Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

A4 liv og energien er på ferie

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

A4 liv og energien er på ferie

okt 2 2022 - 08:25
Noen her Som føler de er kommet i ett stadie i livet der alt går i rutine og alle dager er ca like? Årene og livet går fortere enn ett timeglass med kun 4 sandkorn i

Merker jeg begynner å bli ganske lei det. Jeg har to barn å har selvfølgelig de barna med to forskjellige mødre, som begge to har blitt like tungvindt å sammarbeide med( min egen feil, sikkert) så meste parten av tiden min går til arbeid også er det hjem å lage en kjip middag, for så å legge seg tidlig pga jobb, mørke tider nærmer seg i Norge, å følesen av mørkt når enn starter på jobb og mørkt når enn drar hjem er en tid jeg gruer meg til. Den tiden tapper energi på en helt egen måte(vinterdepresjon ?) .
Begynn å trene sier de, det får du energi av, joda takk for tipset din ivrige trenings faen.
Mye floker i hode ang tanker og de gjør Kansje energien lite velkommen.

Noen her som har noen gode måter å få energien tilbake og få tanke kontroll ?
Avatar

Lysterapi og vitaminer

okt 2 2022 - 10:38
Som en som sliter mye med vinterdepresjon når mørketiden kommer, så kan jeg anbefale deg å gå til anskaffelse av en lysterapilampe og bruke den hver dag gjennom mørketiden. Det er selvfølgelig ingen mirakelkur eller løsning på absolutt alt, men for meg, som ikke er noen treningsnarkoman, og har et ganske kjedelig liv selv, så har jeg fått mer energi på grunn av lampen min. Ikke er de veldig dyre heller.

En annen ting som og kan hjelpe er å ta tilskudd av vitaminer og Omega-3. Det var det legen min som anbefalte meg, og det og har gitt meg mer energi.

Verken lampe eller vitaminer vil være hele løsningen, men begge deler hjelper nok til at det er verdt det, og jeg føler at den energien jeg får fra disse gjør det lettere å kontrollere de mørke tankene jeg får når jeg har min vinter depresjon.

Det og være sosial på fritiden kan og hjelpe, men jeg vet og at det er mye lettere sagt enn gjort om man ikke har et stort nettverk rundt seg. Og jeg vet smertelig godt at det ikke bare er å gå ut døra og ta tak i første og beste person og tvinge de til å være venner med deg. Ikke at jeg har gjort sistnevnte, jeg bare føler det beskriver hvor vanskelig det kan være å få nye venner i voksen alder.
Avatar

Re: A4 liv og energien er på ferie

okt 2 2022 - 11:10
Du har mye fornuft i alt du skriver der, høres ut som du jobber i helsesystemet

Har ofte tenkt på å anskaffe slik lampe

Tror det kan bidra til mindre vinterdepresjon:

Ang det å være sosial, så er jeg veldig heldig som ikke sliter med for lite nettverk vedr. Venner og familie rundt meg. Men ensomhet er ikke nødvendigvis synonymt med det å ikke ha venner eller familie. Jeg har ofte kjent på ensomhet selv når jeg har besøk eller mye kontakt med de rundt.

Ofte kan det å komme seg ut blandt venner og være sosial være helt magisk og gir masse positiv glede og kan også få en til å tenke mere positivt. Men som oftest ender det med den letteste løsningen når mann kommer til sitt hjem. Låse døren og si mann er opptatt vist noen spør om å være sosial. Tviler på jeg er alene i den båten der
Avatar

Lysterapi og vitaminer

okt 2 2022 - 12:37
Kjenner godt til hvordan ensomhet kan komme i mange former og fasonger, men det er godt å høre at du har et nettverk rundt deg, til tross for at dørstokk mila kan være veldig lang noen ganger.

Og jeg jobber nok ikke i helsevesenet, men jeg vet hva som har hjulpet meg selv opp gjennom årene. Og selv om det som hjelper for meg ikke nødvendigvis hjelper for andre, så skader det i allefall ikke å gi et godt råd i beste mening. Når det kommer til rent medisinske ting så vil jeg alltid anbefale å snakke med en lege før man tar i mot tips fra internett.
Avatar

Dagslys

okt 2 2022 - 12:42
Hvis du har mulighet til å være ute i dagslys før jobb, eller hvis det er mørkt ute når du drar på jobb utover høsten og vinteren, å gå ut i dagslys tidlig på formiddagen om det så bare er noen minutter du har tid til, men har du tid til litt lengre så er det enda bedre. Jeg mener å ha lest at dagslys selv på vinteren er minst like bra som en slik lampe. Men selvsagt, har du ikke muligheten til å gå ut i dagslys i arbeidstiden og det er mørkt før og etter jobb, så er sikkert en slik lampe en god ide.

Mindfulness meditasjon for å roe tankekjøret, du kan jo starte med noe så enkelt som å lytte til "mindfulness bells" på youtube i 5 minutter hver dag.

Avatar

Terapilampe

okt 2 2022 - 19:22
Dagslys trumfer selvfølgelig en terapilampe, det er ingenting som er bedre enn dagslys når det kommer til å bruke lys som terapi. Men det er veldig mange som trenger supplering av denne typen lys i løpet av mørketiden. Tidlig høst er enklere å takle enn f.eks. midt i desember når det er på det mørkeste. Og det er jo det som er utfordringen med mørketid, mangelen på nettopp dagslys. Og det er og derfor jeg anbefaler en terapilampe. Det er en billig investering for å få det litt bedre når det er som mørkest ute.

Den store fordelen med ekte dagslys er at man får D-vitaminer av det, det får man ikke av en lysterapilampe. Og det er vel og derfor mange sier at man skal ta tilførsel av D-vitaminer i alle måneder med bokstaven r i seg.
Til forsiden