Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mening med livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mening med livet

okt 12 2010 - 05:07
Hva gjør man når man ikke finner mening med noe i livet lenger?

Kort fortalt,
Er familie-løs, etter tap av begge foreldre på grunn av sykdom.
Har en bror, men vi skilte vei ett år etter siste tapet.
Og nå har vi ellers kontakt når han trenger noe.

Og som eier av ingenting, heller ingen andre slektninger ble jeg sendt til sosialen da jeg fylte 18 år.

Ble slengt i en hybelblokk og det var det.
Her begynte jeg å røyke hasj ettersom alle naboene gjorde det og. Det hjalp i noen år å røyke seg gjennom, men nå trenger jeg mer. Kokain,amfetamin osv er ikke min greie.
Heroin er for farlig til å leke med.

Er nå 23 år gammel og jeg skjønner ikke hvorfor jeg er her.

Vurderer ofte å ta livet av meg selv, men så tenker jeg på min bror.
Selv om han bare ringer når han trenger noe så vet jeg ikke hvordan han hadde taklet det. Og jeg vil ikke gi han mer sorg heller, men på en annen side så går det utover meg.
Jeg har prøvd nå i noen år å holde ut for han sin skyld, men det går ikke i lengden.

Har ofte tenkt på å kanskje dedikere livet mitt til
Vitenskapen,forskning eller noe sånt slik at jeg kan bidra til at jorda blir et bedre sted,klisje som det høres ut som, men så slår tanken meg at jeg er på bunnen av samfunnet så hvorfor skal jeg prøve å hjelpe et samfunn som ikke bryr seg om meg?


Så jeg lurer på om det er noe annet her i livet som kan gi en mening.


Avatar

Re: Mening med livet

okt 12 2010 - 12:35
Hei.

Dette var trist lesning...

Hva er meningen med livet? Ja, d har jeg spurt meg selv om mange ganger....og jeg har ikke noe logiskt svar på d. D eneste jeg vet, er at livet er urettferdig og en stor utfordring for enkelte.

Men er d noe jeg vet da, så er d at narkotika er IKKE løsningen på ett vondt og vanskelig liv....d skaper bare flere problemer. Har selv vært innpå tanken mange ganger, men tydde heller til alkoholen. Alt var bra under rusen....men depresjoner, angst og problemene generelt ble mye vondere og takle etterpå.

Du er innenfor sosialens rammer...hva med nav? Det har jo vært ett bra sted og begynne iallfall. Sett deg ett mål, evt gå skole og få deg en jobb :)
Nav kan jo hjelpe deg med d meste idag...Da har du iallfall noe som gir en mening i livet+ broren din har deg fortsatt.
Selv om at han ringer kunn når han trenger noe, så er han iallfall der:) Prøv evt og sett deg i hans ståsted...hvordan vil han takle d og bli helt alene?

Fortsett og skriv, få ut d du tenker og føler. D kan være veldig godt og bare få d ut:)
Avatar

Re: Mening med livet

okt 12 2010 - 18:20
Hei colazero.

Ja, meningen med livet kan være vanskelig å finne. Føler og har følt det ofte slik som du gjør og. Jeg er enig med at rusmidler ikke er veien og gå, og tror det bare gjør vondt værre.

Jeg har en lillesøster som holder meg gående når jeg blir skikkelig lei. Og som med broren din vil jeg ikke at hun skal være gjen alene. Broren din er sikkert veldig glad i deg, du er jo uansett hans egent kjøtt og blod.

De gangene jeg har holdt meg uten lengst å føle at jeg bare bruker opp andres luft av å puste, er når jeg har gjort veldedighetsarbeid. Kanskje du kan være leksehjelp på et asylmottak, eller støttekontakt eller noe? Andre vil helt sikkert sette pris på det du gjør. Og da vil det du gjør kanskje føles meningsfylt ut.

NAV er heller ingen dum ide.

Lykke til
Avatar

Re: Mening med livet

okt 12 2010 - 20:10
Hei. Takk til dere begge.

Virker som dere begge har oppfatningen at jeg ikke har kontakt med NAV og er en slags snylter.

Men det er jeg ikke. Sosialen og NAV er samme vesen nå. Og ja, NAV har lenge prøvd å finne jobb til meg, men det er ikke lett.

Og jeg er ikke kresen. Jeg var senest logga inn i dag og la til flere jobbalternativer jeg kunne tenkt meg, selv om ingen av de egentlig appellerer.

Skal også nevnes at jeg aldri fikk fullført VGS ettersom jeg måtte droppe ut av relaterte grunner til det jeg skrev ovenfor I går natt.


Langsiktig så ser jeg ikke heller hvordan det vil forbedre livet mitt.
Uten penger kommer du ikke langt i dagens samfunn.

Og viktigst av alt i mitt syn, det er ikke et slikt liv jeg ønsker.

Mitt ønske var å bli selvstendig næringsdrivende.
Å drive noe for meg selv og ikke være avhengig av verken NAV eller banklån i senere framtid.

Min bror har samboer og en nokså bra jobb.
Var ikke invitert selv på julaften. Ikke at det plager meg, var vel mest sårende. jeg bare poengterer ut hvordan mitt forhold til min bror har blitt.

Selvstendigheten jeg fikk som ung har også forandret mitt syn på livet.

Første var vel ingen grenser.
Ingen frykt.

Jeg var fri til å gjøre hva jeg ville, til jeg skjønte at grunnen til det er fordi jeg ikke har noen som bryr seg om meg.

Da vokste hatet fram.
Så ble hatet meningsløst.

