Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søker andre spirituelle

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søker andre spirituelle

okt 19 2021 - 23:58
Søker andre spirituelle som vil utvide sin bevissthet, personlig utvikling og bli den beste versjonen av seg selv. Dele tanker, meninger og erfaringer. Skape et samlet nettverk for likesinnede. Er det noen der ute?
Avatar

Re: Søker andre spirituelle

okt 20 2021 - 07:51
Jepp. Jeg er spirituell, men ikke religiøs.
Avatar

Hey randomuser1 : )

okt 23 2021 - 03:28
Fantastisk! : D
Samme her. Respekterer alle som ønsker å følge en fastslått religion.
Personlig mener jeg det skaper splittelse uten noe form for utvikling. En begrensning vi ikke behøver, for å nå vårt fulle potensiale.
Kjenner du noen andre som er spirituelle som du snakker med om innenfor temaet ?
Mvh. IdaB
Avatar

Randomuser

okt 23 2021 - 13:09
Jeg er stort sett enig med deg, men jeg synes begreper som "spiritualitet" og "åndeverden" er misvisende, da det egentlig bare handler om å kjenne seg selv og universet vi lever i.
Avatar

..

mars 1 2022 - 19:20
Jeg er spirituell/åndelig, søkt etter lignende mennesker uten hell for det meste.

Vil gjerne prøve å se om vi bonder på de samme tingene. Mann, 33 Oslo/Vestfold. Veldig åpen :)
Avatar

uppatedet

mars 1 2022 - 19:30
"Du finner ikke åndeligheten, åndeligheten finner deg" - lett omskrevet fra en av de (mer eller mindre) seriøse tradisjonene.
Avatar

Hei

mars 3 2022 - 00:05
Er selv spirituell.Tror på åndenes verden og at det er mye vi ikke vet.
Avatar

Hei

mars 27 2022 - 19:17
Jeg er veldig interessert om jeg ikke er altfor sen
Avatar

Hei :)

juli 5 2022 - 17:23
Jeg er ny her inne :) så flott at det er blitt laget en tråd om dette. Ser det er lenge siden det har vært aktivitet, men dere er her kanskje fortsatt?

Avatar

Hei

juli 5 2022 - 18:31
Leste dere a course in miracle?
Avatar

Hei!

juli 5 2022 - 18:47
Jeg kaller meg spirituell heks og har en mer eller mindre daglig spirituell praksis hvor jeg mediterer, trekker tarotkort, leser og lærer om spirituelle temaer og utvikler evnene mine. Prøver å jobbe med manifestering men er vanskelig når jeg har en angstlidelse som stikker kjepper i hjulene. Har ikke lest A Course in Miracles, men har bokhylla full av bøker med lignende temaer :)
Avatar

Artemis

juli 5 2022 - 22:11
Så du ser den åndelige verden hver dag?
Avatar

Artemis

juli 6 2022 - 01:17
Den booka som jeg nevnte tidligere hjelper meg med angst lit...Den er lit komplisert skrevet.. Men mann kan finne sin interpretasjon..
Har ofte i hode noe tanker fra den boka f. Expl at fortiden ikke fins. Og hvis ikke fins her og nå så kan ikke skade meg. Hvis jeg tro på at den fins så har bivirkninger/ effect av det som f. Expl uro, irrasjonell frykt.

Irationall Frykt- jeg finne grunner hvorfor den er der og bør være der, men jeg kan ikke lage grunner for noe som har ikke grunner.
Og hvis jeg kjemper med den så samtidig velger jeg å tro at den er der. Men den ikke fins hvis fortiden ikke fins her og nå.

Det jeg ser foran meg er avhenting av lyse, jeg ser i mørke men det er ikke mulig å se i mørke.. Hvis jeg flytte det til lyse så skal jeg ser ingenting.

Vi har bare to emotion frykt og kjærlighet. En jeg laget selv, andre fikk jeg fra,, God,, .


Håper det er mulig å forstå noe :)
Har masse tanker.. Men ville bare vise noe exapel på hva den boka levere. Og når jeg leste det først, og jeg ikke tro på religion så likte ikke det fordi der de skriver ofte,, god,, . Men dettr ord betyr helt noe annet der enn i vennlige religion
Avatar

mrsfreak1983

juli 6 2022 - 08:57
Jeg ser ingenting fysisk med øynene, men i meditasjon og med «det indre øyet» kan jeg «se» den åndelige verden. Alle kan det :)
Avatar

Mong2400

juli 6 2022 - 08:57
Ok, takk for forklaring. Må sjekke den ut!
Avatar

Artemis

juli 6 2022 - 10:37
Leste din tidligere post,, Prøver jobbe med.. Men er vanskelig når jeg har en angstlidelse,,.
Jeg har lyst å spør deg en ting men selvsagt du trenger ikke svare, det er dit valg.
Hva hindrer deg i å se at din åndelige verden er sterkere enn frykt?
Avatar

Mong2400

juli 6 2022 - 19:51
Det er de negative automatiske tankene som presser seg på. Jeg klarer ikke stoppe dem. F.eks. ønsker jeg å manifestere god helse og en sunn og frisk kropp, da sier tankene «du kommer til å få en dødelig sykdom», og da blir jeg redd for at det er det jeg tiltrekker meg. Vanskelig å bli kvitt disse uønskede tankene, de dukker bare opp automatisk.
Avatar

Artemis

juli 7 2022 - 10:15
Jeg forstår deg.. Det er veldig vanskelig når såne tanker oppstår. De tanker kommer og går, ikke altid vi bør høre på dem. Når mann fokusere på dem, putter oppmerksomhet på dem, så de begynner å være end mer store en de virkelig er.

