Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søker en å engasjere intellektuelle dialoger med.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søker en å engasjere intellektuelle dialoger med.

aug 16 2020 - 22:20
Jeg er 21 år, bosatt i Fredrikstad og utdannet tømrer for øyeblikket. I den moderne verden føler jeg meg ikke tilfredsstilt med de dialoger jeg har med de ordinære menneskene jeg er med på den daglige basis. (Noe som absolutt kan- og skyldes min mangel på det ekstroverte forsøk på å jakte ned de likesinnede, noe som går opp for meg at jeg må bli bedre på i det jeg skriver dette (takk). Min interesse for studien av omverden er blitt enormt vekket i det jeg kastet meg selv ut i voksenlivet for 2-3 år siden. Trolig på grunn av viljen og behovet for å forstå meg selv. Da jeg genuint tror på og dermed advokerer at for å forstå seg selv, er det avgjørende å forstå omverdenen rundt seg både da, nå og så.
Jeg er relativt fersk når det kommer til å gå seriøst inn for å studere allvitenskap, men ser klart og tydelig nå hvor viktig dette er som en investering i seg selv. Derfor er jeg også drevet til å vie mitt liv til kunnskap, da dette er det som bærer mening i høyere grad enn noe annet jeg kan se for meg (eller i alle fall på lik linje med et monogamisk og ærlig forhold med viktigheten av å fostre seg selv videre). Dog har jeg så lenge jeg kan huske vært en undrer, sofist, absolutt en filosof og det har alltid falt meg naturlig å tenke uortodokst og eget. Jeg vil selv beskrive meg som en gjennomsnittlig normalt smart person. Med vanskelighet for sammenligning pga. min mangel på disiplin opp i gjennom studie i ungdomsårene, som en konsekvens av en ustabil oppvekst. Dette har ledet meg til å henge lenger etter enn det jeg føler ligger til rette for min natur. Noe jeg delvis aksepterer, men samtidig føler en synd for.
Jeg er meget ansvarsbevisst og ordensfull av meg som person selvom denne mangelen på disiplin er tilstedeværende. Det går ikke utover min orden rundt meg, men heller min evne til å strukturere og systematisere mine tanker, ideér og min tilnærming til studeringen selv.
Så man kan si jeg er ivrig, men kaotisk som student.
Fagene jeg for øyeblikket ønsker å lære mer om er Historie, Lingvistikk/Språklære/Etymologi/Filologi - (alt innen språkvitenskap er interessant, spesielt Etymologi), Filosofi, Matematikk & Fysikk, Psykologi, Analytisk Psykologi, Alkemi, Kjemi, Teologi, Religion, Ontologi, Metafysikk, Politikk m.m.
Dersom du har kunnskap du vil dele, diskutere og veksle innenfor disse temaene eller lignende temaer, ta for guds skyld kontakt. For jeg er ivrig og dette vil i tilfelle garantert gagne begge parter!
Roller jeg daglig/ukentlig leser/lytter til :
Jordan Peterson
Carl Jung
Sigmund Freud
Terence McKenna

Hei! Av hensyn til retningslinjer og for å beskytte deg som person er ditt navn fjernet fra innlegget.

Med hilsen
ADM
Avatar

Et velment råd

aug 17 2020 - 00:16
Jeg har lært at det kan lønne seg å ta en ting om gangen. Slik du beskriver deg selv og ditt virke her, så ligner det på oppskrift på "å gå rett på veggen!). Annbefales ikke.

