Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

En liten skjerp dere melding. Les!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei

nov 5 2015 - 21:47
Skal bare legge til at det faktisk fins seriøse personer her :) jeg har snakket med 30-40 stykk på denne siden siden jeg registrerte meg. Har møtt 2. Den ene har jeg ikke kontakt med lengre (vi var ikke samme bølgelengde) men den andre har jeg møtt en gang og vi har prata mange ganger i uka i over ett år nå.
Bortsett fra det, er jeg enig i at folk bare driter i å holde kontakt. Aner ikke hvor mange som bare plutselig har stoppet å svare. Anyways, jeg er her om noen vil prate, har en ny tråd nå om noen vil se om de tror vi passer til å prate.
Avatar

der er du

nov 6 2015 - 08:17
Ja, vi er alle klar over det Simma, men når visse folk bruker over en uke på å svare tilbake, så ødelegger det flyten i samtalen og skaper bare dårlig stemning. Det tror jeg du forstår også.

Godt å høre at du har det bra nå iallfall, selv om det kunne muligens vært bedre hvis du hadde vært mer åpent om ting. Du skjønner hva jeg mener. Er ikke akkurat gøy å bli ignorert heller.
Avatar

@simma

nov 6 2015 - 08:58
Du kan jo forklare hvorfor du forsvant plutselig, men nå er vi over på personlig relasjon, så kan godt ta det over PM. Ta kontakt hvis du vil snakke om det.
Avatar

Re: En liten skjerp dere melding. Les!

des 21 2015 - 23:20
Jeg har litt det samme inntrykket. Sendt flere meldinger og skrevet på tråder,men ingen respons. Synd fordi jeg hadde troen på denne siden.
Avatar

Hei

des 21 2015 - 23:26
Jeg har også fått lite respons her føler jeg.bare å legge meg til som venn.jeg er mye alene og ensom så føler at jeg trenger flere venner.
Avatar

Re: En liten skjerp dere melding. Les!

jan 7 2016 - 03:45
Det er heller aldri noen damer fra nord her. Alltid Oslo, Bergen og resten av Østlandet. Nesten som om Norge stopper nord for Trondheim. Sånn er det overalt. Tromsø er en by, men det er få folk som er på nett herfra. Jeg skjønner ikke grunnen. Har folk det så bra i nord at de ikke vil møte folk fra nett. Forvirra og skuffende er det
Avatar

En liten tanke..

jan 29 2016 - 14:36
Har tenkt på dette en stund nå, klarte ikke bestmme meg om jeg burde skrive dette eller ikke, men tar sjansen på evt. flamewars og krass kritikk. Ja, dette er ord rett fra hjertet og usensurert.

Fakta 1: Dette forumet er simpelt og dårlig
Fakta 2: Det har kun ett varslingssystem, og det er for venneforespørsler.
Fakta 3: All oppfølging av tråder, innlegg, PM og forespørsler er brukernes ansvar.

På grunnlag av gitte fakta, er det naturlig at kommunikasjonen i meldingssystemet ikke funker som det skal og skaper frustrasjon hos fleste. Mange klager direkte på brukeren selv, men det er lett å glemme i sinne at vi alle er her av forskjellige grunner og har våre årsaker til at oppstartede samtaler ikke blir fulgt opp. Men jeg vil våge og si at fleste av mangel på oppfølgning skyldes både at folk glemmer det og/eller mister interessen fort rett og slett. Siden man ikke får varsel om nye meldinger, går samtalene lett i glemmeboken. Og så er det jo ny "trend" å ignorere folk man ikke vil snakke med, fremfor å si direkte.

Spørsmålet blir da: hva kan gjøres?

Beste hadde selvsagt vært om alle kunne bli flinkere til å følge opp sine saker, og gi beskjed om evt. endringer. Men det inngår i en fantasiverden.

Hva ellers? Slette personen og sende ny venneforespørsel? I teorien skal vedkommende få ny varsel om forespørsel, men vet ikke om det funker når man allerede har vært venner.

Lage en etterlysningstråd? "Jeg har ikke hørt fra X på Y antall dager/uker. Hvor er du X??" Jeg er litt usikker om det går under uthenging av brukere og kan ses negativt, men hvis bruker X fortsatt bruker forumet til vanlig, vil det være effektivt påminnelse å se navnet sitt bli etterlyst.

I verste fall kan vi starte en kampanje mot Mental Helse om oppgradering av forumet og funksjoner for bedre brukervennlighet, for åpenbart er dagens løsning for dårlig i kommunikasjonssammenheng.

Kom gjerne med deres synspunkter og tips også.

Avatar

Amen

jan 29 2016 - 23:51
TungtLiv84, jeg er en ny bruker på forumet, og mangel på mulighet til å abonnere på tråder, og få varsel på private meldinger er noe sliter med.

Jeg har liksom følelsen av mangel på varslingsmuligheter er et bevist valg som er tatt, men kanskje de bare er fordi forumet er simpelt? Det finnes så mange svært gode BB'er (phpBB f.eks) der ute som er gratis som har hatt slik funksjonalitet kjempelenge så jeg antar liksom at det ikke er en kostnads sak.

