Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Rusfri?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Rusfri?

mai 17 2015 - 21:10
Etter lang tids misbruk av alkohol (vi snakker tiår...), med dertilhørende økende angst og depresjon, har jeg klart å holde meg edru og rusfri noen år. De psykiske problemene ble betydelig bedre etter hvert som jeg maktet å leve edru. Men....
Ensomheten er et problem. Det er ikke enkelt å bygge opp et nytt nettverk. Noe paranoia og sosial angst har livet gitt meg, så jeg er ikke den mest utadvendte. Holder meg mye for meg sjøl. Og det er ikke alltid ok.
Noen andre som har det som meg?
Avatar

Re: Rusfri?

mai 23 2015 - 21:26
Jeg har vært rusfri siden jeg fikk barn, og sliter med å bygge nytt nettverk selv, nå er det 2,5år siden jeg fikk barn.
Er absolutt ikke lett å bygge nettverk etter russlut!
Avatar

Re: Rusfri?

aug 3 2015 - 10:24
Poster denne igjen.
Noen som er i samme båt?
Avatar

Hei

aug 7 2015 - 23:56
Kjenner meg uten tvil igjen. Drev med rus i mange år før jeg til slutt møtte veggen. Har vært langt nede og ganske langt utenfor i en lang periode nå, men hver dag er en seier. Sliter selv mye med det sosiale og ikke minst følelsen av å ikke ha noen tilhørighet i samfunnet rett og slett.
Avatar

Ja!

aug 9 2015 - 23:27
Hver dag er en seier :)
"Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet"...
Det er faktisk godt å leve rusfri. Være tilstede, ikke flykte unna. Våge å leve. På godt og vondt. Jeg må bare ta en dag av gangen....

Sender deg en venneforespørsel.
Avatar

Lever edru

sep 4 2016 - 09:37
Noen andre? Vil i så fall ha kontakt :)
Tidligere angst og depresjon er betydelig (!) bedre etter at jeg sluttet å ruse meg. Anbefales!
Livet er ikke problemfritt, men jeg håndterer det bedre.
Avatar

Kjenner meg igjen

mai 24 2020 - 01:05
Har vært rusfri i 3 mnd og føler meg ofte ensom. Hvis det er noen i samme båt gjerne svar meg. Hvordan klarer dere å stå i det å være rusfri over tid?
Avatar

Re: Rusfri?

mai 24 2020 - 02:03
Følelsen av mestring og ha kontroll over livet sitt er en god følelse i ettertid, aner jeg ikke hva du har opplevd i rusmiljø eller nivå men er jo mange negative opplevelser som en lever uten i etterkant, ser hvor lite vennskap muligens har betydd og penger/rus har vært et større behov, et klart hode er ikke så ille i lengden heller, mindre stress og eventuelt angst, er jo stressfullt å være bruker og et krevende «yrke» som selger som kan tære på energi og krefter. Dårlig samvittighet for familie og nære slipper man.

Kan være mange grunner til å slutte og holde ut, men du har nok tatt et valg av noen grunner så du må bare ha fokuset på hvorfor og ting vil bli bedre med tiden, er tøft i starten og forstår godt ensomheten.
Valgte selv å kutte bånd med tidligere venner selv for å klare det, så noe mister man jo, men så må en veie opp fordeler og ulemper.

Gratulerer med 3,måneder rusfri, kjempebra og viser sterk viljestyrke. :)

Håper du treffer noen i samme båt eller rusfrie her som du kommer på bølgelengde med. :)

Til forsiden