Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Relasjonsangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Relasjonsangst

feb 26 2022 - 11:27
Jeg er en voksen dame med angst-diagnose, hoveddiagnosen er relasjonsangst. Denne diagnosen fører også til andre problemer/diagnoser. Har gått i terapi i mange år, og har fått/får hjelp. Årsaken ligger i barndom/ungdom. Ikke å "bli sett" - og at min angst/redsel for "alt mulig" aldri ble tatt på alvor. Fikk beskjed om "å ta meg sammen" når jeg prøvde å fortelle.....
Jeg turte ikke å søke profesjonell hjelp før jeg var godt voksen. Ser jo i ettertid at jeg burde hatt hjelp tidligere - og jeg kunne fått hjelp til å løse dette på et mye tidligere tidspunkt. Men det turte jeg ikke.
Når jeg merker at noen fatter interesse for meg, så oppstår en slags panikk, og jeg trekker meg unna. Slik har det bestandig vært.
Jeg er i full jobb og har en stor bekjentskapskrets, men har ingen nære venner som jeg tør å snakke med. Har søsken som kjenner til at jeg sliter, men heller ikke de vet alt.... Min lege og min terapeut er de som kjenner meg best.. Redd for avvisning - og bli sett på som "vanskelig". Jeg orker ikke å være til byrde for noen - føler at jeg ikke er viktig nok å bruke tid på.
Føler meg ofte alene når jeg er sammen med andre - aldri funnet "min plass" her i livet.
Jeg er kjapp i replikken - og framstår nok som både morsom og i godt humør. Jeg skammer meg ikke over å ha problemer - og mange vet at jeg sliter mentalt (men ingen vet detaljer). Har ofte fått høre at "trodde ikke at du hadde slike problemer - du er jo så livat og morsom". Men, det er utenpå!

Jeg er sliten og lei. Savner noe å snakke med, noen å dele med, noen å oppleve morsomme ting sammen med. Føle at jeg kan leve livet på mine premisser, gjøre ting jeg har lyst på. At noen respekterer meg og liker meg på tross av mine problemer.
Til forsiden