Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og tvangslidelsemannen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og tvangslidelsemannen

sep 24 2014 - 12:17
Hei, jeg er en gift mann som i lengre tid egentlig helt siden jeg var liten har slitt med tvangslidelser og unødvendige bekymringer. Det kan gjelde alt fra økonomi til forholdsting til de minste lille ting som at har jeg låst døren ellerskrudd av ovnen osv.
Jeg må regelmessig sjekke at jeg har låst døren, låst bilen, skrudd av ovnen og en diverse mengde andre ting som lukket skuffer og skap osv. Alt foregår ved at jeg teller til fire for hver gang. Dette kan være fryktelig slitsomt til tider og jeg ønsker jo ikke å ha det slik. Det har nå ført til at jeg for1 dag siden fikk ett fryktlig angsanfall, dette utviklet seg som om jeg fikk hjerteinfarkt. Massivt press i brystet og kriblinger kuldefølelser nedover armer og ben. Måtte til legevakten og fikk resept på stesolid(valium).
Er det virkelig meningen at livet skal fortsette slik med sjukemeldinger fra jobb og en enorm bekymring og angst for alt mulig? Er det noen som har noen innspill eller lignende? kansje noen vil eller trenger å prate om noe av dette
Avatar

Kjenner meg igjen

sep 24 2014 - 17:23
Tvangs tanker og tvangs handlinger. Har eg hatt hele livet. Pluss angst og fobier. Men har greidd å jobbe og leve livet. Så mulig eg har en light utgave ?
Avatar

Re: Angst og tvangslidelsemannen

sep 25 2014 - 18:55
Kjenner meg godt igjen; har også alltid bekymret meg veldig for absolutt alt mulig. Tvang har jeg i mindre grad, men noe er det. Skikkelig plagsomt og sykelig ble dette først for noen få år siden. Har også hatt flere anfall med panikkangst.

Min erfaring er at det går veldig i perioder - jeg har kun vært borte fra jobb noen få dager pga dette. Har du noen strategier (eks pusteøvelser) når angsten kommer, kan det faktisk hjelpe veldig. Og ikke minst er det viktig å ha noen å prate med. Tror det er veldig viktig å prate med partneren sin, og det er lurt med proff hjelp i tillegg. Når jeg setter ord på angsten og tvangen, hører jeg hvor irrasjonelt det er og klarer å legge det fra meg en stund etterpå (dager, av og til en uke eller to).
Til forsiden