Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg får ikke til det sosiale.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg får ikke til det sosiale.

juni 6 2018 - 21:25
Når jeg ikke får til det sosiale... Hvordan får jeg venner da?

Jeg vet ikke hva jeg skal si, skrive eller gjøre og dummer meg bare ut.

Føler meg bare håpløs og misslykka som aldri får til det jeg egentlig ønsker å få til.
Avatar

Re: Jeg får ikke til det sosiale.

juni 6 2018 - 21:32
Tror du trenger å oppleve at det er greit å "dumme deg ut" ovenfor andre; at det er greit å være deg uten å overtenke alt du sier eller gjør. Øv deg på oss her på forumet :) Dette er jo et sted hvor mange har forståelse for at man forsøker å "finne sin vei" i livet, og hvor det er mer toleranse for sinne-utbrudd, "dumheter" og andre rariteter ved en selv. Dette er et sted hvor det er lov å være menneske :)
Avatar

Re: Jeg får ikke til det sosiale.

juni 6 2018 - 22:46
Hei! Jeg hadde det også sånn en gang og var utrolig sjenert. Levde egentlig greit etter mottoet «Fake it till you make it». :-D Jeg var aldri noe sosial person, nå er jeg det. Utfordre deg selv hver dag. Det trenger ikke være mer enn et «Hei!», et smil eller et kompliment til en annen person. Skal fortelle deg at jeg kom langt med det å gi andre komplimenter. Da kan man begynne å prate om andre ting etter det også, det er en ledende trå til en samtale. Dette klarer du, utfordre deg selv og lev etter mottoet mitt! :)
Avatar

Hei

juni 7 2018 - 13:13
Vi kan prøve å bli venner :)
Avatar

Re: Jeg får ikke til det sosiale.

juni 7 2018 - 19:09
er vanskelig, har ikke fått noen nye venner siden videregående 8 år siden..gjelder å ta vare på de man har vanskelig å få nye... blir jo kjent med folk men blir liksom aldri noe mer enn bekjentskaper..
Avatar

Re: Jeg får ikke til det sosiale.

juni 7 2018 - 19:55
Jeg kjenner meg igjen
hva skal man si?
når skal man si det?
når skal man dele egne erfaringer, og når skal man bare si "såpass", eller "huff da"

i samtaler er jeg livredd for å virke som jeg ikke bryr meg, eller at det skal virke som jeg vil snu alt til å handle om meg.

Skriftelig klarer jeg deg ok, innimellom, muntlig er jeg forferdelig. Får aldri venner irl, og vet ikke om det er fordi hvordan samtalene er, om jeg snakker fort, eller utydelig, snakker jeg for høyt?

Jeg har prøvd å feks dra på Harry Potter laiv, for å se om å få venner innenfor et felles interesse gikk. Vi er ikke fiender, men vil ikke kalle oss venner, samme gjelder fritidsinteresser som feks hest. kan snakke med folk der, men ikke direkte venner, blir aldri snakk ellers.

Det jeg har funnet ut funker for meg er nettvenner. skriver jeg har jeg mye bedre selvtilitt, kan bruke enger tid på å svare uten at de er rart så får begrunnet mer i hodet mitt. Snakker med folk herifra og fra noen spill jeg har spillt.
Men er ikke sikkert det funker for deg. Det jeg ville gjort er å starte feks her, se om du kanskje kan komme i kontakt med noen fra samme by som deg også (i tillegg til andre,venner er viktigst, plassering minst) får du god kontakt på nett, kan dere kanskje møtes på cafe senere feks
Avatar

Re: Jeg får ikke til det sosiale.

juni 7 2018 - 20:52
"hva skal man si?"
Så å si hva som helst.

"når skal man si det?"
Så å si når du vil.

"når skal man dele egne erfaringer, og når skal man bare si 'såpass', eller 'huff da'"
Så å si når du vil."Får aldri venner irl, og vet ikke om det er fordi hvordan samtalene er, om jeg snakker fort, eller utydelig, snakker jeg for høyt?"
Jeg har alltid vært stikk motsatt. Jeg fikk alltid lett venner, og det var vanligvis de som initierte kontakt når vi skulle henge sammen. Jeg trengte sjelden selv å ta kontakt med noen for å henge med folk.

Hvorfor? Fordi de oppfattet meg som noe selvsikker, samt at jeg tok sjanser og bare sa ting, samt at jeg også var en snill fyr som lyttet til det andre hadde å si også.
Med andre ord: De respekterte meg OG jeg connectet med dem.

Bommet jeg noen ganger med ting jeg sa? Sikkert (selv om jeg ikke husker noe særlig av bommertene). Men jeg lærte at jeg vanligvis traff bra/at tingene jeg sa vanligvis ble akseptert, som gjorde meg tryggere på at jeg kunne si nesten "hva som helst".

Vi er mennesker; vi VIL connecte med hverandre. Vennskap forekommer som en naturlig konsekvens av å dele ens opplevelser med hverandre, i konteksten av at man også har en (generelt) positiv/tillitsfull vibe sammen.

Kort sagt, formelen for vennskap: Selvsikkerhet + vennlighet/tillitsfullhet. Den som smiler til verden, får alltid smil tilbake. (Ikke fra alle, men fra de fleste.)"i samtaler er jeg livredd for å virke som jeg ikke bryr meg, eller at det skal virke som jeg vil snu alt til å handle om meg."
Bli komfortabel med å bli oppfattet som hensynsløs eller egoist. Det at noen kanskje oppfatter deg som det, betyr ikke nødvendigvis at du er det.

Dessuten, du er allerede veldig bevisst på å ikke virke hensynsløs eller egoistisk, så om du turte å ta "mer plass" i en samtale så tror jeg du uansett ville ha ligget langt unna "faresonen" hvor man er ordentlig hensynsløs og egoistisk.
Til forsiden