Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fibromyalgi i Gjøvik

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fibromyalgi i Gjøvik

april 10 2016 - 16:48
Søker unge venner i Gjøvik som har fibromyalgi/ME og angst/depresjon. Jeg er 30 og har slitt med dette siden 2008. Fastlegen vet ikke hva hun skal gjøre eneste tiltak er terapi. Det er en kamp mot Nav, vanskelig å få en fast permanent rettighet som ung med denne type diagnosen. Fler som føler de er på pinebenken? Får iblandt lyst å demonstrere mot helsenorge. Hva er fibromyalgi, er det et symptom på hypermobile ledd eller er det et symptom på depresjon? Er fibromyalgi og ME egentlig samme sykdom. Biopsykokososial hører jeg ofte blir sagt. Eller psykosomatiske smerter, altså teorien er det sitter mye mellom øra. Men smertene er ekte og man blir deprimert av lav stødnad, ingen jobb og utmattelse. Jeg har også prolaps i både nakke og korsrygg, men får ikke noe videre hjelp med de fysiske plagene, kunn det psykiske. Jeg trener endel og er optatt av kosthold, ofte blir jeg utmattet av minste ting, det er vanskelig å treffe nye folk for de forstår ikke hvor hemmende sykdommen er og at det er derfor jeg ikke jobber. Føler det er urettferdig i et land som norge at jeg skal få 15 000 i måneden, jeg er høyt utdannet og syk, jeg er ikke lat! Og jeg later ikke som.
Avatar

Hei

april 10 2016 - 17:20
Har du prøvd lightning prosessen som behandling mot Me?
Avatar

Hei du :-)

april 10 2016 - 23:20
Bor i Gjøvik selv og har ME.. Og kjenner meg igjen i noe av det du skriver! Legg meg til som venn, hvis du ønsker!
Må sies at jeg ikke er verdensmester i å skrive... Mann 39 :-)
Avatar

Hei

april 11 2016 - 07:27
Kjenner mange av symptomene og følelsene.
Bor på Toten.
Legg meg gjerne til som venn.
Avatar

...

april 11 2016 - 09:38
Jeg har også fibromylagi å fått høre at får smerter I kroppen pga tanker i hue. ..ble jo utslag på prøver også. Hvis det psykiske ikke blir hørt så hvorfor skal de bruke det mot fysiske smerter. Alt henger jo i sammen. Livet er urettferdig må svelge mange kameler i helse Norge! Og stå på selv om man ikke har krefter å det tærer jo på det psykiske igjen. .15 Tusen hmm det er mer enn jeg får. Har to barn og.Jobber 2-3 dager I uka å da tar det flere dager å "komme seg ".ingen som ser inni kroppen til andre. .fysisk aktivitet er eneste som hjelper meg. Er desverre ingen kur mot ledd og muskel smerter inorge. D vitamin er bra. Å ikke bli hørt er så stor belastning iseg selv.
Avatar

Fibro

april 13 2016 - 11:43
Jeg har ikke ME diagnosen men fibromyalgi, har prøvd mye rart for å bli frisk. Leser bøkene til ingvard wilhelmsen nå for å ta tak i det psykiske. Prøver å ikke fokusere nå på årsaken til smertene og eventuelle fysiske sykdommer, det er utenfor min kontroll, går i terapi for PTSD depresjon og angst.
Avatar

psykosomatiske smerter

april 13 2016 - 11:51
Alle har vi sikkert hørt begrepet psykosomatiske smerter, det er slik de forklarer min smerte og det må jeg bare akseptere. Hvem vet om 10 år viser det seg at fibro er en ekte sykdom og de vil finne en medisinsk kur. Men det får jo ikke vi gjort noe med nå. Jeg må stole på psykiateren at jeg har endel fysiske smerter pga prolaps men også stress, angst og traumer gjør de værre, muskelspenninger pga angst osv. Kan jeg kjøpe den? Skal jeg sleppe taket og tro på dette? Hvorfor er ikke prolapsen nok? Jeg får vondt i korsryggen av å sitte, jeg må ligge eller bevege meg for å unngå smerte. Hvorfor er ikke dette nok? Man er da ikke syk nok?
Avatar

Syk nok?

april 13 2016 - 11:54
Får lyst å skrive en bok som heter Syk nok? Hvordan pasienter med kroniske "uforklarlige" smerter mottas i helse Norge.
Avatar

april 16 2016 - 10:09
Om du har mulighet, kapasitet og noen produsere så er en bok om dette et veldig bra tema
Avatar

april 16 2016 - 10:10
Om du har mulighet, kapasitet og noen produsere så er en bok om dette et veldig bra tema
Avatar

april 16 2016 - 10:11
Om du har mulighet, kapasitet og noen produsere så er en bok om dette et veldig bra tema
Avatar

april 16 2016 - 10:12
Om du har mulighet, kapasitet og noen produsere så er en bok om dette et veldig bra tema .er litt bedre når sola kommer å det ikke er så kaldt mer. .blir det ikke veldig lange dager når ikke har noe å gå til? Er det ingenting du ikke kan Gjøre I det hele tatt? Tvinger meg iveien for d hjelper ikke å bare være heme å møter noen er ingen å Være med i fritiden så blir veldig tungt da uten de dagene men det er utfordrende iseg selv for oss å holde på med noe. Presser meg veldig hardt enkelte ganger. Det burde hvertfall ikke bare sammenlignes med d psykiske alt har en sammenheng! Håper d går bedre med deg og god helg
Avatar

Hadde smilys

april 16 2016 - 10:15
Alt ble ikke publisert pga smilys. Tok bort de da kom resten frem. .merkelig. Derfor ble d flere repetisjoner av d samme. .er heme å ingen å Være med snakke med etc. Aner ikke hva skal gjøre. .tenker at er vant med d å akseptert at slik er d men uansett er d kjipt. .ønsker alle en god helg :)
Til forsiden