Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykiske problemer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykiske problemer?

mai 22 2010 - 01:03

Jeg prøver meg på denne her på dette forumet da jeg ikke vet hvor ellers jeg skal skrive dette rett og slett..

Jeg tror jeg har "utviklet" et psykisk problem? Jeg føler at jeg sliter veldig med alt for tiden.. Det går mot lysere tider, men jeg har det ikke bedre med meg selv. Jeg tar på meg andres problemer, stiller alltid opp. Jeg er bestandig den alle ser på som sterk, morsom, perfekt. Aldri spør noen meg om jeg har det bra. Jeg har det forferdelig innvendig akkurat nå, og jeg vet faktisk ikke hvorfor. Pengeproblemene mine har jeg fått bukt med etter MYE jobbing. Jeg kjenner jeg er sliten av all jobbing nå. Men jeg er ikke helt i mål, så jeg står på videre. Jeg nevnte tidligere at jeg og min samboer fikk barn over nyttår nå. Jeg har nesten ikke fått noe tid sammen med samboer eller barn etter fødsel. Jeg føler meg i grunn totalt ubrukelig, siden jeg faktisk ALDRI er hjemme.

Jeg snakker aldri om følelsene mine til noen. Jeg er kortfattet når det gjelder sånne ting, og setter opp en stor mur inn til mine følelser. Ikke en gang samboeren min slipper inn på meg. Jeg snakker endel med min far på telefon, og har bestandig veldig lyst til å bare si noe til han. Men det ender alltid med at jeg ønsker han en god dag, og later som jeg har det forferdelig bra.

Tror ikke noen kan tenke seg at jeg sliter innvendig. Jeg vet jo ikke engang selv hvorfor jeg gjør det. Jeg har det jo bra, jeg har jo ingen store problemer lengre. Jeg har bestandig vært den som skulle "save the world", og som sagt så tar jeg på meg alt av bekymringer som byr seg. Er det noen som sliter eller trenger hjelp, så er jeg der på flekken.

Når det gjelder penger, så har jeg bestandig lånt vekk og gitt kompiser og familie penger viss det har vært noe. Jeg har til tider latt som jeg har mere en nok av penger, og gitt intrykk av at dette ikke skaper problemer for meg. Det er ikke det som har vært sannheten.

Huff, dette var ikke lett å skrive.. Og det er ikke lett å ha det sånn som jeg har det nå.

Samvittigheten min er også veldig skjør. Jeg liker ikke å "ha det bedre enn andre" jeg tenker bestandig på andre før meg selv. Viss jeg koser meg med noe, så kan jeg plutselig stoppe opp å tenke på andre i familien som ikke har det så bra som meg, så får jeg en dårlig følelse innvendig. Når jeg er hjemme til jul og bursdager hos mor og far, så er det som regel dyre og store gaver som gjelder til hele familien. Jeg ser bestandig at de ikke egentlig ønsket seg dette, og heller bare ville at jeg skulle komme og være sammen med dem. Føler meg enda mere dårlig da.

Jeg prøver å gjøre ting riktig, men føler at alt blir feil. Jeg gir aldri opp noe, uansett hva det er. Å jeg liker veldig godt å jobbe, og setter jobb veldig høyt i livet mitt. Dette har jeg etter min far, som jeg alltid ser for meg når jeg jobber ekstra. For han er også bestandig borte, og har aldri vært borte fra jobb siden han kom ut i arbeidslivet blandt annet. Viss jeg er syk, så vet jeg at jeg alltids kan klare å komme meg på jobb for pappa greier det alltid.
Avatar

Re: Psykiske problemer?

mai 28 2010 - 23:55
Hei :)
Syns det var godt gjort av deg å skrive her om hvordan du har det. Og det er jo et skritt i riktig retning med å bli litt mer åpen. Det er ikke sunt for noen å stenge for mye av følelsene sine inne. Virker jo som du virkelig ønsker å fortelle hvordan du har det. Muligheter for å skrive det ned og vise det til dem du ønsker? Jeg syns iallfall det er lettere å skrive ting enn å prate om det. Jeg har litt stengsler selv for å dele for mye til folk om hvordan jeg virkelig har det.

Kanskje du også er litt utbrent og trenger litt tid med dine kjære, få litt ferie og bare fått litt tid med dem? Vet det kan være litt vanskelig å kutte ned på jobb om du fortsatt har litt pengeproblemer, men er viktig å ta vare på seg selv. Sett av litt ekstra tid med samboer og barn? Kanskje det ville vært lettere om du klarte etterhvert å fortelle samboeren din hvordan du har det?
Til forsiden