Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 18 2011 - 20:12
Hei

jeg har skrivd en del på forumet.. noen av dere har sikkert lest innleggene

Men jeg har verken familie som støtter meg opp.. eller venner.. jeg har en vennine som er "ekte". men ho sliter så fryktlig selv.. at jeg ikke klarer være med ho..
Jeg har alltid blitt "brukt " av andre mennesker.. jeg er ensom.. jeg har INGEN.. jeg savner folk og prate med som vil være venn med meg og er ærlig og til og stole på.. Men jeg vet ikke hvordan skaffe meg det.. hver gang føler jeg meg bare dum og teit, og stygg, og det er liksom noe galt med meg hele tiden..

men jeg håper jeg kan klare få noen venner/venniner som jeg kan prate med, både positive ting og vansklige ting.. :)

Er det noen av dere her? som vil det??
Jeg er 16 år.. og mange av dere ser jeg er "voksne",eller over 18.. Jeg føler meg veldig liten, og ja.. som sakt ensom.. da de fleste av dere er over 18.. og jeg er bare 16 år.. og en liten dritt unge.. Er det noen som kunne tenke seg og bli bedre kjent,eller venn med meg???

Håper virklig på svar!
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 21 2011 - 17:26
La deg til jeg. :)
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 21 2011 - 21:42
Ja,det kunne vært fint å hatt noen å skrive med om ting som betyr noe. Jeg har slitt med ensomhet helt siden ungdomskolen. Det er først nå som jeg er 38 år at jeg tør ta på alvor grunnen til at jeg har vært ensom siden den tid. Jeg har kuttet ut hele fammilien min,da jeg var lei av å bare måtte tjene andre for bare å bli satt bakerst uansett. Min kjæreste gjennom 12 år har jeg også sagt opp for å få løsrevet meg selv til mitt eget liv,men så løsrev hun seg også fra sin avhengighet til meg,så nå er hun ferdig med meg. Jeg går på et senter i Oslo og der får jeg kontakt men det er bare innenfor de veggene. Har man først falt utenfor sammfunnet og ikke deler deres interesser og er mer sentemental så blir men sittende fast i sin egen
passivitet siden man driter å ha den glade maske,jeg har latt andre spise av meg så lenge at det holder for 4 liv famover. Men det hadde vært oppmuntrende å skrive med deg,de fleste livner til da. Herregud jeg husker da jeg var 16 år,så mange super ensomme år jeg hadde foran meg da,du må søke all den hjelpen du kan få. Strekke ut hendene dine i alle retninger,det syntes jeg var for flaut,å sette ord på mine behov,og har gått glipp av halve livet pga det. Håper å kune srive med deg,selvom jeg virker utgammel på deg,så har jeg friskt i minne hvordan det var å være yngst og 16 år. Stå på og lykke til videre,det håper jeg virkelig du gjør,du fortjener å synes for den du er!
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 21 2011 - 21:58
alle bare hater meg! jeg er ingen ting lengre
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 21 2011 - 23:07
Hei exit

Jeg kjenner deg ikke,så jeg kan ikke hate deg. Jeg hater bare familien min,og det er ikke deg. Jeg ville aldri hate deg som er ung og ensom. Det er meningsløst for meg å hate noen som ikke har plaget og pint meg med et smil. Men du har fult lov som alle andre til å føle på raseri,og til å be om hjelp når du føler du trenger det.
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 22 2011 - 14:44
jeg har pysolog. men den dumme angsten min tar helt over hele tiden! og jeg klarer ikke ha kontroll ! og det irriterer meg sånn! ingen vil jo ha noe med meg og gjøre
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 22 2011 - 22:57
Hei!

Hvor lenge har du gått hos psykologen? Føler du deg trygg på han/henne? Virker det som om han tror på det du sier? Kartlegger han det du trenger? Eller bare noterer han tilstanden din? Lytter han (bare),eller er han aktivt med og stiller spørsmål. Det finnes en jungel av alle mulige slags forskjeldige terapitilbud, for både kropp og sjel og sinn,noe av dem passer helt sikkert til deg. Det er bare en oppgave å finne ut hvilken,og jeg vet ikke hvor stor oversikt psykologen din har over slike ting. Fastlegen din kan søke deg inn til behandling på modum bad,der er de veldig flinke,jeg skal selv søke meg dit snart.(det er lang ventetid,men..)

