Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Orker ikke mer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Orker ikke mer

okt 19 2021 - 17:09
Jeg har ei stedatter på 13 år og hun er hos oss annenhver uke. Vi har aldri hatt et nært bånd og føler at jeg aldri har blitt akseptert. I det siste har jeg kjent meg misunnelig på henne. Hun har alt jeg ikke hadde på den alderen. Hun er populær, har mange venner og er flink på skolen.

Jeg hadde selv en vanskelig oppvekst fordi moren min var alene og ofte drakk. Hun var aldri tilstede og tok meg aldri meg på ting. Vi hadde veldig dårlig råd også.

Føler at stedatteren min er for bortskjemt. Moren hennes tar henne alltid med på kino i helgene og på turer for å handle nytt hele tiden. Det gjør at jeg ikke klarer å behandle henne på en hyggelig måte. Vi har krangler flere ganger daglig og går ikke overens.

Jeg har blitt utbrent og føler at stedatteren min bare tenker på seg selv. Alltid skal hun skape krangler for småting. Det har gått utover forholdet hun har med faren hennes. Jeg og faren hennes har bestemt at hun skal være der annenhver helg i stedet. Vi skal se om det fungerer bedre. Noen som har hatt det slik??
Avatar

Du minner meg om stemora til Snehvit

okt 19 2021 - 18:55
Jeg føler at det er deg som bare tenker på deg selv. Jenta er 13 år gammel, og du unner henne ingenting godt fordi du selv ikke fikk det av din mor? Det er ikke jentas skyld det moren din gjorde mot deg! Kjenner jeg blir ekstremt provosert!
Avatar

Re: Orker ikke mer

okt 19 2021 - 19:18
Kunne du ikke fortalt henne hvordan du opplevde din hverdag i samme tidsssone hun er nå, for slik å skape åpenhet/forståelse ? Jeg er sikker på at stedatteren vil forstå/lære/relatere seg til deg bedre da.

Og; ikke ta ut din vrede på feil sted. Det bør rettes mot ditt opphav.
Avatar

Re: Orker ikke mer

okt 27 2021 - 11:15
Enig med de to andre som har svart deg her. Du burde heller prøve å finne på ett eller annet å gjøre sammen med din stedatter, ikke nødvendigvis de samme tingene som mammaen hennes gjør, men noe hyggelig, noe som dere liker begge to. 13-åringer skal ikke ha det noe dårligere, bare fordi de voksne tilfeldigvis ikke hadde det så bra da de var på samme alder. Hvis du mer eller mindre straffer henne fordi hun har det bra sammen med mammaen sin, tror jeg du bare kan glemme å få noe godt forhold til henne. Kan du og pappaen bare bestemme å gjøre om på samværsordningen sånn helt uten å snakke med mammaen? Det hørtes rart ut... Ønsker deg og dere lykke til, men tror nok at du bør legge ganske mye om på taktikken, hvis det skal bli noen suksess. Litt godvilje, i stedet for misunnelse og straff, så blir det nok andre boller, skal du se! :-)
Til forsiden