Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får ikke sove

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får ikke sove

aug 20 2013 - 00:54
Er det noen her som ikke får sove. Jeg våkner etter att jeg har sove. Varierer hvor lang tid etter att jeg sovnet til jeg våknet.
Avatar

insomnia

aug 20 2013 - 03:07
Jeg får heller ikke sove:( Prøver hver natt men det blir som oftest laangt utpå før Ole Lukkøye kommer innom meg...
Avatar

Kaffe og sånn

aug 26 2013 - 08:45
Jeg har slitt med søvnproblemer i mange år. Både å ikke få sove, og våkne tidlig på natta og ikke få sove igjen. Begge deler er utrolig irriterende og slitsomt...

Det jeg har funnet ut er at for det første har jeg sluttet å drikke kaffe etter kl 19. Jeg vet at mange anbefaler å ikke drikke etter kl 17. Men for meg er 19 ok. Spesialister sier også at man ikke skal bruke digitale dingser eller se på tv før man legger seg. Det er sikkert riktig, men for min del har jeg et par "triks" som innebærer bruk av disse likevel. Det ene er en samling kabaler på mobilen, tror det heter 250+ eller noe sånt. Å legge kabal er så enkelt, lite stressende, og det tømmer hodet. For min del tar det maks 10 minutter så er jeg borte. Dette er favoritten min. Om det ikke funker eller at jeg rett og slett ikke er i noe kabalhumør legger jeg laptopen på siden av meg i senga, med lavt lavt volum og skjermlyset på minimum. Så setter jeg på en eller annen skikkelig kjedelig dokumentar eller noe med en monoton stemme. TEDTalks er en favoritt.
For min del har dette i stor grad gjort at jeg har blitt kvitt innsovningsproblemene, og jeg har slitt med dette i 20 år. Sovepiller har liksom vært en del av livet mitt. Det har jeg ikke brukt på lenge.

Jeg sier ikke at dette hjelper for alle, men for meg har det gjort det. Jeg tror greia er at man må finne sin metode for å tømme hodet, roe det ned. Ligger man å grubler på gårsdagen, fjoråret, i morgen og neste år, ja da ber man om problemer.

Når det gjelder det med å våkne på natta... Den synes jeg er vanskelig. Du bare vet det i det øyeblikket du våkner, om du kommer til å få sove igjen eller om du blir liggende våken. Jeg prøver å stresse minst mulig i hverdagen. Ikke at det er helt enkelt, det skal gudene vite... Jeg sliter med GAD og panikkangst, så stress,,, ja det er ikke enkelt. Men jeg PRØVER i det minste. Det er vel noe med det at man skal tenke seg ferdig før man legger seg. Bli enig med seg selv at det får vente til i morgen. Jeg vet det ikke er enkelt, men man må vel bare prøve...?

Håper noe av dette hjelper... Lykke til!
Til forsiden