Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vil ikke ha Asperger! Jeg er lei av diagnosen! Og jeg sørger over at den skal følge meg hele livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vil ikke ha Asperger! Jeg er lei av diagnosen! Og jeg sørger over at den skal følge meg hele livet

april 1 2021 - 01:19
Jeg oppfylte dessverre kriteriene for å få den. Mange sier det er en lettelse, for meg var det et nederlag. Skulle heller ønske det var personlighetsforstyrrelse, dårlig selvtillit eller traumer som var grunnen, men nei, alt fikk en forklaring. Det er Asperger og det er man født med, og man dør med det.
Lav selvfølgelse har nemlig fulgt meg så lenge jeg kan huske. Allerede i barnehagen kan jeg huske jeg følte meg annerledes og mindreverdig.
Nå er jeg 29 år, og begynner å miste håpet på et vanlig liv. Jeg er også flau over hvor lite nettverk jeg har til tross for alder og forskjellige steder å bo.
Jeg kjenner nesten ingen der jeg er fra og de fleste jeg har møtt andre steder har gått videre med sitt og glemt meg.
Mobilen trenger jeg aldri å ha på lydløs, det er bare mamma som ringer. Ellers får jeg sms fra Telenor, Nav eller DPS. Det er ALT.
Jeg har hatt jobber, jeg har bodd forskjellige steder, men virker ikke som noen bryr seg.
En enda mer deprimerende ting er at det er et par som tar kontakt av og til, spør hvordan det går, men dette er slike som ligner meg selv litt for mye og derfor blir jeg litt misfornøyd med at det er disse som tar kontakt.
Jeg har avvist alle menn jeg har vært interessert i tross gjensidig interesse, fordi jeg var redd for å bli dumpet om de skulle merke noe til aspergersen. Jeg er lavstatus rett og slett. Jeg har aldri hatt lov å elske eller like noen føler jeg.

Man lever ikke med aspergers, man overlever. Man føler seg normal så lenge man lever isolert. Helt til man skal ut blandt folk og merker hvor dårlig man egentlig fungerer. De fleste andre har jobb og nettverk. Beholdt barndomsvennene og i tillegg fått nye.
Jeg har ikke disse barndomsvennene, de nye har glemt meg. Så jeg kommer tilbake til hjembyen som den samme taperen som da jeg var barn.

Jeg må tenke så ekstra over før jeg gjør ting hele tiden, fordi jeg føler konsekvensen er mye større for meg enn andre.

Jeg føler meg lavstatus, at jeg ikke har noen rett til å eksistere. jeg stiller meg nesten bak andre frivillig i køen. Jeg synes at alle burde få sjekket om fosteret deres har asperger eller noe slik, for da bør man få ta abort. Den diagnosen lukker så mange dører. men den er likevel så usynlig at folk misforstår deg totalt. Jeg har visst blitt opptattet som arrogant og ikke trenger venner.
På en annen side er jeg altfor forsiktig. "Hvordan kan noen som ser ut som deg ha dårlig selvtillit?" Jeg har dårlig selvtillit fordi jeg har en defekt bak skallen. Jeg bærer en sykdom ingen ser og bør virkelig steriliseres så jeg aldri får barn.
Avatar

Hei Vinterdamen

april 1 2021 - 11:01
Det er litt trist å lese om følelsene du har om mindreverd og ensomhet. Det er ikke slik det skal være egentlig. Jeg er ikke så veldig kjent med Asperger i detalj, men vet i hovedtrekk hva det er. Har kjent personer med Asperger som er gode mennesker som fungerer i jobb, men er litt annerledes. Men igjen, hvem er ikke noe annerledes i dagens samfunn. Merker mer og mer at folk sliter med ulike saker. Alle trenger venner, og jeg er sikker at det finnes gode vennskap der ute for deg også, men det tar tid å finne dem og bygge opp relasjonen. Jeg stiller gjerne opp for deg om du ønsker å dele, ventilere eller chatte om hverdagen din eller hva det måtte være. Jeg er for tiden sykemeldt pga depresjon og venter på utredning. Jeg er det de kaller en høyt fungerende person. Så har tid til å snakke med andre. Jeg har heller ikke så mange rundt meg som jeg kan dele mine innerste tanker med, men har noen og jeg vet hvor mye det hjelper og betyr. Gi en lyd om du ønsker å chatte litt. Jeg er 36 år.
Avatar

SVAR

april 2 2021 - 12:29
Takk. Jeg er ikke alltid så aktiv her inne. Jeg er 29. Hvordan høytfungerende? Du har utdannelse, god inntekt, familie og venner? Men likevel deprimert. Skulle likt å visst hvorfor vi egentlig blir så deprimerte.
Ja det virker som at alt skal ha en diagnose.
Det er bare at hver dag så tenker jeg på at jeg har asperger. Jeg klarer ikke å se meg som et individ lenger. Jeg klarer ikke å kose meg med hobbyene mine lenger fordi det er litt typisk aspergers da. Så når jeg skal til å gjøre dem så er har jeg ikke lyst likevel :/
Så jeg blir kanskje gående og kjede meg litt, for jeg vil finne på noe som er mer typisk vanlig :/
Jeg får en angst over meg. Alt jeg gjør er liksom litt annerledes er jeg livredd for. Jeg mister gleden over medisinen mot adhd, for den kan forsterke enkelte autistiske trekk.
Jeg mister gleden over å gå tur ute, for jeg er redd alle sitter hjemme med besøk og ser på at jeg går alene.
Jeg ser på at også mine evige single bekjente får seg kjærester.
Jeg klarer ikke å kose meg i eget selskap fordi det er typisk asperger.
Jeg klarer ikke å kose meg sammen med andre fordi andre prater nesten bare om kjedelige ting.
Fryser jeg så tenker jeg at det er asperger for jeg kan ikke regulere temperatur som andre.
Det har blitt tortur å være inni meg. for jeg forbinder alt jeg gjør med asperger plutselig.
Avatar

Re: Vil ikke ha Asperger! Jeg er lei av diagnosen! Og jeg sørger over at den skal følge meg hele livet

april 2 2021 - 13:05
Aspergers syndrom er ikke verken en sykdom eller en lidelse, så det du beskriver her er tilleggsproblematikk. (At det faller innunder betegnelsen psykisk sykdom i NAV-systemet er kun av juridiske grunner.)

Du har rett til ny utredning dersom du skulle ønske det, evt. med hjelp fra Pasientombudet og fylkeslegen (Utredningsverktøyene finner du på nettet dersom du ønsker å "jukse" med svarene.)

Til forsiden