Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor tok alle vennene veien...?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor tok alle vennene veien...?

juli 8 2015 - 19:58
Familiefar, gift, hus og jobb - alt burde jo være i skjønneste orden?
Forsåvidt ja - men jeg går å føler meg ensom for det - selv med barn og flott kone. Mangler den gode gamle vennekretsen, vi som vokste fra hverandre for 10-15 år siden men der og da gjorde det liksom ikke noe fordi vi alle var nyforelska, nygift og hadde småbarn.

Jeg har tydeligvis gjort en for dårlig jobb med å holde fast i gode venner - nærmeste man kommer kommunikasjon er vel via facebook.

Savner en kompis å dra på fisketur/fotballkamp/prate om alt med osv

Er det samfunnet anno 2015 som gjør at vi blir en smule asosiale? ikke vet jeg. Flere som er i samme bås?
Avatar

Re. Hvor tok alle vennene veien...?

juli 8 2015 - 20:11
Hei.

Jeg er ikke i samme bås, heller på andre siden. Nesten hele gjengen min forsvant pga. kone og familie. Tilslutt var kontakten borte. Jaja.. Ok.

Jeg tar ikke opp igjen kontakten, fordi jeg har alltid vært her. Det var dem som forsvant. Så dem får kontakte meg.

Et råd til deg: Ring dem, be dem bli med ut på en øl og fotball. Da blir dem glad, ja bra for deg også.

Lykke til. :-)
Avatar

..

juli 8 2015 - 23:10
Dette er vel egentlig hva de som vokser opp nå også vil møte på et tidspunkt, kanskje enda tidligere. Dagens samfunn er for preget av lemfeldighet mtp det mange eldre vokste opp med mtp skulle man finne på noe, vel da tok man sykkelen og dro til den personen eller personene...mobil fantes ikke osv..
Slik det er nå skal vel alle på sett å vis ha det perfekte liv, vise til perfekte verdier og bruk av tiden...slik at folk løper mer og mer, og heller enn å puste, så prøver nye løpesko for å perfeksjonere løpingen enda mer.
Konsekvensen er at man løper fra det som på slutten av dagen nok er det viktigste, nemlig det å ha noen å kunne snu seg til den dagen noe går til helvete eller man vil gjøre noe annet utenom kidsa og fruen...problemet er kanskje at ingen ser det før de selv står der.

Alle impulsene, tingene som skjer, tiden som er for knapp osv gjør at for de som evnt ikke har smelt på det fra tidligere og vet bedre, så smeller det hardere siden fordi, vel, de dreit seg ut da det var mulig å gjøre noe med det og konsekvensen av valget som var så lett da slår ikke til før lenge etter..


bare noe tanker og ikke vondt ment mot deg Rune.
Avatar

Re. Hvor tok alle vennene veien...?

juli 13 2015 - 06:28
fotonoes86; du er nok inne på noe vesentlig der. Samfunnet har endret seg mye på 20-30 år - før hadde man tid til å dyrke et godt forhold til familie, venner, naboer og nye venner. Jeg husker fra min oppvekst hvordan "de voksne" møttes, kom på besøk (uanmeldt) både i ukedagene og helgene. Nå har folk flest mer enn nok med seg og sitt. Jeg sier ikke at alle har det sånn - men merker selv hvor befriende det er å lukke døra etter en dag med kjas og mas på jobb.

Er det blitt mer slitsomt å være i arbeidslivet i 2015 kontra 1985? Eller er det bare menneskeheten som forfaller og ikke takler nærheten av andre mennesker? Ikke godt å si, men endringene er store.

Norgesvenn: jeg tror nok Sandefjord er som alle andre byer i Norge - man har ikke tid til annet enn seg selv, og det å dyrke egoet sitt er en måte å fortelle omverden hvor "bra" man har det. Et utsøkt eksempel på det er å ha en ny og blank bil på gårdsplassen. For enkelte er det viktigere å ha fin bil enn å ha penger til drivstoff.

