Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tidsfordriv?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tidsfordriv?

des 22 2018 - 15:20
Hei. Som meg selv er det sikkert mange her inne som er langtidsledige (arbeidsledige, sykmeldte, på aap, uføretrygdede m.m.). Det jeg lurer på er hvordan dere får dagene til å gå? Altså, jeg er på aap og mange dager er jeg i så dårlig form at jeg ikke kan gjøre noe særlig. Da pusler jeg med litt ting her hjemme samt at det blir mye internett, bøker og tv. Men andre dager når jeg har litt ork så aaaner jeg ikke hva jeg skal ta meg til. "Alle andre" er jo på jobb og lever sine aktive liv. Sitter en del alene på kafé og ser på folk, men dette er fryktelig kjedelig i lengden... Det er utrolig kjipt i seg selv å være syk og å ikke få til livet, men den uthulende ensomheten man kjenner på kan jo få selv den sterkeste til å gå nedenom og hjem. Har søkt opp info om aktivitetshus og turgruppe som jeg tenkte å sjekke ut på nyåret. Noen som har øvrige tips?

Hilsen Anette, 37, Oslo.
Avatar

Re: Tidsfordriv?

des 22 2018 - 16:29
Selv har jeg jobbet mye som frivillig for røde kors. I forskjellige aktiviteter. I tillegg har jeg brukt aktivitetshus og andre lignende tilbud.. fontenehuset er også et alternativ..
Avatar

Re: Tidsfordriv?

des 23 2018 - 20:36
Du nevner turgruppe, så da kan du være litt aktiv innimellom?

I så fall kan jeg anbefale Aktiv på Dagtid (aktivdagtidoslo.no). Koster 500 i året, og så kan du trene på dagtid og (det jeg synes er mer interessant) være med på ulike grupper. Vet ikke om våren 2019 blir helt lik, men de har pleid å ha turer på tirsdager, klatring (veldig kjekt!) på mandager og torsdager, diverse styrkegrupper, yoga, etc, etc.

Ellers kjenner jeg et par som har fått mye hjelp med å få dagene til å gå, og ikke minst møte folk og føle de gjør noe nyttig, gjennom noe som heter Fontenehusene (tror det er 2-3 stykker av dem i oslo).
Avatar

Re: Tidsfordriv?

des 30 2018 - 00:09
Takk for innspill :)
Til forsiden