Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det noen sosiale introverte her?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 01:21
Jeg bor i Oslo, er 35 år og vennene mine er mer ekstroverte enn meg. Nå jeg er med dem så gjør vi ekstroverte ting, og de introverte tingene som interesserer meg mye mer, gjør jeg alene. Jeg bruker mye tid på lesing for eksempel. De ekstroverte tingene (fester, gå på byen etc) gjør jeg bare fordi jeg er sosial og vil gjøre noe sammen med venner, men jeg liker det ikke i det hele tatt, det er for mye bråk og inntrykk og jeg blir bare sliten. Jeg merker at jeg tilbringer mer og mer tid for meg selv, så nå vil jeg prøve noe nytt. Jeg trenger noen nye venner som liker å gjøre introverte ting som man kan gjøre sammen. Jeg vet ikke helt hva det skulle være, noen tips? Og hvor kan man treffe introverte, de er kanskje mye hjemme, som meg?
Avatar

Hei,

jan 19 2020 - 01:42
Hei,
Jeg er nesten i samme situasjon.

vil gjerne bli kjent med deg !
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 11:34
Yay! Så hyggelig å få svar, hvordan er situasjonen din? :)
Avatar

Joda

jan 19 2020 - 11:56
Joda, du er inne på noe der. Vi introverte er nok litt mer hjemme eller i vårt eget selskap til tider.

Pleier også å være med ut å spise eller henge med venner og familie selv, det er ikke nødvendigvis at jeg misliker det, men det er ikke alltid veldig komfortabelt? også blir man (ihvertfall jeg) så ekstremt sliten at jeg som regel sovner når jeg kommer hjem -.-

Heldigvis så si har vi noen ganger litt mer roligere sammenkomster :D som å se film hos noen eller spille noe brettspill eller ta en tur på kino ( sitter som regel ikke å skravler hele filmen der :D )
Nå skal det også sies at vi har en del kontakt og sosialisering over nett via gaming og chat der. Så jeg føler ikke mangelen på sosialisering hele tiden heller.

Jeg ville si at for meg ihverfall, så om man gjør ting ute, så bør det ikke være sånn super mange folk og støy hele tiden. Har ALDRI vært på nattklubb? (er det det man kaller det? :D ) og jeg tror aldri det er noe jeg kommer til å gjøre heller. Selv om jeg har blitt snakka inn i å ta en tur på en konsert nå til februar, noe utafor min komforsone men jeg liker gruppa så, må vel tøye strikken til tider :o

En du da? Hva tenker du på som passelig introvert saker å gjøre?
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 12:51
Så gøy, det er akkurat sånn det er. Jeg synes ikke alle sosiale sammenkomster er ukomfortable, ikke hvis jeg slipper "bli kjent"-samtaler og smalltalk, men jeg blir veldig sliten av det. Jeg kan slite meg selv ut også, for jeg kan bli veldig ivrig hvis vi snakker om noe som interesserer meg. Kanskje jeg skal få meg noen nettvenner. Skriving er mye mindre slitsomt, det er stille, man kan bruke den tiden man trenger på å lese, forstå, skrive...

Jeg visste det at mange introverte er "geeks", de liker gaming, harry potter, sci fi... Jeg liker dessverre ikke sånne ting. Jeg er ikke engang en typisk introvert. Jeg er nerdete, men på helt andre ting, jeg kan bli helt oppslukt i et tema, nå er det f. eks. genetikk som gjelder. Og jeg liker sære filmer som aldri går på kino, og kan bruke mye tid til å tenke på abstrakte ting bare for gøy.

Så søtt at du aldri har vært på nattklubb, det betyr antagelig at du alltid har kjent deg selv og gjort de tingene du har lyst til og ikke de tingene folk flest gjør. Kanskje du er yngre enn meg og har vokst opp på internett med likesinnede:)

Det jeg må gjøre er å finne typiske introverte ting som jeg liker å gjøre, og så finne folk som vil gjøre dem sammen med meg. Jeg fikk nettopp tips om at det går an å høre på lydbok sammen, jeg liker veldig godt å lese. Det var bøker jeg rømte inn i da jeg vokste opp, vi hadde ikke internett før jeg ble 13 og det var treigt, dyrt og ikke fikk man mye ut av det heller.
Avatar

Helt enig

jan 19 2020 - 15:29
Helt enig der, må finne ting som man liker å gjør. Så klart så tøyer jeg strikken ved å gjøre noe jeg aldri har prøvd får inniblandt, bare for å se om jeg liker det eller ikke :o men jeg har som regel en anelse om jeg kommer til å like noe eller ikke, men har blitt overrasket nå og da.

Heh, geeks ja, for min del så var det vel gjerne det du skrev først, at jeg kunne snakke med folk skriftlig og så for min del også gjøre noe med dem i samme slengen. Er ikke akkurat den som liker å skravle på telefon :P
Men nå er vel gaming bare starten, siden jeg har alltid likt tekniske dippeditter? Pleide ofte å ta fra hverandre ting for å sette dem sammen igjen :D

Nei, jeg er så vidt et år eldre, hadde ikke internett før i tidlig tenåra selv. Da snakker vi sikkelig pipe modem og hva en dette gamle messager programmet het.. err icq messenger eller noe.

