Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nye nære venner som tredveåring i en storby?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nye nære venner som tredveåring i en storby?

jan 5 2020 - 18:48
Jeg er en singel mann på 30 år i Oslo. Med årene har jeg av ulike grunner fått stadig mindre nettverk. Mistet en del i et brudd, har mindre kontakt med noen etter bytte av jobb og har brutt med barndomsvenner etter mobbing. Jeg studerte i en annen by, er ikke opprinnelig fra Oslo og har unngått å flytte hjem som følge av mobbingen.

Jeg vet at jeg trenger nære og trygge vennskap for å ha det fint med meg selv. Jeg tror de fleste som omgås meg oppfatter meg som en morsom, ressurssterk og snill fyr. Har en viktig jobb med mye ansvar, en del fritidsaktiviteter, men sliter med å knytte meg nært til mennesker. Spesielt synes jeg det har blitt vanskelig i voksen alder, nå som de fleste har sine egne vennegjenger og familie.

2019 ble et tøft år for meg, jeg var mye alene, skjøv folk fra meg og konsentrerte meg om et område jeg får til - jobb. Føler at jeg har innrettet livet mitt på en måte hvor jeg unngår å komme nær folk. Jeg lever livet mitt fra dag til dag. Planlegger aldri fritidsaktiviteter lenge i forveien. Dersom jeg tar initiativ til å henge med noen er det på maksimalt bare et par dagers varsel. Har et par faste rutiner i hverdagen. Stort sett sportsaktiviter som løping, tennis, skiturer, styrketrening, gruppetimer på treningssenter og frivillig arbeid. Treningen gir meg mye glede og holder meg opptatt, men det er ingen av menneskene jeg treffer hvor jeg tenker at det er rom for å være noe mer enn bekjente.

Det kjennes ut som en ond sirkel av rutiner som holder meg i gang. Jeg er ikke lykkelig, men jeg har det heller ikke veldig vondt, slik jeg har hatt det de gangene jeg har sluppet folk tett inn på meg og det har gått dårlig. I 2020 håper jeg at jeg skal få flere venner og få det bedre med meg selv. Vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem. Er det noen andre som har vært i en lignende situasjon og kommet seg ut av det? Noen tips eller generelle råd basert på "historien min"?

Avatar

Hei

jan 7 2020 - 06:10
Mann på 28, er ufør, ser også etter flere venner.

Jeg kn ikke si jeg kjenner meg igjen i din historie desverre. Men det kunne vært hyggelig å sendt meldinger og blitt litt kjent. Ble nysgjerrig på hvem du er og hva du driver med :) sender deg en forespørsel.
Til forsiden