Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert

jan 31 2013 - 19:47
Jeg har nå pga alvorlig depresjon midlertidig "fallt ut" av (arbeids)livet. Veeenter på behandling og har håp om å få livet på rett kjøl igjen (jeg kan ikke påføre familien mer smerte, ved å "gi opp" ). Men dagene blir så grusomt lange. Hadde satt pris på å snakke med/bli kjent med noen i liknende situasjon. Møter innimellom venninner (er flink med pokerfjes), men hadde vært ok å snakke med noen som selv kjenner på kroppen hva jeg går gjennom.
Avatar

Hei Tornerose1:)

jan 31 2013 - 23:45
Jeg har en tilbakevendende depressiv lidelse. Hadde en alvorlig depresjon i høst. Er bedre nå.
Er også god på pokerfjes, men jeg har det hjemme. Har ikke vært sammen med venninner på lenge. Sliter med det. Skriver gjerne med deg. Har sendt deg en venneforespørsel.
Avatar

Deprimert i 20 år

feb 1 2013 - 08:41
Hei dere,

Samme greia her. Kronisk deprimert i mange mange år. Hadde en skikkelig breakdown i høst og ble sykemeldt. Er tilbake på jobb nå, men kjenner at alt kommer tilbake. Det er veldig vanskelig.

Men jeg får hjelp fra psykolog nå, så jeg håper det kan hjelpe. Likevel kan jeg ikke se for meg et liv uten depresjon. Har ikke troen på at jeg kan bli helt "frisk".

Jeg gleder meg ikke over at flere har det på samme måte, men det litt ok å se at jeg ikke er helt alene i verden.
Avatar

Samma her

feb 1 2013 - 09:58
Jeg fikk diagnosen alvorlig depresjon for ikke så lenge siden. Å det var da jeg lærte mer om dette at jeg forsto at jeg har vært sånn store dele av livet.

Forsøker å vende kinnet mot sola nå :) Boka "Tankevirus har gitt meg gode enkle råd samt en oversikt over hvordan tankene kan terrorisere, når jeg ble bevisst på dette fikk jeg litt mer tak i hvordan jeg kan forhold meg til det hele.

Legg meg gjerne til som venn :)
Avatar

Hei !

feb 1 2013 - 12:09
Heisann :)
27 år, Oslo her.

Hadde ei venninne som over lengre tid slet med depresjoner, så vet på en måte hvordan det kan virke fra utsiden av. Selv sliter jeg litt med å komme opp på normalt humørnivå, og sånn har det vært lenge.

Hvis du har lyst til å prate er det bare å ta kontakt :)
Avatar

Hei bluemonday

feb 1 2013 - 16:42
Bluemonday -Du er absolutt ikke alene! Jeg har valgt å være veldig åpen om min situasjon til omgangskretsen (alternativet er jo isolering, og det blir jeg jo ikke bedre av), og når jeg forteller om hvordan jeg har det, så får jeg høre fra flere at deres liv heller ikke bare er en dans på roser. Vi er mange i samme båt!

Og jeg har tro på at vi kan bli friske! Jeg har en mor som har vært deprimert i alle de år... Men som nå har fått et nytt liv ved hjelp av medisiner (Cipralex) Hun går desverre ikke i terapi. Men jeg tenker at om jeg får ordentlig hjelp nå, så skal jeg få et fint liv! (Jeg må jo det.. for alternativet er jo ikke bra.. :( og jeg syns det kjennes ut som tåka begynner å lette litt nå etter igangsetting av medisiner (selv om hverdagen absolutt ikke er enkel)
Avatar

Hei

feb 1 2013 - 16:46
TIl solivente.
Lagt deg til som venn :)
Jeg innser også nå at jeg stortsett har vært mer eller mindre deppa siden tenårene.... Det var en venninne av meg som slet mye som sa til meg "jeg husker jo at før denne perioden, da hadde jeg det jo bra" Og da slo det meg... Jeg kan ikke si at jeg noengang har hatt det bra... Og det var fryktelig trist å tenke på. Så nå håper jeg å få tanker og følelser på rett kjøl (med hjelp) slik at jeg også kan ha det bra. Men gud.. jeg vet det kommer til å koste meg mye å gå den veien, og jeg gruer meg... Men nå er jeg her på bunnen, så da må jeg liksom bare prøve å komme meg oppover...
Avatar

:)

feb 1 2013 - 16:52
takk for tilbudet NyiOslo. Jeg har nå fått flere "venner" her inne og det setter jeg stor pris på. Selv om jeg føler det er veldig utfordrende å skulle fortelle hvordan jeg _virkelig_ har det. (og ikke bare " ja, er forresten sykemeldt og det går ikke så bra, men jommen er det glatt i dag og skal vi kjøpe en kaffe eller?" Men gu det koster å møte kjentfolk og "spille spillet" En kafetur holder som dagsplan, jeg må rett og slett hjem og slappe av etterpå, huff!)

Men det er en del av veien det også... Og jeg takker alle som deler sin historie med meg :)
Avatar

Hei tornerose

feb 4 2013 - 15:03
Beklager pessismismen og tusen takk for svaret :)
Jeg har noe å jobbe med. Må få troen på det. Andre har jo klart å bli friske, så da kan det jo gå for meg også.

Det er bare så veldig vanskelig å finne ut av. Jeg kjenner for lite til mitt eget tankemønster. Roter meg inn i tanker og setter meg fast. men nå har jeg vel lært at man vanskelig hkan tenke seg ut av en depresjon. Det må snakkes og skrives.
Avatar

til bluemonday

feb 8 2013 - 22:23
Ja tenke seg ut av depresjonen funker dårlig. Jeg tenker meg bare lengre ned, gruble er jeg (for) god på.

Jeg googlet litt og fant et innslag som hadde gått på NRK (puls tror jeg) det omhandlet temaet depresjon og at man kan bli frisk! Stuidier/statestikkene sier det samme og fagfolkene sier at man kan bli frisk, så da håper jeg på det. Det er mitt lys i tunnellen at ting skal bli bedre!
Men skjønner godt det er vanskelig å tro det, det er jo noe av sykdommen det, at man tror alt er håpløst og at det ikke finnes noen løsning på noe.....

Selv merker jeg at ting begynner å lette litt etter mange uker med medisin og samtale med profesjonelle. La deg til som venn, om du vil skrives privat :)
Avatar

hei

feb 14 2013 - 03:44
Hei. Jeg er en jente på snart 20. Jeg har slitt med angst og depresjon I mange år og selv om jeg I dag (heldigvis) er kommet over depresjonen så sliter jeg fortsatt med angst og jeg er redd for at jeg skal komme inn I en ny depresjonsfase.

Jeg er veldig åpen så det er bare å legge meg til om du vil prate, om alt mellom himmel og jord egentlig :)
Til forsiden