Beste hilsen Bm57
Avatar

Re: Søker en å engasjere intellektuelle dialoger med.

aug 17 2020 - 08:28
Vil også hive meg litt på de andre med å anbefale moderering. Du sier du er 21, er tømrer, men har vansker med å konversere/holde kontakt med "folk", og så kommer det en lang liste med "altformye av det gode". Tror det er en ide å tone det ned, heller holde seg til noen temaer enn alt dette her, og "folk flest" har ikke slik kunnskap om alt eller like ivrige. Tror du kan risikere å gå på en smell selv ved å ta på deg for mye arbeid, samt du kan skremme vekk folk hvis du blir for pågående i dette massive arbeidet ditt.
Ikke meningen å fremstå kritiserende, vil bare være en motvekt da en ofte ikke selv ser helheten i ens beste intensjoner.
Avatar

Forstår deg godt!

aug 17 2020 - 11:51
Alle folk her i verden har forskjellige behov. Jeg er helt enig i det du selv skriver om fagene du ønsker å studere, alle sammen gir et unikt inntrykk av mennesket, og gir en ide på hvorfor vi er slik vi er i dag. Ville sterkt anbefale deg å slenge på psykologi på listen din, og kanskje lese litt om gruppepsyklogi, det er utrolig fasinerende, og går godt sammen med filosofien. Da får men et utrolig unikt bilde av hva som får mennesker til gjøre som de gjør i forskjellige situasjoner.

Ikke hør alt for mye på dem som skrev tidligere, de har rett i at man bør ta en ting omgangen, for det blir fort kaos om du starter på alt på en gang. Men om du kun søker informassjonen, så ville jeg anbefalt og se etter bok-lister for års-studier og finne ut hvilke av bøkene som ermhovedfagbøkene, og starte med dem. Det vil gi deg grunnkunskapen du trenger for å lese mye mer kompliserte tekster innenfor de forskjellige fagene senere.

Jeg sier ikke at jeg er noe et menneske som er smartere enn andre, men det er mangel på opplyste mennesker for tiden, med interesse for verden rundt seg på et dypere nivå enn det de ser på overflaten.

Lykke til, håper du finner den tilfredstillelsen du søker!
Avatar

Respons.

aug 17 2020 - 18:38
Bm57:
Takk for råd, det er tatt til ettertanke.

nopointt:
Jeg sliter med å presist forstå hvor du vil hen. Det du skriver virker selvmotsigende (for meg). Og å påstå at det jeg sier blir helt feil, blir for meg helt feil. Noe jeg har kommet til å forstå, er at jo mer viten en person har- desto mer ydmykhet. Noe jeg tenker skyldes av at læren fører til åpenbaringen av kunnskapsløshet.
Å studere alle disse fagfeltene er jo nettopp det som fører til en mer konkret forståelse av omverdenen, ikke omvendt.
Jeg tenker også at mangel på tilfredsstillelsen ikke kun skyldes meg, men meg også (åpenbart). Men mangelen på livsglede og motivasjon er ikke den samme i dag, som en konsekvens av Teknologien og Industriens utrolig effektive progresjon. Min idé er at den effektiviserer og også derav forenkler, noe som går utover belønningssystemet (også åpenbart). Min skyld i det er at jeg frivillig har satt meg i støvlene jeg står i (så å tale). En prosess er definitivt det det er.

Nacario89: Jeg velger å trekke ut det positive fra din kommentar med hensyn til din anbefaling av moderering. Det kan jeg si jeg er tilstrekkelig enig med deg i. -Alt i moderasjon, til og med moderasjon (-: .
Jeg velger å se bort i fra resten av din kommentar, da jeg anser den som egosentrisk og meget respektløs, da du gjør om på det jeg har sagt. Jeg har ikke hevdet at jeg har "vansker med å konversere/holde kontakt med "folk".
-Jeg skriver at jeg ikke føler meg tilfredsstilt med de dialoger jeg har med de ordinære menneskene jeg er med på den daglige basis.
Det er overhodet ikke det samme, absurd. Jeg er velorientert sosialt og har ingen vansker med å konversere/holde kontakt med folk. "Altformye av det gode" forstår jeg ikke, jeg prøver å legge frem hvem jeg er og mine interesser så grundig jeg kan. Ikke min hensikt å være spydig med dette, men anser du det som "Altformye av det gode" virker dette mer som et speilbilde av din eventuelle sjalusi enn min intensjon om å være overherre- i mangel på et bedre ord (kan hende jeg har misforstått deg med hva du påpeker med det du sier).

