Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ikke Norsk--- men har lyst å ha norske venner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ikke Norsk--- men har lyst å ha norske venner

aug 7 2015 - 22:48
Jeg er 24 år jente, fra Filippinene. Jeg studerer her i Norge. 'To come out on my comfort zone'' er det mitt mål denne året. Jeg har lyst til å ha norske venner men vet ikke hvordan. Jeg føler meg ensom noen ganger fordi det er vanskelig for meg å snakke med folk på gate eller kanskje det er ikke så normalt her i oslo å snakke til folk som de ikke kjenner. Når jeg tar t-bane eller buss så er det veldig stille og folk er opptat med sin mobil. -- Jeg tenker at kanskje det er hyggelig at noen skal spøre meg hvordan mitt dagen var eller hvis jeg har det bra. :-) ---- p.s. -- jeg liker musikk, liker å danse.-- jeg håper det er noen som er interssert å bli venn med meg. takk! :-)
Avatar

Welcome to Norway :D :/ :( :)

aug 7 2015 - 23:05
Hei! Hvordan har dagen din vært og hvordan har du det i dag? Hvor lenge har du vært i Norge? Du skriver godt norsk...!

Norge, og muligens Skandinavia generelt egentlig, er dessverre slik. Det er ikke så vanlig å begynne og snakke med fremmede mennesker "out of the blue". Og det gjelder både på gaten, på bussen, osv. Forstår det kan føles ensomt, og det gjør det for meg også, enda jeg er Norsk og faktisk liker at det er sånn, haha. For eksempel, når jeg er på vei til og fra jobben og tar buss eller tbane, så setter jeg veldig pris på at det er stille og rolig, slik at det er lettere å slappe av, lytte til musikk/podcast, lese, sjekke epost, eller bare stirre ut vinduet og roe tankene.

Men det gjør også at det er veldig vanskelig å komme i kontakt med nye mennesker, og om man er ny i landet, eller bare har levd isolert med angst og depresjoni mange år slik som jeg, så er det litt tricky å komme "inn".

Nøkkelen til å bli kjent med mennesker i Norge tror jeg er å gjøre ting sammen med dem og være i samme rom. For eksempel ha samme jobb, være jevnlig på samme treningssenter, gå på samme kurs, være på samme sportslag, i samme kirke/menighet/organisasjon/lag, etc, etc. Etter hvert vil man så bli bedre kjent, og situasjoner kan komme opp som gjør at en blir bedt med på en fest eller middag eller slikt, og uansett så kommer en etter hvert potensielt nærmere inn på noen og en kan ende opp med nærere venner. Men det er ikke lett... og for sånne som meg med sosial angst og slikt, på grensen til umulig. Men det er mulig :)

Og om du er av det frimodige slaget kan det også hjelpe veldig å være nettopp den personen som initierer og ber folk på middag eller drar dem med ut på et eller annet.

(Forøvrig må det vel dessverre også nevnes at mye relasjoner og forhold i norge dannes gjennom fylla, ute på byen, på barer, osv... men selv er jeg avholdsperson og liker ikke den delen av kulturen)
Avatar

tusen takk!

aug 8 2015 - 19:54
Jeg har det bra. Hva med deg? I dag var det så deilig var. Det var koselig å være ute! tusen takk for ditt råd!
Avatar

Nå. For tida.

aug 8 2015 - 20:04
Jeg besøker ofte en gammel dame som er syk. Det er koselig å prate med de gamle fordi de har så masse historie om seg selv og om Norge. :-)
Avatar

Hei

aug 12 2015 - 02:14
Har sendt venneforespørsel.
Avatar

Hei!

aug 12 2015 - 02:20
Så spennende :) Hva studerer du? Fint mål du har satt deg, håper du lykkes med det! :D
Avatar

Hei :)

aug 19 2015 - 22:56
Jeg vil gjerne bli bedre kjent med deg :)

Legger deg til, så håper jeg vi snakkes mer.
Avatar

Gutt 34

aug 26 2015 - 20:55
Hei. Gutt 34 år. Liker å gå turer være ute og båtliv.. Er i fast jobb. Ikke veldig glad i å feste på byen. Sendt venneforespørsel
Til forsiden