Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskelig for å få venner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskelig for å få venner

jan 24 2021 - 19:44
Jeg er ei på 24 år som sliter ekstremt med å skape vennskapelig relasjon til andre. Jeg har tidligere hatt mange gode venner, helt til jeg fant ut at de ikke var venn med meg av de rette grunnene, som har resultert i at jeg sliter en del med tilitt. Per dags dato kan jeg si at jeg ikke har en eneste venn jeg kan «henge» sammen med, og det merkes veldig godt. Er det noen der ute som er i, eller har vært i samme situasjon og har tips for å få seg venner?
Avatar

Voksenklubben

jan 24 2021 - 20:45
Mange barndomsvennskap består ikke "voksentesten" og går derfor i oppløsning. Dette er helt normalt og vanlig, fordi det å være en voksen, selvstendig og ikke minst _ansvarlig_ person som oftest fører med seg en helt annen måte å relatere til andre enn det man kan være vant til fra barndom og ungdomstid. Det er kun i ungdomsårene det gir mening å "skape" relasjoner til andre som en del av "finne ut av seg selv" - prosessene. Voksne mennesker "skaper" ikke relasjoner. Relasjoner mellom voksne mennesker_oppstår av seg selv_ der det er grunnlag for det, og det er både kvalitativt og kvantitativt en helt annen prosess. Det viktigste grunnlaget for voksenrelasjoner er felles _interesser_, ikke felles identitet som det ofte handler om i ungdomsårene. Litt usikker på hva du legger i å "henge", men hvis du mener _sosialisering bare for sosialiseringens del_, så er det en _interesse_. Den er det flere voksne som har, selv om det er litt dårlige tider for dét akkurat nå.

Hold ut, og velkommen i voksenklubben!
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 14:35
Jeg har vært og er litt i samme situasjon som deg. Er ei på 25 år som aldri egentlig har hatt de nære gode vennene som bare har vært mine, ja jeg har hatt gode venninner i barndommen, men de har også hatt andre venner de gjerne heller ønsket å være med eller planla ting sammen med.

Det er utrolig vondt å kjenne på en slik ensomhet, og man sier kanskje til seg selv at "jeg trenger ikke venner, jeg trives i mitt eget selskap, jeg stoler ikke på noen eller det går fint jeg klarer meg" når alt man egentlig trenger er noen som oppriktig ønsker å snakke med å tilbringe tid med nettopp deg, noen som liker dine egenskaper og som ser deg de dagene livet er tungt og vanskelig og i stede for å spørre "hvordan går det?" så sier dem "jeg ser at du har en drittdag i dag, er det noe trenger ekstra mye akkurat i dag?"

Å få slike vennskap i voksen alder er vanskelig, men ikke umulig. Og med slik verden er nå er det ekstra vanskelig å bli kjent eller å opprettholde vennskap for mange.

Har selv klagd og grått over min ensomhet i mange mange år, uten at jeg gjorde noen endringer selv. Bare satt i en haug og forventet at noen kanskje dukket opp på døra. Så tok jeg tak og begynte å by litt på meg selv, være aktiv i sosiale grupper på Facebook, spille online spill med mennesker fra hele verden, og jeg har på den måten fått ett form for nettverk innen en interesse, slik at ensomheten blir litt lettere å takle.

Men den nære gode venninnen jeg kan snakke med om alt, som kan snakke om alt med meg, som jeg kan dra på turer med, finne på gøyale ting med, som jeg kjører til midt på natta med is eller en klem når ting i livet ikke går som planlagt, som kan være filletante til mitt barn og som jeg kanskje også kan være filletante for barna hennes, det har jeg enda til gode å oppleve. Men jeg håper at kanskje kanskje en dag, at jeg får den ene nære venninnen ❤️

Frem til da så er online gaming en god trøst.

Håper inderlig du finner din nære venninne og får en god relasjon og tar initiativ til å være åpen for nye vennskap, selv om det er veldig vanskelig ❤️
Avatar

Mange ensomme

aug 10 2021 - 14:55
Jeg skulle ønske at alle ensomme kunne finne i sammen
Vi kunne være til trøst og inspirasjon for hverandre
Jeg tror at alt kunne vært løst hvis de ensomme fant hverandre
Hvorfor skjer ikke dette?
Avatar

Re: Vanskelig for å få venner

aug 11 2021 - 00:06
Et norsk firma har laget en app for dette som heter Venn, der noe av hensikten er å bekjempe ensomhet. Jeg håper de lykkes! Appen trenger mange brukere for å funke bra. Sist jeg sjekket, hadde den for få brukere til å kunne være av interesse og å kunne ta brodden av det verste stigmaeet.
Til forsiden