Skriver du dagbok over alt du tenker,(og drømmer om natten),det har jeg gjort hele mitt liv,og det har hjulpet mye på lang sikt. Fra å ha bare kaos og mye redsel og ikke ane noe jeg vil,så har det endret det seg mye gjennom flere år.

Har du hatt angsten lenge?,eller kom den plutselig?

Jeg leste en bok som het "kampen for et selv",det var livshistorien til en dame i romanform,og hun hadde også enormt mye angst,og hele hennes liv med psykologtimene og det hele, er så nyaktig og glassklart beskrevet at jeg tror du vil ha utnytte av å lese den boken.

Jeg har aldri hatt så konsentrert angst som du har. Det er noen som har gjort deg fryktelig vondt,og tråkket på deg,og det er ikke din feil!
Du er et verdifult menneske!!
Du har en verdi som ingen andre har!!!
Jeg håper det ikke høres tåpelig ut,for det er det ikke.

Da har jeg lekt litt hobbypsykolog,jeg ønsker å oppmuntre deg så du kansje til slutt kan få det liten smule bedere. Du har full rett til å beskytte deg,ovenfor psykologen og alle andre mennesker.

Jeg håper du skriver videre,og bare svarer på det som føles greit.
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 23 2011 - 15:49
Hei.. jeg stoler ikke på ho særlig nei.. og ho skriver bare ned situasjonen eller bare lytter.. ho stiller sjeldent spørsmål...

Angst har jeg hatt siden 5 klasse.. da jeg ble seksuelt befølt og mobbet av lærer. og holdt på og bli dratt inn i bil og div andre ting. ble trua på livet osv osv.. derfor jeg har mye angst.. fordi jeg er bare redd mennesker når jeg er ute... og ja.. jeg klarer ikke ha konttroll...
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 23 2011 - 23:38
Hei kjære deg!
Jeg er da 21 år , men føler meg ofte som en 16 åring siden det var da jeg fikk ekstrem sosial angst.
Og etter det så har livet mitt mer eller mindre bare omhandlet meg og mitt.
Jeg har rett og slett sperret meg selv fra å være en del av samfunnet!

Det er bare å si ifra om du trenger noen å snakke med, uansett når det skulle være :)
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 24 2011 - 13:56
Takk for svar!


Jeg føler meg bare som en liten dritt unge, som ikke har kontroll eller noe.. jeg tror folk ser det i øya mine.. jeg vet ikke.. men på skolen som idag.. så stirret alle på meg, og alle ser på meg osv.. jeg prøver og være sosial.. men er redd for at jeg blir redd og at jeg føler meg dum... for jeg er stygg,feit og ja... engeltig alt! jeg ser ut som et monster!
Føler meg engetlig bare mer og mer dum og teit..

Og når jeg er da 16 år.. som her inne.. føler jeg at ja.. jeg er bare en liten unge i motsetting til dere andre :( jeg vil presse meg.. men klarer ikke :(

og jeg vet at for at jeg skal få venner må jeg kunne ta steget og "søke" opp folk på en måte.. og prate med andre og ting og tang.. og jeg vil virklig det.. men samtidig er jeg livredd for og knytte meg til mennesker, og jeg er livredd for og bli svikta en gang til..
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 24 2011 - 16:03
jeg forstår deg kjempe godt, jeg har hatt det på akkurat samme måte, og det føles ut som en helt umulig situasjon hvor man er helt låst og ikke kommer videre.
Men noe jeg tror og vet hjelper er å få seg en hobby, å møte folk på den måten. Det er alt for vanskelig, syns jeg da, å skaffe seg venner på skolen når det er lenge siden man har turt å i det hele tatt å late som man eksisterer der. Fordi skolen er tøft for en som føler seg stygg og feit.. For man skal liksom være så perfekt hele tiden. Man SKAL helst være syltynn og ha langt blankt hår og et tonn med brunkrem i ansiktet!