Og nei, man fikk ikke mye ut av det i starten, pluss du tok opp telefon linja når du var på... for en tid.
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 16:53
Ja, det også, for en tid, ja! Jeg fikk ikke lov til å være noe særlig på internett av foreldrene fordi det kunne hende noen prøvde å ringe. Jeg husker jeg prøvde å chatte på noe som het mIRC, men jeg gikk lei fordi det hendte for ofte at forbindelsen ble brutt og så fant jeg kanskje ikke tilbake til samtalen igjen og sånn. Og så var nyhetene fulle av historier om jenter som ble lurt av pedofile på internett, så foreldrene mine ble jo bekymra og likte ikke at jeg snakket med fremmede der.

Men nå ligger forholdene bedre til rette! Kanskje jeg kan finne en chat igjen og bare være der så lenge jeg vil. Gaming... Jeg har ikke peiling, ser for meg at det bare er krig og konkurranse, og det liker jeg ikke. Tar jeg feil? Finnes det andre ting man kan gjøre sammen på nettet?

Ta fra hverandre og sette ting sammen kan jeg mye lettere forstå enn gaming. Da lærer man jo hvordan ting er satt sammen og det er nyttig, du kan bruke det til å sette sammen ting som aldri før har vært satt sammen før for eksempel. Gaming virker så bortkastet tid... Men jeg har ikke satt meg inn i det, så kanskje jeg tar helt feil og at jeg ville fått mye ut av det.
Avatar

heh

jan 19 2020 - 18:08
Heh, ja husker mIRC også. Pluss det var en dag jeg glemte å logge av nettet :o og iløpet av dagen så lurte foreldra på hvorfor telefonen var så stille. Ble skikkelig rabalder da de fikk telefon regninga. Ja alt nytt er som regel sett på som farlig, man kunne jo daue bare om man går ut døra :o selv om de fleste ulykker skjer i heimen. Hva skal vi introverte ta oss til?

Nei, spill er jo ikke interessant for alle og en hver. Samme som sport, film, natur, insekter eller bøker er ikke like artig for alle. Krig og konkurranse... kanskje om du driver med E-Sport, men jeg har aldri vært noe særlig konkurranse menneske så ikke min smak. For min del så er det en del eventyr spill eller rettere sagt ting som har en historie, siden games for meg som bøker er for andre :D

Også... heh, om man sier at gaming kun er krig og konkurranse ville hvert det samme som å si at det kun fins krim bøker eller bare action filmer på tv... huff, det hadde vært kjedelig i lengden trur jeg. Sikkert ikke beste sted å prøve å gå i dybden, men det fins jo noe så enkelt som spill hvor man prøve å drive en gård samme.

Ellers så har jeg personlig lært mye historie, spesielt fra mer historiske spill... og for ikke å snakke om all engelsken. Trur ikke jeg hadde vært så dreven på det om ikke jeg hadde holdt på.

Oh også det artigste kan vel faktisk være å få venner på tvers av landegrenser.
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 19:17
Ja, introverte sosiale finnes.
Er en av dem.

Introvert fordi jeg trenger tid for meg selv for å hente meg inn og lade opp.
Tid for meg selv i betydningen ro (lese f.eks.) eller å drive med noe uten mye prating, der det sosiale tones ganske ned på et eller annet vis.

Sosial fordi jeg går på veggen hvis jeg ikke treffer andre mennesker. Helt avhengig av å få utløp for noe av det som rører seg oppi knotten.
Trives i eget selskap, men det finnes grenser for det også.

Å omgås mange kjennes som utladning selv når det er kjempegøy og selv om jeg har mye igjen for det.
Ta meg inn skjer alene eller tosomhet med den rette.

Du har kanskje rett i at introverte er mindre ute på livet og dermed litt vanskeligere å treffe på.
Arbeidsplassen kan være en god arena.
Alle steder man møtes hvor noe annet har fokus og det sosiale er mer underordnet. Trening, turgrupper, malekurs, historielag, alskens hhva vet jeg.

ATC er ikke alene om aldri å ha vært på nattklubb.
Jeg er heller ingen festløve, men syntes jo det er gøy med hurralag, julebord og sommerfester, i passende doser.
Jo færre folk og mindre intenst jo lenger varer jeg.
Å takle sosiale koder oppleves noen ganger slitsomt og drikking for drikkingens egen skyld har aldri vært min greie.

