Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vokser meg mer ensom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vokser meg mer ensom

sep 6 2021 - 21:42
Så lenge jeg kan huske har jeg hatt privilegiet at jeg har mange venner. Alt av meninger innen politikk, etniske bakgrunner og ulike interesser er representert i min krets. Allikevel har jeg bemerket meg de siste årene at jeg stadig befinner meg alene. Riktig nok ikke i helgene, eller når man skal på ferie. Men hver dag er den samme nå. Jeg står opp og går på jobb, kommer hjem for å spise, går på trening og så hjem å legge seg.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal sette ord på det jeg kjenner, men jeg er ikke med noen lengre. I ukene altså, i det vanlige. Det må liksom være et eller annet som skjer for at mine venner skal samles. Kjæreste får jeg ikke, uten at jeg helt vet hvorfor. Mellom oss er jeg en attraktiv mann, jeg trener mye, har et symmetrisk ansikt, er ydmyk og hyggelig mot alle jeg møter (at jeg skriver så flotte ting om meg selv er kun fordi det er anonymt).

Samtidig som jeg kjenner på denne ensomheten i hverdagen, finner jeg det vanskelig å ha lyst å gjøre noe med det. Jeg kunne sikkert ringt kompiser og spurt om å henge oftere. Men jeg føler meg rar. Det gjorde jeg ikke før. Jeg føler meg utilpass i en-til-en situasjoner med gutta. Det må liksom være 3 eller flere for at jeg skal trives, og jeg vet ikke hvorfor. Det var ikke sånn før. Jeg tror dette vokste frem i corona, men jeg kan ikke si det sikkert. Det er liksom som at vi har vokst fra hverandre på en-til-en greiene, men vi funker veldig bra i flokk.

Det er en stemme i meg som sier at det er meg det er noe galt med. De andre henger en-til-en av og til. Eller så har de samboer/kone og barn. Jeg er han rare blitt. Det er ikke noe jeg vil være, men jeg klarer ikke å finne det i oppførselen min jeg må endre for å ikke være han. Eller så overtenker jeg. At vi blir eldre er en naturlig ting, og at vi ikke henger som vi gjorde på VGS/Universitet er en del av utviklingen. Men er dette livet? Jobb, trening og søvn? Hva bør jeg gjøre for å komme ut av denne spiralen? Tinder-dates har gått dårlig begge gangene, gir jeg opp for fort? Jeg føler meg utilpass i den kunstige situasjonen der vi skal vurdere hverandre som partnere og/eller elskere. Organisk dating er jeg veldig for, men man møter jo ingen nye folk nå om dagen.

Jeg vokser meg mer ensom, snart har jeg levd 30% av livet (gitt at jeg lever til jeg er på gamlehjem) og jeg føler at jeg ikke har oppnådd det jeg burde. Ingen samboer/kone, ingen barn, og ingen i samme situasjon som jeg lever ut hverdagen med.
Avatar

Re: Vokser meg mer ensom

sep 6 2021 - 22:16
Har du hatt en plan for å oppnå det du ville?
Avatar

Huff=(

sep 7 2021 - 00:41
Skjønner at det er tungt. Jeg har ofte og føler meg også ofte som en outsider som du beskriver. Det er ikke lett når man ser andre som har kjæreste/samboer og barn og sånn mens man selv føler seg ensom og forlatt. Hver dag kan ofte være en stor kamp. Man føler bare at man lever for å eksistere. Har du prøvd å gått til noe gruppeterapi som selvhjelpsgruppe eller psykolog eller sosionom eller noe?
Til forsiden