Men om du har noe du liker å gjøre, male, synge, spille et instrument.. Noe du føler du kan klare å takle, så burde du gjøre det.. For da kan du på en måte få tilbake kontrollen og mestringsevnen igjen. Og etterhvert kanskje få kontrollen over deg selv, kampsport f.eks , det er en utrolig bra måte å få ut frustrasjon og å styrke seg selv, fysisk og psykisk :)

Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 24 2011 - 16:15
Jeg har hest :) han er jeg veldig glad i.. men som denne perioden.. så prøver jeg virklig dra dit.. men hver gang ender det med anfall eller noe..

Ja det er vansklig og få venner. jeg får nå beskjed om at jeg er stygg, dum osv osv... fått det hele livet.. og i følge legen er jeg for tynn.. jeg er ikke den "smikedokka". og da er det ikke bra nok føler jeg :/

Også klarer jeg ikke stå på mitt når noe blir sakt.. så vis jeg sier en ting.. og noen sier imot meg.. klarer jeg ikke stå på mitt svar.. og bare på en måte "godtar", at ok.. jaja.. de får bare gjøre det med meg. osv.. jeg er kjempe redd for og stå på mitt eget.. vet ikke hvorfor..
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 24 2011 - 18:31
Hei!
Jeg har en viss forståelse for hvordan det kan være å ha det sånn du har det,og jeg tror deg i det du sier.
Jeg vet ikke om jeg skal si dette for det er hardt å innse det men du lever i en offerrolle og det er vanelig at de som er utsatt alså seksuelt missbrukt har det sånn. Det er forferdelig i ethvert tilfelle. Jeg vet at det er et enormt skritt og ta men du kan prøve å ta en telefon til en hjelpetelefon for incestutsatte for å snakke ut og få informasjon om skadevirkninger av incest. De som svarer deg da de er meget lydhøre,og tror deg og avbryter deg ikke.
Du kan også få informasjon om incest på nettet,da kan du føle deg klarere etterpå over hva du sliter med,og det kan lette trykket inni deg selvom det også kan aktivere vonde minner og føelser. Uansett så har du krav på av den Norske stat og få hjelp til å bearbeide slike hendelser,incsest er en konkret krenkelse,og da går det an å få gjort noe. De som har krenket deg burde dømmes og få en orntelig straff og du skikkelig oppreisning. Det burde vært helt selvsagt. Selv har jeg akurat søkt billighetserstatning og venter svar.Går du på videregående skole eller ungdoms skole? Selv så begynte jeg på folkehøyskole etter ungdomskolen,jeg orket ikke det harde klimaet på videregående. Er det noen som har vært innom skolen din og pratet om incest? Det skal være null toleranse mot mobbing på skolen i dag så lærerne eller helsesøster har plikt til å høre på å gjøre noe med det du sier. Det burde være verdifult for dem å få vite det. Du har retten på din side mot dem,uansett hva de utrykker. Jeg blir opprørt på dine vegne.,for jeg kjenner meg litt igjen. Det er ikke din skyld det du har blitt utsatt for,overgriperen har det. Jeg håper du etterhvert kan komme inn i et bedere miljø. De som bruker makt på deg trykker deg ned er feige.
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

aug 24 2011 - 20:44
misbrukt?? jeg ble seksuelt befølt... Ikke mer... men for meg har det påvirket meg mye...
jeg har fått vite at det ikke er misbruk.. jeg vet ikke.. jeg vet bare hva som skjedde meg de 3 årene...

Jeg tør ikke ringe noen hjelpetlf :( hater meg selv
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

des 31 2011 - 21:21
jeg føler deg, kunne gjerne tenkt meg å snakket litt mer med deg sånn mellom meg å deg. hvis du intressert da. Så er jeg her.
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

jan 6 2012 - 03:13
Hei, jeg er også en liten drittunge :) slå av en prat ? :)
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

jan 6 2012 - 08:56
Hei. jeg har lagt dere til ;) så er det bare skrive
Avatar

Re: har verken familie eller venner.. noen som vil bli kjent?

jan 6 2012 - 16:27
Exit er en jente med hodet på rett sted.

Jeg har sett hun har gitt mange gode råd rundt her, å vet hun er flink!
Alder er ikke så viktig, man kan komme med gode råd uansett.


Så dere kan fint gi henne en sjanse, jeg syntes uansett Exit er en flott person!
Til forsiden