Må vel si at jeg håper alle som har lyst til å være venner med meg kan kontakte meg via et format der jeg kan få varslinger, slik som f.eks e-post eller skype. Det er tross alt ikke vanskelig å sette opp en anonym skype/epost konto. (PS ta GJERNE kontakt :)
Avatar

På tide å forstå begge sider og faktisk gjøre en effort om man vil bli kjent

feb 2 2016 - 10:36
Jeg forstår problemstillingen og har selv nå slettet min første venn her bare etter 20 minutter.
Vi tok det videre til skype, men personen virket helt uinteressert i å prate, jeg måtte stille alle, untatt et av spørsmålene, som er greit forsåvidt, men litt tørt. Når jeg så da gir personen et hint/sier rett frem at dette er uhyggelig at personen ikke viser mer interesse så skriver den at den er interessert i å bli kjent. Men utifra egen erfaring forstår jeg ingenting, hvordan kan man være interessert og ikke spørre noen spennende spm? Så jeg endte opp med å føle meg til bry og få en følelse av enda en som ikke er interessert og dermed ende kontakten så jeg slapp å føle meg elendig i håp om å få noe ut av samtalen. På tide å forstå begge sider og faktisk gjøre en effort om man vil bli kjent.
Avatar

Ikke gi dere!

feb 2 2016 - 17:31
Jeg har fått en utrolig god venninne her inne. Men når jeg husker tilbake så synes jeg det var utrolig skummelt å ha kontakt med ho. Jeg turte ikke snakke i telefon og ville helst sende SMS. Men hun ga seg ikke og jeg le etterhvert trygg nok til å si i fra når det var noe jeg ikke likte. Hun aksepterte det jeg sa og vi kom nærmere hverandre. Det jeg trengte i denne situasjonen var at noen ville bli kjent med meg...
SÅ ANBEFALER DERE SOM KLAGER HER, VÆR DEN PERSONEN!
Men ja vi alle kan bi flinkere til å holde kontakten. Holde det sosialt på trådene f.eks: Bli kjent slik at en kan støtte her på nettet.
Klem
Avatar

@Lydiaerdna

feb 2 2016 - 19:06
Du har vært heldig å funnet noen som bryr seg. Men å skrive at de som "klager" her inne skal være den personen hun er blir en smule skivebom. Det du beskriver er krevende, og det blir urimelig å forvente eller "kreve" at folk skal bli slik bare fordi en selv er utrygg. Når du ber om venner her så må det forventes at du selv kan legge en innsats i det, ikke må ha noen som pusher deg...å legge opp til at andre skal tilpasse seg deg i et vennskap som skal bygges av begge har jeg lite sans for. (Selvsagt skal man ta hensyn, men når jeg leser hva du skriver får jeg et inntrykk av veldig tilpassning mot deg, og jeg er nok heller den som tenker begge får legge like mye på vekten for balanse)

merk! alt jeg skriver er generelt. Jeg kjenner ikke deg, så kan ikke snakke for din del.
Avatar

.

feb 3 2016 - 07:44
Tror ikke varslingen er problemet , men brukerne. Når man først har skrevet et sted glemmer man det ikke og sjekker gjerne om man har fått svar uten at man blir varslet.
Avatar

Ikke minst...

feb 3 2016 - 10:22
...tenker jeg det er friheten til å velge hvem og hvor mye tid man vil investere i det. Er jo ikke akkurat mangel på etterspørsel og tilbakemelding, når folk oppretter ny tråd og det kommer 2-3 svar rimelig raskt. Så blir det en prioriteringssak hvem man vil opprette kontakt med, og det er der folk slurver. Naturligvis har man ikke tid eller mulighet til å ha kontinuerlig kontakt med alle, men burde ikke være så vanskelig å gi beskjed om avvisning eller sletting.

Som Lydiaerdna skriver, man må gi folk en sjanse og selv gi litt innsats i starten for å komme i gang. Etterhvert forstår man hverandre litt bedre og ikke tenker "nei nå vil ikke h*n snakke med meg mer" fordi det ikke har kommet svar på en stund.

Jeg har riktignok senket sjansene for å få nye kontakter nå pga mine sterke meninger om denne saken, men det er slik bekjentskaper og vennskap fungerer: man må gi og ta. Jeg er fortsatt åpen til nye venner og de få som har fått kontakt med meg vet at jeg er en pålitelig person.

Håper det forbedrer seg med tiden. :)
Avatar

Er jeg den eneste som synes..

feb 4 2016 - 09:42
Er jeg den eneste som synes tittelen kan endres fordi den skaper uhyggelighet i forum raden? Til for eksempel "Noe å tenke over" ???
Avatar

Nei

feb 4 2016 - 11:34
Tittelen er mer enn passende. Søker man først venner og bekjentskaper her, får man holde seg til det. Enkelte trenger en skjerpings og denne tråden er fin måte å minne det på dem på.
Avatar

Litt svart på hvitt

feb 4 2016 - 20:06
Ser at jeg kunne ha skrevet mer for å forklare. Står fortsatt for at flere kan være den personen som oppmuntrer og pusher litt. Men går det over egne grenser får en fokusere på andre. Må jo også nevne at det tok meg et halvt år å få denne gode vennen.
Men synes en kan være mer aktiv på trådene også for at folk kan bli kjent. Synes en kan gi litt mer av seg selv i tråden. Har prøvd før å lage tråder som er ment for å bevares og finpusses. Men folk skiftes ut her hele tiden. Det er jo også vanskelig.
Ikke gi dere =) PLutselig finner dere en =)
Avatar

Enig

feb 5 2016 - 00:38
Synes dette var bra skrevet av trådstarter. Synes det hadde vært koselig med venner her inne man kan skrive til og få svar! Ikke bare noen meld så blir det stille. Og jeg er ikke ute etter noe forhold ( for trur kanskje noen kan bruke dette til dateing side) men venner jeg kan bli kjent med og kanskje møte med tiden da begge er klar for det!
Avatar

Gaweshii

feb 5 2016 - 18:41
Kjenner meg igjen her. Skulle gjerne blitt kjent med deg, ta kontakt hvis du har lyst ;)
Til forsiden