Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gammel dame gruer seg til å være alene 17.mai.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gammel dame gruer seg til å være alene 17.mai.

april 28 2019 - 19:19
Jeg er en dame i 70-årene, bosatt vest i Oslo, som for første gang skal feire 17.mai uten barn og barnebarn. det gruer jeg meg veldig til! Dette høres kanskje ikke som noe stort problem, og det er det forsåvidt heller ikke. Men saken er at barn/svigerbarn har brutt kontakten med meg på en stygg måte, og jeg er veldig lei meg i utgangspunktet. Barnebarna har vært det viktigste i livet mitt, og nå får jeg ikke se dem mer. Vi har alltid vært sammen hos meg 17.mai. Vi har pyntet og bakt 17.mai-kake, gått i kirken, hatt leker i hagen osv. Det har vært så fint! 17.mai betyr mye, og bare tanken på å være alene, får meg til å kjenne meg som verdens ensomste menneske. Jeg håper og fantaserer om at de skal ringe og si at barna forlanger å få være sammen med bestemor, slik de pleier, men innerst inne vet jeg at det ikke kommer til å skje. Likevel er jeg redd for å legge andre planer, i TILFELLE! Det er ikke så mye andre planer å legge heller, forresten. Det lille jeg har av venner, feirer jo med egen familie. Finnes det andre enn meg som trenger noen å være glad sammen med 17.mai?
Avatar

gammel dame gruer seg for å være alen 17.mai

mai 1 2019 - 23:04
Hei
Syns så synd på deg at ville bare skrive og vise min empati. Jeg kan dessverre ikke være sammen med deg den dagen da jeg bor på vestlandet. Håper virkelig du får noe ut av dagen, kanskje du heller burde tenke på å reise bort... om du har mulighet for det?
klem
Avatar

Re: Gammel dame gruer seg til å være alene 17.mai.

mai 3 2019 - 18:27
Takk Aprilia! Det kjentes godt med litt forståelse! Jeg tror det kommer til å gå ganske greit. Jeg har rett og slett bestemt meg for å ha det litt hyggelig, selv om jeg er alene. Jeg skal pynte ute med flagg og blomster, slik som det bruker å være. Så skal jeg pynte meg selv, og dra opp til den kirken vi alltid har vært i 17.mai. Der går det et lite barnetog også, og alle er blide og glade. Ingen grunn til å sitte hjemme og synes synd på seg selv når sola skinner og flaggene vaier i dette flotte landet! Vel, det blir nok litt trist også, for å være helt ærlig. Men jeg prøver å tenke at jeg er heldig som har hatt så mange fine 17maier i livet. Kanskje jeg pynter en bløtkake også, og ser om det er noen som trenger den i nabolaget.
Ha det fint på vestlandet!
Avatar

Hei!

mai 3 2019 - 21:34
Vist familien din ikke vil ha noe med det der å gjøre så kan de bare skylde seg selv, før det må jeg si hørtes ut som en utrolig koselig 17 mai! Håper du får en super dag! :)
Avatar

takk!

mai 4 2019 - 20:13
Takk, det var hyggelig sagt. Jeg ble glad!
God 17.mai til deg også.
Avatar

gammel dame gruer seg for å være alen 17.mai

mai 7 2019 - 15:17
Så flott at du klarer å snu tankene om 17.mai til noe positivt. Håper når dagen kommer at du setter dette ut i virkeligheten. Masse lykke til og god 17.mai
Avatar

Hei☺️

mai 19 2019 - 16:08
Hei.. Hvordan går der med deg? Gikk 17 mai bra? Fikk du kost deg i det fine været..? Vi har litt historie, og jeg syns det er både godt og vondt å lese.. Dvs helt lik er den ikke, men fellestrekkene.. Uff.. Skulle gjerne hatt noen å snakke med.. Det har jeg egentlig ikle pr dags dato..

Du sier du bor på Oslo vest? Hvis jeg leste riktig? Det gjør jeg også...

Varm klem fra Nina☺️
Avatar

Re: Gammel dame gruer seg til å være alene 17.mai.

mai 20 2019 - 11:27
Hei Nina
Det er veldig hyggelig at du spør! Jeg synes 17.mai gikk ganske så bra. Det ble en del triste tanker og savn, men det ble veldig mye hyggelig også. Jeg ventet i det lengste med å planlegge noe, for jeg håpet på en telefon som jeg innerst inne visste ikke ville komme. Men noen dager før 17.mai, tenkte jeg at jeg skal neimen ikke sitte her og sture. Det hjelper ingen. Så jeg ringte til noen naboer som jeg regnet med ikke hadde andre planer selv, og inviterte på formiddagskaffe og 17.mai-kake. Og samme dag kom en annen nabo og inviterte meg på middag! Så det ble tidlig opp, pynte med flagg og blomster, lage 17.mai-kake og dekke et koselig bord i solskinnet. Hele tiden sa jeg til meg selv: "17.mai er for alle! For dem som er alene også!"

Hvis du har noe av de samme familieproblemene, og trenger noen å snakke med, kunne vi kanskje prøve å skrive litt? Jeg synes det hjelper meg bare å vite at jeg ikke er alene om slike problemer. For på alle kanter ser jeg lykkelige familier med barn og barnebarn - det kjennes som jeg er den eneste i verden som ikke har del i dette. Ja, jeg bor på Oslo vest. Sender venneforespørsel. Hilsen Liv
Avatar

...

mai 22 2019 - 22:33
Du sier ingenting om grunnen til at familien ikke ville ha noe med deg å gjøre lenger.

Og du sletter venneforespørselen min, og svarer ikke på meldingen min.

Det er noen ugler i mosen her.
Avatar

Fernando

mai 23 2019 - 14:07
Jeg vet ikke hva grunnen er til at du ikke får svar, men Liv har allerede lagt ut om situasjonen sin i en annen tråd.
Avatar

Hei Fernando

mai 23 2019 - 16:23
Beklager at jeg slettet venneforespørselen din uten å gi deg noen grunn. Jeg var veldig sliten akkurat da, men selvfølgelig burde jeg ha ventet, og heller svart deg på et senere tidspunkt. Jeg har ikke kapasitet til å skrive mer enn det jeg gjør, men mente absolutt ikke å fornærme deg. Også i meldingen du sendte ville du vite hvorfor familien har brutt med meg. Nå synes jeg ikke årsaken har noe med saken å gjøre når det gjaldt at jeg følte meg ensom 17.mai. Derfor sa jeg ikke noe om det.

Vennlig hilsen Liv
Til forsiden