Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ensom student, tips?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ensom student, tips?

aug 12 2017 - 19:11
Hei! Jeg er ei jente på 20 år som akkurat har flyttet til et nytt sted for å studere. Nå har jo ikke studieåret startet offisielt enda, det begynner til uka, men det begynner likevel å merkes at folk har flyttet inn i studentbolig området jeg har flyttet til. Det virker som om mange har venner her. Jeg er redd for å være ensom, særlig i helgene, og høre at folk fester og har det gøy mens jeg bare sitter på rommet og stirrer i veggen.
Jeg sliter med å få åpne meg opp for ukjente mennesker, og å få nye venner. Har sosial angst og slet mye med generell angstlidelse, særlig i fjor, i tillegg til depresjon. I år har jeg lyst til å starte på nytt, og tørre å utfordre meg selv mer.

Lurer derfor på om noen har tips på hvordan jeg skal gå fram for å få nye venner? Skal prøve å delta så mye som mulig i fadderuka, har hørt at det er lurt for å møte nye folk. Men på en annen side liker jeg ikke den ekstreme drikkekulturen som følger med fadderuka. I tillegg er det mange av aktivitetene der som omhandler å være veldig ekstrovert/by på seg selv.

De 3 dagene jeg har vært her så langt har jeg sittet mye inne på studenthybelen min, og vet ikke helt hvordan jeg skal gå fram for å få kontakt med studenter som bor rundt meg. Så langt har jeg bare sagt hei til et par stykker, men ikke mer enn det. Hører liksom at folk prater og ler med hverandre utenfor her, og vil så gjerne bli en del av det.
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 12 2017 - 19:50
De fleste går nok rundt og klarer kun og si hei de også, men de tenker nok på det samme som deg.

Jeg trakk meg bort, og da blir det sånn. Helt til noen kom og dro meg litt fram igjen.

Ta steget videre du studma97, så håper jeg du blir overrasket. Du har ikke råd til og vente for lenge. Lykke til.
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 12 2017 - 20:08
Harlekin: Ja, tenker det er lurt å være frampå, særlig i starten når de fleste er "i samme båt". Alle andre ønsker jo også å stifte vennskap i denne perioden. Takk for svar :)
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 12 2017 - 21:14
det varierer veldig fra sted til sted tror jeg. Der jeg studerte var det fyll og fest som var det sosiale, eller studiene.
Jeg var avholds på studiene, men overlevde mye på energidrikker når vi hadde drikkeleker, og lærte meg at søndag var en fin dag å få gjort ting for meg selv, da de fleste er bakfulle da uansett.
Men jeg har hørt det er litt bedre i de større byene, hvor det er litt flere folk og større sannsynlighet for å treffe likesinna.

Det er jo også faddere som kan hjelpe deg inn i det. Prøv å spørre en av dem om de kanskje kan se til at du ikke blir sittende inne når det skjer noe du burde være med på.

Og når studietiden kommer, pass på å sette deg ved siden av noen, ikke alene. Fordelen med medstudenter er at dere har en del felles, studier, nye på stedet, muligens like forskremte over hele situasjonen.
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 12 2017 - 21:57
Hiv deg med på det meste i fadderukene, kom deg litt ut av komfortsonen og vis interesse og ha det gøy. Det er utrolig viktig å etablere vennskap i tidligfasen, det vil komme deg til godt videre i studiet :-) Er selv en fryktelig ensom student, det som holder meg gående er å bedrive idrett mellom leseøktene. Er introvert, men det har ikke plaget meg så mye ved å komme i kontakt med mennesker.
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 13 2017 - 08:44
Takk for svar :)
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 13 2017 - 12:41
Hei, fadderuka kan være lur å utnytte. Men det er jo likevel ikke noen garanti for at du vil klaffe helt med de på faddergruppa di. de fleste studiesteder har et godt utvalg av studentforeninger og her vil jeg anbefale deg og engasjere deg. Har du en hobby eller noe du kunne dratt nytte av? Man har alt fra kor, korps, lagidrett, teater, dans, politikk, miljø osv osv. De fleste studentsamskipnader har linker og oversikter over lag og foreninger. Man trenger ikke å ha prøvd aktiviteten engang i de fleste, det er høy takhøyde og mange får vennskap for livet her. Hva med å prøve swing eller en lagidrett?

Masse lykke til!
Avatar

Re: ensom student, tips?

aug 13 2017 - 14:09
Innlegget er ulest.
Å, som jeg kjenner meg igjen! Kanskje du kan ta kontakt med en fadder helst før eller tidlig i fadderuka og spørre om det er en gruppe for dem som ikke liker så mye fyll? Sannsynligvis er det flere som deg, og hvis en spør etter det så kan de lage en gruppe.

Ellers kan en se det som at det pøses på med alkohol i fadderuka for at folk skal slippe skuldrene litt selv om de er engstlige. Hvis du ikke ønsker å drikke så mye uten å oppleve drikkepress så kan du gå rundt med et glass med noe i , som du nesten ikke drikker av. Ettersom folk rundt deg blir fulle kan du snakke med hvem du vil av dem.
Avatar

Hvor i landet?

aug 14 2017 - 15:32
Får jeg spørre hvor i landet dette er snakk om?

Som regel på slike studenthybler er det svært mange i samme situasjon (kanskje ikke som har sosial angst og slikt, men det er både nytt og fremmed for de fleste), og det er nok lurt å prøve å "bli en del av gjengen" før det går for lang tid. Jeg har vært i situasjonen selv og det året ble det beste skoleåret jeg noen gang har hatt. Fikk god kontakt med mange mennesker som var i samme situasjonen. Særlig med de jeg gikk i samme klasse som :-)
Til forsiden