Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Andre med overspisingslidelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Andre med overspisingslidelse?

sep 16 2017 - 09:36
Kvinne 27, ensom som f***, deprimert, angst og spiseforstyrrelsen overspising. Her snakker vi å aktivt gå ut og handle poser med dritt for så å isolere seg hjemme og trykke i trynet til magesekken nesten sprekker. Er det noen andre som har det slik? Jeg har hørt rykter om at andre finnes, men føler meg helt mutters alene i denne absurde sykdommen.

Ønsker noen å chatte med, ikke møtes.Avatar

re: andre med overspisinglidelse

sep 18 2017 - 13:01
Hei Solumseles,
overspising er jommen ikke lett å få styring på.
Alle har sine triggere og sine vane-mønstre som de påvikes av.

Selv kjenner jeg igjen de vanskelige følelsene som er knyttet opp mot det å ha problemer med mat. Du føler på skam og på mismot, på forakt og på fysisk smerte når du får en episode der du sprekker. Det er en vane på en måte, ihvertfall for meg, der jeg kjenner på en psykisk smerte som jeg ikke vet hvordan jeg skal håndtere. Som oftes ender jeg opp med å spise mye, alt for mye. I noen av bøkene har jeg lest om såkalt "problem-mat" og i amerikanske drama-filmer sitter den karakteren som går igjennom noe han/hun synes er vanskelig å spiser gjerne en liter is i ett.

Jeg ville gjerne svare deg og si at du ikke er alene, selv om jeg personelig trigges av temaer knyttet rundt mat og vanskelige følelser. Derfor tror jeg ikke at jeg kan snakke så mye om dette temaet.
Men jeg har søkt på nettet med stikkordene for overspising og hvordan du skal finne metoder for å få det bedre med degselv og forhåpentligvis bli glad i mat selv.

Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

sep 18 2017 - 18:52
Hei grønterskjønt,

Jeg setter pris på at du svarer meg selv om det er vanskelig/triggende for deg. Selv har jeg aldri tenkt på triggere, så det var et godt tips til å bli observang på. Er som du sier mye skam og mismot med overspising, ikke lett å leve med. Ønsker å bli bedre så skal sjekke ut tipsene dine, takk.

Håper fortsatt det finnes andre der ute som ønsker/kan prate.
Avatar

Hei

sep 24 2017 - 21:29
Kjenner meg igjen i det du skriver.
Tar gjerne en prat.
Legg meg gjerne til som venn.
Avatar

Re: andre med overspisingslidelse

sep 25 2017 - 15:12
Hei!

Sliter med det samme og kjenner meg veldig godt igjen i det. Ender ofte opp med å stappe meg full, tenke at jeg aldri skal gjøre det igjen men går på samme smellen veldig kort etter.
Men sliter du med å få metthetsfølelse? det er noe jeg sliter med, men har funnet ut at det å gjerne drikke et stort glass vann en stund før jeg spiser hjelper på fordi da har magen allerede litt innhold før man spiser.
Kjenner meg også godt igjen i det å isolere seg, merker selv at det er godt å slippe unna folk og bare ha tid for seg selv der ingen maser eller stresser.

Legg meg gjerne til om du vil ha noen å chatte med :)
Avatar

Heisann

des 29 2017 - 00:51
Jeg sliter også med et vanskelig forhold til mat,det vil si, jeg misbruker mat en del og bruker det for å fylle tomrommet det jeg har etter følelser som ikke er tatt tak i av meg. Dytter de bort med mat. Bruker det som trøst .Det er ikke særlig bra for meg. Gjør jo meg selv mer ulykkelig enn jeg var til og begynne før jeg spiste. Og jeg kjenner at kroppen ikke har noe godt av det heller. Føler meg fritt. Synes ikke det er digg å være feit og ute av form. Men det har utviklet se så langt fordi jeg lærte meg som liten å bruke mat som en venn i nøden. Nå har jeg begynt med terapi og prøver å høre på hva som tenkes oppe i hodet mitt. Så du er ikke alene . Og jeg håper du finner veien ut av det og ikke blir inne i leiligheten din hele livet med bare deg og godiset. Alle fortjener å ha det bra med seg selv.
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

des 29 2017 - 17:39
Kjenner meg kjempegodt igjen, som å lese om meg selv i det du skriver..... Gjerne send meg en melding om du vil prate :)
Til forsiden