Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dissosiasjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dissosiasjon

nov 22 2022 - 15:03
Hei! Ønsker å komme i kontakt med andre som sliter med dissosiasjon.
Avatar

Re: Dissosiasjon

nov 24 2022 - 19:50
Jeg dissosierer.
Avatar

Re: Dissosiasjon

nov 25 2022 - 08:32
Jeg har fått diagnosen uspesifisert dissosiativ lidelse, og har levd med depersonalisering og derealisering gjennom store deler av livet. Jeg levde også store deler av livet uten å vite hvem jeg er, så min identitet var sterkt påvirket av denne lidelsen.
Avatar

Re: Dissosiasjon

nov 25 2022 - 17:50
Vel jeg levde hele livet uten å riktig forstå hvor mye jeg faktisk slet, og det var bare ved en tilfeldighet at jeg kjøpte barndomshjemmet sånn at jeg begynte å huske overgrep. Etter at de minnene begynte å komme til overflaten igjen så forsvant den konstante depersonaliseringen og derealiseringen, og jeg fikk også følelse av at jeg hadde min egen identitet igjen. Hele denne prosessen var skikkelig krevende, for jeg ble liggende i fosterstilling i flere år mens tårene bare rant.

Etter dette måtte jeg kjempe med helsevesenet i 6 år for å få hjelp, men jeg er nå for tiden innlagt på en institusjon hvor de har kompetanse på dissosiative lidelser, så jeg skal prøve å jobbe videre med det selv om det er skikkelig vanskelig. Det er også en annen skremmende ting som har skjedd etter at jeg fikk innsikt i disse overgrepene, for nå som jeg forstår hvor omfattende jeg faktisk er skadet så ser jeg veldig mørkt på å noen gang klare å dele livet mitt med en kjæreste - og det har egentlig vær motivasjonen min for å kjempe hele veien.
Til forsiden