DarkBlackWolf
Det gir absolutt en bedre ide på hvorfor vi er slik vi er i dag, noe som er viktig å kunne for å kjenne til viktigheten av seg selv som individ i et historisk bilde.
Psykologi og Analytisk Psykologi har jeg ramset opp. Takk for tipset om gruppepsykologi, det skal jeg absolutt notere meg.
Takk også for råd nr. 2. Det er et meget godt råd, da jeg som nybegynner flere ganger har "gått i fellen" og startet med det tunge løft jeg ikke kan opprettholde. Men en læringsprosess på et eller annet nivå blir det resulterer det alltid i.
Opplyste mennesker er en god beskrivelse av det jeg sikter til.
-Takk så mye!
Avatar

PS

aug 17 2020 - 18:50
Intensjonen med dette innlegget er å finne noen jeg kan engasjere intellektuelle dialoger med, jeg spør ikke etter hjelp med å analysere meg selv. Jeg har det absolutt bra med meg selv og min velvære.
Avatar

Re

aug 17 2020 - 19:29
Jeg kan kjenne meg litt igjen i det du skriver. Da jeg var tenåring og tidlig i tjueårene ville jeg vite alt om verden, og fordypet meg i mange forskjellige vitenskaplige grener samtidig. Jeg ble medlem av et politisk ungdomsparti, og kom inn i et miljø bestående av unge intellektuelle lesehester. Det var et spesielt miljø der vi utvekslet ideer og erfaringer om kunst, litteratur, psykologi, politikk, sosiologi og så videre og så videre. Det ga meg en intellektuell stimuli som ikke ville vært foruten, samt varige vennskap. All lesingen, læringen og diskusjonene i ungdomstiden gjorde meg også godt rustet til universitetsstudiene.

Jeg vil komme med et vennlig råd: Det er helt greit å ha en sterk intellektuell drift og nysgjerrighet, men prøv å ikke la all lesingen og læringen ta overhånd. Venner og familie er det viktigste i livet, det er det viktigkiste jeg har lært. Du skriver selv at du ikke blir "tilfredsstilt med de dialoger jeg har med de ordinære menneskene jeg er med på den daglige basis", noe som er problematisk. For tro det eller ei, akademikere liker heller ikke å konversere over faglige emner dagen lang. Hva tror du for eksempel vitenskaplige ansatte på universitetene pleier å snakke om på pauserommene? Jo, det hender de snakker den nyeste forskningslitteraturen, og sin egen forskning. Men desto oftere snakker de om hva som skjedde på byen forrige helg, om kone og barn, - fritid og hobbyer. Med andre ord stort sett det samme som dine "ordinære mennesker" pleier å snakke om ;)

Jeg har studert flere år på universitet, og har vært innom flere miljøer. Det finnes alltid én og annen student som leser og leser - og leser. Og som tror de vet alt, og vil belære andre alt det de vet, og "retter" på feil som andre måtte komme med. Disse studentene pleier som oftest å ende opp ensomme og med psykiske problemer. Det er ingen som liker å være med en fyr som "retter" på andre, og kun vil jabbe i vei med alt det han eller hun vet. Les og lær så mye du orker, men vær ydmyk og jordnær - så kan jeg love deg at du kommer til å oppnå mye i livet :)
Avatar

Re: Søker en å engasjere intellektuelle dialoger med.

aug 18 2020 - 08:00
Hei ts. Jeg har også hørt mye på Carl Jung, Jordan Peterson, og Terence McKenna, og kan godt vært interessert i å diskutere dette med deg. Anbefaler også at du sjekker ut Ido Portal og hans filosofi, som også er praktisk ift livet. Jeg er 32 år og advokat, men ble utbrent for et par år siden og har brukt mye tid på ovennevnte tema/personer siden da. Leser inne på denne siden innimellom. PM meg hvis det er interessant.
Avatar

Re: Søker en å engasjere intellektuelle dialoger med.

sep 15 2020 - 14:37
Har sendt deg en PM, jeg diskuterer gjerne disse temane med deg.
Til forsiden