Får du noe hjelp? Fra psykolog eller fra noen annet..?

Avatar

Mong2400

juli 7 2022 - 11:25
Ja, jeg går til psykiatrisk sykepleier omtrent hver uke. I fjor hadde vi tre dødsfall i familien, så det er kanskje ikke så rart at disse tankene dukker opp. De blir også mer intense i vanskelige perioder. Men min daglige praksis med meditasjon og spirituelt fokus har hjulpet mye.
Avatar

Artemis

juli 9 2022 - 17:35
Når du tenker "Jeg kommer til å få en sunn og frisk kropp", tror du det alene vil gi deg en god og frisk kropp? Tror du ikke det også handler om hvordan du fysisk faktisk tar vare på kroppen din?

Våre tanker og vår tro betyr enormt, men som det står i Bibelen:

Jakob 2:14-26: Hva hjelper det, søsken, om noen sier at han har tro, når han ikke har gjerninger? Kan vel troen frelse ham? Sett at en bror eller søster ikke har klær og mangler mat for dagen, og en av dere sier til dem: «Gå i fred, hold dere varme og spis dere mette» – hva hjelper det, dersom dere ikke gir dem det kroppen trenger? Slik er det også med troen: i seg selv, uten gjerninger, er den død.
Kanskje vil noen si: «Du har tro, jeg har gjerninger.» Vis meg din tro uten gjerninger, så vil jeg ut fra gjerningene vise deg min tro. Du tror at Gud er én? Det gjør du rett i. Også de onde åndene tror det – og skjelver! Du tankeløse menneske, vil du ikke innse at tro uten gjerninger er til ingen nytte? Var det ikke på grunn av gjerninger at vår far Abraham ble kjent rettferdig da han bar fram Isak, sønnen sin, som offer på alteret? Slik kan du se at troen virket sammen med gjerningene hans, og gjennom gjerningene ble troen fullendt. Dermed ble dette skriftordet oppfylt: Abraham trodde Gud, og derfor regnet Gud ham som rettferdig, og han ble kalt «Guds venn». Dere ser altså at mennesket kjennes rettferdig på grunn av gjerninger og ikke bare på grunn av tro. Var det ikke slik med Rahab også, hun som var prostituert? Hun ble kjent rettferdig på grunn av gjerninger, fordi hun tok imot utsendingene og slapp dem ut en annen vei. For som kroppen er død uten ånd, er troen død uten gjerninger."

Det er en feiltakelse å tenke at spiritualisme er synonymt med at ønsketenkning gir oss alt vi vil ha slik vi vil ha det. For eksempel gnostisisme som er fremtredende i dag under navnet "New Age", med "Law of Attraction" osv., er ikke ren spiritualisme, men en egen religion. Akkurat som alle andre religioner forsøker den å fortelle hvordan åndeverdenen fungerer, men er ikke i seg selv åndeverdenen. Hvis du ser nøye på New Age så er det gjenfortalt hvordan slangen i Edens hage frister Eva til å selv bli gud og heve seg over Den Allmektige Gud.

Spørsmålet er hva som er virkelig sant, og hva som leder til virkelig lykke og evig liv? Hvem vil du tro på? Deg selv? Personlig har jeg skuffet meg selv så mange ganger, og gjør det til stadighet hver eneste dag, at jeg har vanskelig for å se hvordan jeg kan være gud. Så jeg tror på en større gud enn meg selv, den virkelige Gud og universets skaper, Jesus Kristus, Herre og Frelser, som redder meg FRA meg selv og all ondskap ved å vise meg den sanne vei og sann spiritualitet, som er Han selv. Og det er troen på Han, og å bli døpt i Hans navn, som er sann spiritualitet; som gir oss Guds Hellige Ånd og åpner våre øyne.
Avatar

Trivzar1994

juli 9 2022 - 18:46
Fortell det der til Levi Jensen, han trenger å høre det!
Avatar

Frikar

juli 10 2022 - 12:53
Oj, haha. Jeg har aldri hørt om han før.
Avatar

Re: Søker andre spirituelle

okt 18 2022 - 01:34
Fortsatt liv her? Jeg synes det er spennende med krystaller og tall man ser ofte. Ser ofte 1616, noen som
Vet hva det betyr, annet enn det som
Står hvis jeg
Googler det
Avatar

Spennende

nov 4 2022 - 11:17
Å ja selvfølgelig er det mer en vi kan se, vi har verken teknologien eller mulighet for å se alt som eksisterer. Selv har jeg opplevd mye og ikke bare alene. Jeg tror det er mer mellom himmel og jord en vi kan forklare, jeg er ikke bundet til noe religion. Jeg har drevet med historie i 23 år og da får en et vidt spekter av syn på ting. Noen her inne ennå?
Avatar

Re: Søker andre spirituelle

jan 9 2023 - 10:21
Utforsker stadig spiritualitet og shamanisme selv :) Begynt å dykke inn i hedenske ritualer, det er jo selvfølgelig bare fragmentasjoner fra historiske tekster som beskriver hvordan ting foregikk, ihvertfall her i norden! Så litt fantasi må man jo og bruke :) (Når jeg sier hedenske ritualer, betyr IKKE det ofringer av levende dyr, bare så vi er klar på det)
Til forsiden