Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Andre med ptsd her?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Andre med ptsd her?

mai 26 2015 - 20:40
Jeg har fått diagnosen ptsd og skulle gjerne ønske å snakke med andre i lignende situasjon, kanskje lufte tanker og utveksle erfaringer og råd til hverandre med noen som virkelig kan forstå :)

Avatar

Andre med ptsd her?

mai 27 2015 - 00:42
Ja.
Avatar

hei

juni 12 2015 - 00:50
Mhm
Avatar

Hei :)

juni 20 2015 - 17:58
Jeg har kompleks PTSD og vil også snakke med andre...Er veldig forvirret og trenger å vite at jeg ikke er alene :P Send meg en mld hvis du vil,lover å svare :)
Avatar

Re: Andre med ptsd her?

juli 27 2015 - 19:29
Hei Jeg er en kvinne med kompleks ptsd. Jeg kunne gjerne ønske å snakke med noen som har samme diagnosen og som man kan utveksle erfaringer med.
Avatar

Kompleks PTSD

juli 31 2015 - 17:26
Mann 31 her,med diagnosen kompleks PTSD.Er bare å sende meg en melding hvis du ønsker.Jeg har litt erfaring,har bl.a vært innlagt en del ganger :P Vært igjennom forhold,brudd osv,så livserfaring har jeg også litt av :)
Avatar

Re: Andre med ptsd her?

aug 5 2015 - 21:10
Hei. Har også ptsd, er bare å skrive en meld om du vil snakke :)
Avatar

Re: Andre med ptsd her?

sep 4 2015 - 23:33
Jeg ble glad da jeg fant denne tråden. Har du akkurat fått diagnosen? Jeg har akkurat begynt i behandling for det, og er også forvirret og livredd. Kunne trengt å høre noen andres opplevelse av det...

Hører gjerne fra deg.
Klem
"Prudence" (betyr tålmodighet)
Avatar

Re: Andre med ptsd her?

okt 29 2022 - 16:40
Har muligens samme diagnose her (i utredning nå). Si gjerne ifra hvis du ønsker en å prate :)
Avatar

Kompleks PTSD/PTSD

okt 29 2022 - 17:31
Jeg tror det er en ganske utbredd diagonese - at mange som har det, eller som kan ha det uten å vite det.

Jeg har sjøl egentlig ikke helt blitt utredet for kompleks ptsd, men jeg har funnet det mer og mindre ut utifra hva jeg har funnet som har hjulpet/hjelper meg. Så det har vært veldig nyttig for meg.
Avatar

Re: Andre med ptsd her?

okt 29 2022 - 18:21
Ja.
Har ignorert det I mange år for å fokusere på andre ting jeg mente var mer viktig.
Ville likt å gjøre noe med det, men er så lei helsevesenet at jeg ikke orker å ta kontakt med de engang.
Avatar

Re: Andre med ptsd her?

okt 29 2022 - 18:41
Ja, kan skjønne den leiheten og oppgittheten. Min erfaring er at det mangler kunnskap om PTSD og traumer, og hvordan man skal behandle dem/hva som hjelper. Jeg har da funnet veldig stor hjelp i et par manualer fra Modum bad. Den ene er generelt om traumer og ptsd, og gir veldig gode forklaringer på hvordan man er som man er etter å ha opplevd noe traumatisk, samtidig som den har mange øvelser og nyttige tips. Den heter "Mindfulness og medfølelse - En vei til vekst etter traumer" av Salvesen og Wästlund. Jeg lånte den tilfeldigvis på biblioteket, og følte at den forandret livet mitt med å forklare hvorfor jeg var slik jeg var. Senere fant jeg manualen som mer var rettet mot komplekse traumer, "Tilbake til nåtid", av Modum bad. Den er ikke like utfyllende. Etter disse øyenåpnerne fant jeg også ut at hvis jeg skulle gå til en psykolog, så måtte det være en som hadde peiling på traumer og kompleks ptsd, og gikk en stund til ei som også tok utgangspunkt i manualen "Mindfulness og medfølelse". Og jeg jobber først og fremst med øvelsene i boka, for å greie å tåle/takle følelsene mine bedre. Det er da noe som tar lang tid, å forandre på reaksjonene sine, og lære seg til å stole på seg selv og omgivelsene, og ikke være på vakt hele tida, men jeg har virkelig merket fremgang. Og har all tro på at det er dette som hjelper meg. Jeg øver meg på å kjenne etter hva jeg trenger og gjøre tingene jeg har behov for, og på den måten får jeg det stadig bedre.
Til forsiden