Introverte er ingen ensartet gruppe så hva man finner på med andre vil variere med hvem man selv og de andre er, tenker jeg. Interesser spriker selv om man foretrekker mindre sosialt krevende ting.
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 19:18
Hahaha skjønner! Hvis jeg trodde at alle bøker var krim og alle filmer var action, ville jeg sagt at bøker og film ikke er min greie. Men jeg pleier å si at jeg elsker film og bøker! Drive en gård sammen, ja, det høres ut som et mer passende spill for meg. Og man kan lære av spill. Dette er jo en helt ny verden som jeg kan prøve ut. Kan du si navnene på noen sånne spill så jeg kan finne dem? :)
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 19 2020 - 19:52
Sterkn66, takk for at du også deler! Jeg er veldig glad for at jeg skrev til dere, dere setter ord på mye som jeg egentlig har visst hele tiden, men siden jeg ikke har snakket om det før, så har det på en måte ikke eksistert. Veldig rart... Som dette med at det er bedre når det sosiale er underordnet en aktivitet. Og derfor må jeg finne en aktivitet som jeg liker og som jeg kan gjøre med andre. Derfor har jeg gått på all verdens kurser, det er jo perfekt. Men de tar jo slutt en gang da. Hva er historielag?
Avatar

Hmm

jan 19 2020 - 21:58
Hmm...
Viss man går ut fra at de ikke har noe kraft pc, så er vel "Stardew Valley" et lett casual spill, hvor du driver en liten går, kuer og høns, eventuelt fisking om man skulle ønske. Enkel 2D grafikk men har brukt det til å slappe av til tider.

Tåler pc'n 3d så har man noe som heter "Kerbal Space Program" om man liker å bli litt mer teknisk og liker romfart. Du setter sammen raketter og prøver å komme til månen eller andre planeter i systemet... om du kommer tilbake er ikke like viktig... eller lett.

Du har noe som heter "Two Point Hospital" hvor du driver et/flere sykehus som kurerer all slags rare sykdommer - rent humor basert når det kommer til sykdommen :P

Historielag hmm, det får vel han Sterkn svare på... tok meg merkelig lang tid før jeg forstå hva ATC var :D hadde ikke tenkt over at jeg kunne bli forkortet sånn.
Forsåvidt har jeg vel absorbert alt av mulig 2. verdenskrig dokumentarer, har alltid likt den krigen, selv om den var forferdelig grusom.
Avatar

hei

jan 20 2020 - 01:21
hei igjen,

sendte deg friend request...
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 20 2020 - 01:21
"Kerbal Space Program" det spilte eksen min! Jeg hadde helt glemt det spillet. Sikkert fordi det ikke passet inn i min forestilling dataspill=krigsspill. Han sa han lærte masse fra det, men så skjønte jeg plutselig at "å lære" betydde at man fikk poeng hahah. Det var et pent og behagelig spill da, jeg kunne se på ham gjøre det, jeg holdt meg unna når han drev med krigsspillene sine, men jeg ble aldri frista til å spilleselv. Jeg tror kanskje jeg har rett i at spill ikke er min greie... Med en gang du nevnte 2. verdenskrigdokumentar så glimtet det til av interesse i meg av en helt annen grad. For ikke så lenge siden så jeg "the human condition", en veldig bra japansk film som foregår under 2. verdenskrig, og da tenkte jeg: Jeg vil se dokumentarer om 2. verdenskrig. Men så var det så mange å velge i at jeg ikke visste hvor jeg skulle begynne! Hvilke er de beste du har sett? :) Det er en spesielt fascinerende krig, enig... Det skjedde så mye under den krigen. Nye, vanvittige ideologier pluss en sånn voldsom rask utvikling av nye våpen og teknologi. Den gir deg virkelig en del å tenke over. Jeg har sett den lange dokumentaren som heter Shoa, den gjorde dypt inntrykk på meg.
Avatar

Hmm

jan 20 2020 - 03:51
Hmm, har ikke hørt om de to filmene før, får slenge de på en to-watch-list :D Shoa trur jeg kan gi litt inntrykk ja.

Ja det var mye heltemodige ting og teknologisk framgang, spesielt i forhold til måten ww1 ble utført på.

En av seriene jeg så mye på var "Battlefield", er noe som 6 sesonger eller noe, tar for seg forskjellige "teater" eller slag under 2. verdenskrig. Tror de begynte å gå på discovery channel da jeg var rundt 15 eller noe :D
Ellers så har du et par som tar for seg ting i litt mer kronologisk rekkefølge "World War 2 in HD Color"

Og en kortere litt mer kompakt "World War 2 from Space" trur det er på en 90min eller noe.

Jeg pleide ofte å se på samme slag/teater fra forskjellige produsenter siden det ofte var forskjellig eller mer/mindre info, kommer an på hva du så på :D
Avatar

Re: Er det noen sosiale introverte her?

jan 20 2020 - 17:28
Ja, men da skal jeg begynne med "World War 2 in HD Color" sånn at jeg får et overblikk. Vi hadde jo en del om det på skolen, men det er så annerledes å gå inn i ting som voksen. Det betyr så mye mer nå, er ikke bare noe som skjedde en gang for lenge siden. "Shoa" gir også et veldig nært inntrykk av det som skjedde. Og så varer den så lenge at du lever med filmen noen dager. Det var noen tunge dager, men jeg fikk lyst til å se den på nytt nå likevel:)
Til forsiden