gjør at jeg blir usikker hver gang jeg er i kontakt med folk.

Så noen ganger når jeg skal si noe til folk så tenker jeg på så mye unødvendige ting. Det jeg sier da blir kaos og rett og slett vanskelig å skjønne. Og hvis noen er uenig og jeg får litt motvind så legger jeg meg flat med en gang fordi jeg er konfliktsky.

Jeg tror det jeg vil si er at hvordan man oppfører sosialt henger mye sammen hvor selvsikker man er. Kanskje du skjønner noe av mine tanker.. bare kaos sorry.
Avatar

:)

nov 29 2020 - 21:06
Om man er usikker på seg selv så kommer man ikke noe vei, så man trenger selvbilde.
Man ha troen på selv at man er god nok og driter i de som mener at man er ikke god nok.

Venner er de som har nesten like interesser eller har personligheter som passer godt sammen har jeg hørt :P

Det ble jo skrevet over her «er man venn så er mann venner» så enkelt er det ikke.
Det å knytte bånd med noen er vanskelig :( det å skape vennskap som varer.

Om man har 0 venner er man da dømt til å leve venneløs resten av livet?
Avatar

Re: Sosiale ferdigheter

des 14 2020 - 08:16
...eller man kan akseptere at det er slik akkurat nå og jobbe jevnt videre for å få til de små endringene som gjør livet bedre. En må fortsette å håpe at en dag blir ting bedre og være fornøyd med de små tingene også. Størrelsen betyr ikke stort der heller. Er det bra, så er det bra. Ta i mot og vær glad for det som en opplevde. :-)
Til forsiden