Og her sitter jeg forsatt og greier ikke å se meningen med noe her i livet.


jeg beklager hvis jeg virker negativ. Det er ikke meningen.
Jeg vet jo at det er utrolig vanskelig å hjelpe over nett.
Og dette er jo uansett mitt problem, ikke deres.
Jeg er uansett voksen mann(23år) nå og er vel patetisk av meg å komme her.
Jeg prøvde vel bare desperat å finne en siste mening.

Jeg vil uansett takke dere begge igjen for at dere tok dere tid til å lese mitt innlegg og respondere på det. Takk.

Og for å ikke framstå apatisk så ønsker jeg dere også lykke til så klart.

Avatar

Re: Mening med livet

okt 12 2010 - 23:59
Meningen med livet, finnes det noe slikt så er det blitt ganske tydelig at vi ikke får vite det før det er over, men jeg vil tro at det ikke ville vært bortkastet tid å prøve å leve et godt liv mens man har et. Ikke kun tenke fremover og hva man skal gjøre som neste steg, men prøve å få noe fint ut av det man har og bygge på det. Jeg synes det er en mening. For som sagt: man vet ikke hva man hadde før man mister det.
Avatar

Re: Mening med livet

okt 13 2010 - 08:45
Hei colazero

Tror de fleste strever med det spørsmålet, om ikke alle! Så du er ikke aleine der.

Etter å ha lest innlegget dit, kan jeg skjønne at du føler det som du gjør...
Vi alle mennesker, trenger noen som kan være der for oss.

Allikevel tror jeg at gjennom hele livet, så har man faktisk bare seg selv! Uansett hvem man er/hvor man er.

Derfor er det viktig å ha et mål i livet (det kan være veldig vanskelig å finne ut av, men man må kanskje lette litt etter det).
Du skrev at du ville kanskje ha bidratt vitenskapen/forskningen til jorda, men så slår tanken om hvorfor skal man prøve å hjelpe et samfunn som ikke bryr seg om deg.
Jeg tror at...ihvertfall det er noen som jeg har skjønt i det siste som hjelp meg litt, jeg tror at de forskere osv. alt de gjør for jorda, så gjør de det først og fremst for seg selv! De nytter å gjøre det. De finner meningen i det. Det fyller dem opp. Hvis du gjør noe(uansett hva) med stor entusiasme og pasjon, så er det du som hjelper deg først, og når du hjelper deg selv på denne måten, så hjelper du automatisk til verden. Så alle finner på en måte sin egen mening her i livet.

Jeg vet at det er vanskelig. For min del, så har jeg et mål i livet og jeg vet hva som er viktig for meg... men uansett har jeg en følelse av jeg mangler noe.

Jeg tror at du er en fantastisk person, selv om jeg ikke har møtt deg. Ikke misforstå meg, men jeg tror at livet har gitt deg det du opplevde for å gjøre deg sterkere.

Man må lette etter litt, for å skjønne hvorfor man er her.Avatar

Re: Mening med livet

okt 14 2010 - 00:00
Hei :)

Du høres så deprimert ut at man nesten blir redd. Ikke så rart kanskje så mye motgang som du har møtt. Da jeg var deprimert og suicidal var det mange som prøvde å nå meg og gi meg råd. Noe av det de sa nådde faktisk fram til meg. Kanskje deg også?

1) Haster det så veldig? Kan du bli enig med deg selv om å legge vekk selvmordstankene en stund? Kanskje ut skoleåret?

2) Å tenke langsiktig kan være destruktivt når man er deprimert. Prøv å ta en dag av gangen. Sørg for å se solen, bevege deg, spise og sove hver dag.

3) Dropp de store spørsmålene og finn noen små istedet. Depresjonen gjør det vanskelig å tenke fornuftig rundt store spørsmål uansett. Et lite spørsmål: Hva kan jeg gjøre idag for at denne dagen skal bli hyggeligere for en annen? Meg selv? Faktisk kan du glede en annen bare ved å fange blikket hans/hennes på gaten og smile.

4) Kom igang med en aktivitet sammen med andre. Hvis du bor i Oslo finnes det tilbud om videregående skole for voksne som du kan søke på http://www.felles.oslovo.no/ og dessuten finnes http://www.apd.oslo.no/ (Aktiv på dagtid) der du kan trene deg sterk og glad nesten gratis mens du venter på jobb eller skole. Jeg vet ikke hva slags tilbud som finnes andre steder, men noe er det nok der du bor. Du er bare 23. Ikke gi opp. Du har masse tid.

5) Gå til fastlegen din og fortell hvordan du har det. Kanskje du trenger litt samtaleterapi eller medisiner for å hjelpe deg over kneika? Behandling kan virke lite fristende, men det hjelper faktisk.

6) De gode tingene som gjør livet verdt å leve dukker opp når man ikke leter etter dem. En lykkelig mann spør ikke om meningen med livet. Og hva er forresten meningen med døden?

Nå kommer jeg ikke på flere råd jeg fikk. Jeg kan heller skrive dem i en senere post hvis jeg kommer på noen. Vær så snill å ikke ta det ille opp at jeg bare antar at du er deprimert. Det høres virkelig slik ut.

Lykke til!
Avatar

Re: Mening med livet

okt 20 2010 - 03:10
Kjære deg.

Det høres forferdelig ut. Selv håper jeg inderlig at du finner noe å leve for.
Jeg sliter selv med mye av det samme. Noe å leve for, Eller noen. Jeg håper at jeg en dag kan få orden på meg selv å finne noen å leve for, noen som trenger meg. De erfaringene du har fått oppigjennom livet ditt er jævlige å starte med, men den livsinnsikten du får av hard motgang er en særegen styrke. Hvis du finner en utvei, kan du hjelpe noen som ikke finner den alene. For du vet, du ser og du føler. Noen å leve for. Trenger ikke mer. Vær sterk.
Til forsiden