Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Andre foreldre med ensomme tenåringer? Mor søker venn til sønnen sin..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Andre foreldre med ensomme tenåringer? Mor søker venn til sønnen sin..

des 24 2021 - 10:58
Jeg har en sønn på straks 14 år som har det utrolig vanskelig, og jeg vil prøve å skape et trygt miljø for han å bli kjent med noen.
Han var tidligere veldig populær, både blant jentene og i guttegjengen, men skolebytte trigget angsten hans, og han har slitt med å etablere vennskap etter dette.
Han er nå utrolig ensom, men er vel den mest snille godhjertede personen man kan tenke seg, så jeg synes det er så utrolig vondt og urettferdig å se hvor vanskelig han har det. Han prater mye med meg, men han trenger en venn.
Håpet er å finne andre foreldre med barn som ikke har så mange venner, kanskje som sliter med angst og prøve å etablere et trygt miljø hvor de kan bli kjent, gjerne gjennom oss foreldre.
Min sønn er veldig interessert i gaming, så om din ungdom også er det, så er det et kjempe pluss..
Høres kanskje utrolig rart ut at jeg gjør dette men med mindre du er foreldre til ungdom med sosial angst som er ensom, så vil du kanskje synes der er vanskelig å forstå.
Håper det er noen her som har en snill tennåring han kan bli kjent med. Jeg vil gjerne også bli venn med deg som forelder, slik at vi begge kan hjelpe dem litt i prosessen, og ha god kommunikasjon om det er noe.
Ta kontakt direkte eller her på innlegget.
Avatar

Hei

des 24 2021 - 11:47
Hei, jeg er nok verken en tenåringsfar, eller tenåring på alder med sønnen din, så noe direkte vennskap etter det du spør etter kan jeg dessverre ikke tilby. Men jeg så innlegget ditt, og jeg vet hvordan det er å være den tenåringen som sitter der alene med liten omgangskrets. Og jeg vet at de få gangene jeg fikk være med på en organisert aktivitet som jeg trivdes med, så klarte jeg å knytte bånd over felles interesser. Og du sier at sønnen din er interessert i gaming. Har du undersøkt om det finnes en e-sport klubb eller lignende i nærheten av der dere bor? Og om det kunne vært noe for sønnen din. Da er det mulig å bygge vennskap med flere, over en felles interesse. Jeg vet at her jeg bor så har de en veldig inkluderende e-sport klubb organisert under en av idrettsklubbene her, Lier IL E-sport heter den. Nå vet jo ikke jeg hvor dere bor, så du må nesten undersøke om det finnes noen mulighet der dere bor.

Jeg krysser fingrene for at du finner en, eller flere gode venner til sønnen din.
Avatar

Re: Andre foreldre med ensomme tenåringer? Mor søker venn til sønnen sin..

des 25 2021 - 15:53
Godt råd du kommer med, men jeg har allerede forsøkt dette. Problemet er at han sliter med å etablere kontakt med folk. Det skaper angst. Spesielt hvor det er mange folk. Han skygger unna slike ting, og uansett hvor mye jeg prøver, så går det bare ikke.
Jeg har fått han med på Lan og til å delta på noen events, men han vil alltid hjem etter kort tid.
Det er den første kontakten, det å starte en samtale med noen han ikke kjenner som er vanskeligst, spesielt hvis det er andre ungdom der som han er redd vil dømme han. Under skolebytte gikk han fra og være den mest populære gutten på trinnet, til å bli mobbeoffer, og dette har satt dype spor.
Jeg vil bare så gjerne hjelpe han, og jeg vet hvordan angst er, da jeg sliter med det selv. Jeg ser at han blir stadig mer "mørk" til sine i forhold til fremtiden, og dette skremmer meg. Han er så ekte og genuin når han først kommer over første "humpen," så jeg prøver bare å tenke ut måter å hjelpe han i den prosessen slik at han kan få de vennene eller vennen jeg vet han lengter etter og virkelig fortjener. Han har så mange flotte kvaliteter, og det er så vondt at de eneste som ser det er oss foreldre og bestemor.
Andre med tips må også gjerne kommentere.
Jeg håper det er noen foreldre som også kan levle med meg på dette og kanskje, om det er en annen familie med en ensom tennåring, hjelpe dem begge, så de blir mindre ensomme sammen. Sønnen min gikk like godt overens med jenter som gutter da ting ikke var slik de er nå, så spiller ingen rolle om det er jente eller gutt, Men er fint om ungdommen din er glad i gaming.

Jeg er bare en fortvilet mor som vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe sønnen min, så jeg prøver her, og håper på det beste.
Om dere vet om andre forum eller ting jeg kan forsøke så kom gjerne med råd!
Avatar

Send gjerne PM

des 25 2021 - 17:09
Hei send gjerne PM til meg her på siden ? Mvh T
Avatar

Re: Andre foreldre med ensomme tenåringer? Mor søker venn til sønnen sin..

des 26 2021 - 00:35
hei, jeg er en 14 år gammel jente som også sliter med angst, har byttet skole og slitt med mobbing og vennskap
Avatar

Hei.

des 27 2021 - 21:25
Hei, jeg har en sønn på 13 år som spiller en god del. Vet ikke helt hva din sønn liker å spille, men send meg en melding så kan vi få de til å utveksle brukernavn på Discord om din sønn har det.

Ikke for å virke skrytene eller slikt, men min sønn på 13 er veldig flink til å snakke med de som kanskje ikke er sammen med så mange andre, masse empati i den gutten og det er en egenskap man ikke kan lære de. Men det spiller ikke så mye hvor i landet man bor for i spillverden så har de da venner.

Min sønn spiller både PC og PS4. Så han spiller litt forskjellig hele tiden. :-)

Som sagt, bare å sende en PM her på siden så kan vi utveksle litt. For har hatt en på hver side av dette. En tennåringssønn som var ensom og en som hadde masse venner.
Til forsiden