Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst = Hater personligheten min

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst = Hater personligheten min

nov 3 2018 - 21:56
Tror jeg går rett på sak... Jeg sliter med sosial angst, og hater meg selv pga. det. Ettersom at jeg er overdrevent stressa i sosiale situasjoner, så kommer jeg sjeldent på noe å si... Hodet blir helt «blankt»! Blir skuffa over meg selv etter å ha vært i sosiale situasjoner... Skulle ønske jeg var annerledes... at jeg ikke var så kjedelig... Har noen få nære venner, men tviler på at de setter pris på meg... Hva skal jeg gjøre?!
Avatar

Re: Sosial angst = Hater personligheten min

nov 10 2018 - 01:12
Hva med å snakke med lege om å få henvisning til terapi, eller sjekke ut noe som heter Angstringen, om det finnes der du bor? Sistnevnte er en form for gruppeterapi hvor gruppene ledes av tidligere deltagere i stedet for Psykologer. Evt kan du prøve vanlig gruppeterapi.

Jeg tviler på at vennene dine ikke setter pris på deg, ellers hadde de nok ikke vært vennene dine i det hele tatt, men det er forståelig at du ender opp med å føle deg usikker på dine nære relasjoner også, siden du opplever det sosiale såpass utfordrende. Bare vit at du ikke er alene om å ha det sånn. Det er veldig mange som opplever noe lignende og det er mulig å få hjelp!
Avatar

.

nov 16 2018 - 21:08
Vil takke denne personen som skrev dette svaret. Det gjør meg mer sikker på at jeg kan få hjelp selv. Sliter med akkurat det samme, Jag har alltid tenkt at den dagen jeg får angst, så er alt håp ute . jeg er rett og slett redd for hva angsten skal gjøre med livet mitt. Så takk for at du ga meg håpet tilbake.
Avatar

Re: Sosial angst = Hater personligheten min

nov 16 2018 - 22:22
Bare hyggelig! Det er helt vanlig å føle seg i villrede når man først blir rammet. Selv tok det mange år før jeg overhodet innså at det jeg har følt så mye på faktisk har et navn, og det kan være ganske overveldende når det først blir et faktum, men jeg har tro på at vi skal finne en vei gjennom det. Lykke til og god bedring !
Avatar

Re: Sosial angst = Hater personligheten min

nov 16 2018 - 23:05
Banakaka, er det du kaller selvhatet et resultat av din sosiale angst eller er det mer motsatt, at disse negative følelsene er en stor årsak til den sosiale angsten? Omtrent som - jeg hater meg eller sider av meg selv, derav utvikles angst i sosiale situasjoner.

Det kan arte seg forskjellig hos den ene eller den andre. Hos meg er det nok mer at mine negative tanker om meg selv er det som gjør at jeg kjenner på sosial angst. (Uhh, nå synes sikkert alle her at jeg er skikkelig teit... I virkeligheten er det ikke sikkert at de er særlig oppmerksom på meg i det hele tatt, men på noe helt annet.) For meg betyr dette at ved å forsøke å endre mine tanker om meg selv vil jeg i sosiale situasjoner få litt bedre kontroll over meg selv. Altså hvis f eks jeg kan slutte å være min egen verste kritiker i sosiale situasjoner så vil jeg opptre tryggere overfor andre og dermed lettere få til det sosiale samværet.

Hvis en ser på folk som er ganske vellykket sosialt, dem vi opplever som hyggelige, så antar jeg at de har ikke så fullt opp av selvkritiske tanker. De slapper av og koser seg. Da er de i bedre stand til å kommunisere hyggelig med andre og slik utvikle vennskap. Jeg tror det er dette vi må gjenfinne i oss selv for å komme sosialangsten til livs. Og se at vi vil være langt hyggeligere utgaver av oss selv mot andre, fordi vi da har mer fokus på samtalen og ikke på oss selv.
Avatar

Kjenner meg litt igjen

mai 1 2019 - 08:56
Kjenner meg litt igjen i det du skriver om. jeg liker heller ikke måten jeg er skrudd sammen på. Den fysiske utrustningen er grei men personligheten har mange skakke sider som jeg er flau over.
Til forsiden