Jeg har "et annet" hjem jeg periodvis søker til (les: en hytte i et grisegrendt strøk). Dette er i ei bygd nordøst på østlandet, her har lokalbefolkningen tid til hverandre, her kommer man ubedt på besøk og blir mottatt med et smil, kaffe m.m, her kan man fortsatt oppleve at folk har telefoner med kun 2 fargers display, ungene har playstation, men kun versjon 2 og syns det fortsatt er kulere å spenne på seg skia etter skolen fremfor å oppdatere facebook eller spille Battlefield4, her selges det fortsatt fotoalbum og blir fremkalt bilder (dog nå fra digitalt kamera) istedenfor å dele alt på Instagram osv osv.

Poenget er at forskjellen fra byene til bygdene i Norge er store, problemet er at folk bryter opp fra bygdene og flytter til byene! Tør ikke tenke tanken på hvordan det blir da mine barn er blitt voksne om 10-15 år...
Avatar

Re: Hvor tok alle vennene veien...?

juli 16 2015 - 17:48
Ensomhet er noe dritt Norgesvenn.
Tror nok at mange av de med mange bad og fine hytter også er ensomme, men de har kanskje midler til å "kjøpe" seg inn i miljøer og vennekretser. Ikke vet jeg.

Men kjøpte venner er vel heller ikke spesielt gode venner vil jeg tro..

På en måte bør nåtidens datagreier gjøre det enklere å få seg venner - men samtidig gjør det også at man lett kan miste eller distansere seg fra venner man allerede har.. ikke enkelt det der.

Avatar

Umulig få venner her og

juli 16 2015 - 22:09
En skriver til folk og de er positive først så hører en ikke mer ,mennesker er rett og slett merkelige.og slitsomme.dyr er best. Skal liksom tro at i Norge tør ingen møte nye folk.virker slik på meg jeg er såpass tøff at jeg kan skrive noen ord ,bli kjent så møtes .virker visst utrolig skremmende møte nye folk for nordmenn flest siden de fleste søker så venner her men ikke tør verken snakke mer el virkelig møtes.slitsomt leve.neste gang noen tar kontakt med meg please vær såpass tøff at du tør møte meg er liksom vanskelig bli venner uten møtes. Weird
Avatar

Hvem er du Chathrine?

juli 17 2015 - 01:20
Det som jeg tror gjør dette, er at mange her inkludert meg selv har problemer med aa takle livet sitt.
Og vil kanskje realiserer det de snakker om, men saa setter usikkerheten inn.

Men man maa begynne ett sted og saa vil jeg si at man maa være ærlig aa si det man mener.Og ikke gi folk falske forhaapninger.

Avatar

Nja mange har virket nokså normale og skrevet at de virkelig ønsket nye venner

juli 17 2015 - 21:05
Hvis en ønsker venner må en jo nesten møte de ellers blir det jo ikke annet enn en brevvenn...rart at det skal skje med alle liksom...at usikkerheten setter inn..... Menmen får no bare godta det.trives heldigvis i mitt eget selskap
Avatar

Ønsker og ønsket helst venninner da....

juli 18 2015 - 00:09
Men er ikke pålogget 24 timer i døgnet og leser her inne.....:)
Avatar

..

juli 28 2015 - 14:10
... cathrine, er sånn for de aller fleste av oss tror jeg. Alltid en terskel å tråkke over om man skal treffe noen "face to face".
Mange liker å bare chatte, og føler at det er mer enn nok nærhet og kontakt i en ellers travel hverdag. Mens andre må ha mer "nærhet" fra dag 1.

Personlig syns jeg det er helt greit å starte et vennskap via tastaturet, etterhvert kan man jo treffes om man føler "kjemien" er til stede for sånt.

Dette forumet egner seg uansett ikke til å "chatte" - som om noen har noen egnede chatte-kanaler å dele så tar jeg gjerne i mot :-)

Til forsiden