Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg orker snart ikke mer ensomhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg orker snart ikke mer ensomhet

jan 23 2021 - 23:22
Jeg har vært på besøk, så kommer jeg hjem til en tom leilighet, og kjenner bare hvordan den kveler meg sakte men sikkert.

Jeg har aldri passet inn noe sted, jeg feilet i skolen, jeg feilet i yrkeslivet, jeg feilet i vennskap, jeg feilet i kjærligheten, jeg feilet i idretten, jeg feilet i musikken, ja, jeg er en eneste stor fadese.

Alt er bare en darwinistisk konkurranse i mine øyne.
Avatar

Re: Jeg orker snart ikke mer ensomhet

jan 23 2021 - 23:25
Da har du ihverfall ikke feilet i å feile... det er jo noe.
Avatar

Re: Jeg orker snart ikke mer ensomhet

jan 23 2021 - 23:43
Hei!

Jeg kan kjenne veldig godt igjen i det du skriver med å bli kvelt i ensomheten. Likevel legger jeg merke til at du har nettopp vært hos noen, og kommer hjem og er ensom. Det finnes flere typer ensomhet. Kan det hende at ensomheten din ikke er bundet i det fysiske? at du fortsatt kan føle deg ensom uavhengig hvor mange mennesker som er rundt deg?

Du skriver hvordan du føler du ikke passer inn noe sted, hvordan gang på gang du ikke klarer kravene du stiller deg selv, og som andre har stillt deg. Kan det hende du føler deg alene i nettopp det? du føler deg alene i å ikke mestre en dritt, og at du ikke forstår deg selv.

Likevel kan jeg med sikkerhet garantere deg at det finnes steder du passer inn. Det gjør det alltid. Og jeg håper du tar tak i ensomheten din som noe større en bare det å være alene i et rom. fordi jeg tror i ditt tilfelle at det handler om noe dypere en dette. Ta det opp med legen din eller noen nære venner/familie.

Ønsker deg alt det beste, og en god dag!
Avatar

Re: Jeg orker snart ikke mer ensomhet

jan 24 2021 - 00:02
Hei og takk for svar Psystudent :-) Hmm, godt spørsmål! Jeg vet bare at jeg ofte har store problemer med å være i mitt eget selskap, da jeg har ett veldig anstrengt forhold til meg selv for tiden. Jeg vektlegger mye det at jeg ikke har mestret skolen og yrkeslivet, fordi jeg føler det er så store ting i livet, fokuset mitt er dessverre på alle de tingene jeg føler at jeg ikke fikk til oppgjennom årene. Jeg syns det er veldig vanskelig å ha drømmer fordi jeg er redd jeg ikke vil klare å oppnå de heller!

Er liksom det at hele ideen med å gå alle årene på skole og jobbe i det ordinære yrkeslivet, er at man skal bli til noe, også blir man til ingenting liksom! Man ender bare opp som ung ufør. Fordi man er for annerledes til å passe inn, slik jeg føler det. Mitt syn er at man ikke skal være så veldig mye annerledes før man begynner å få problemer med å henge med i svingene, det er nok å være litt for saktegående og litt for sensitiv, som i mitt tilfelle. Men så ble jeg jo alvorlig psykisk syk også da, som er størsteparten av forklaringen på hvorfor ting gikk som de gikk.

Ja, det kan være noe der, at jeg føler meg ensom i det med at jeg ikke mestrer de kravene jeg stiller til meg selv og som skole og yrkesliv har gjort.

Takk for at du sier det! :-) Jeg håper en dag at jeg kan føle en tilhørighetsfølelse som jeg føler mangler i livet mitt nå om dagen.

Det tror jeg du har helt rett i.

Tusen takk :-) Og i like måte! :-)
Avatar

Re: Jeg orker snart ikke mer ensomhet

jan 24 2021 - 12:09
Hei!

For min del syntes jeg du høres ut som en fin person med mye å by på. Også vet jeg hvor lett det er å tenke stort, men begynn i det små. Du må ikke bli drit god i det og det, eller mestre det og det 100%. Ta en dag om gangen. Ta små skritt å kjenn på hvordan det å klare noe fyller kroppen din. Man blir ofte kvelt av de store eksistensielle spørsmålene og oppgavene som vi absolutt skal klare å mestre, men sannheten er at du vil 99% sikkert aldri klare det, så hvorfor prøve?

Jeg tror det også finnes mye lykke og glede i det å gi slipp... gi slipp på alt som fester deg i de onde irrasjonelle syklusene du befinner deg i, og fokuser på verden utenfor hodet ditt. Pass på at du ikke går glipp av den fantastiske verden der ute, og ikke drukne i onde spiraler.

Ha en fin dag!
Avatar

Yrkeslivet

jan 27 2021 - 20:59
Hvorfor har du feilet i yrkeslivet? Hva skjedde?

Selv har jeg også feilet i yrkeslivet. Jeg valgte feil retning på videregående, og sitter nå igjen med en lang og ubrukelig utdannelse. Det er så deprimerende å være arbeidsledig og ikke ha noe å ta seg til på dagene. Imens ser jeg folk på min alder som kjøper sine første boliger, reiser på ferie, stifter familier osv. Darwinismen er nådeløs.
Avatar

Re: Yrkeslivet

jan 27 2021 - 23:03
Hei Skrufslim123 og takk for svar! :-) Jeg var for sensitiv og for saktegående helt enkelt til å kunne fungere, men hovedårsaken var vell angst og sykdom som utviklet seg i den perioden jeg gikk på videregående og prøvde meg i yrkeslivet etter det. Jeg også valgte feil retning på videregående dessverre.

Det var leit å høre. Det er så sant som det er sagt. Ja, jeg føler på det samme. Hva gikk du på videregående om jeg kan spørre? Trenger ikke svare hvis du syns det blir for personlig. Ja darwinismen er nådeløs.
Avatar

Re: Jeg orker snart ikke mer ensomhet

jan 27 2021 - 23:08
Takk for svar igjen Psystudent! :-) Tusen takk for det! Det var ett fint komplement å få! :-) I like måte!

Tusen takk for gode tips or råd! :-) Du har helt rett. Jeg jobber med saken, da jeg har begynt ny behandling i dag, og håper jeg kan få noen verktøy til å mestre livet bedre enn det jeg gjør nå! Det er i hvert fall det som er tanken med behandlingen/terapien.

Takk for svar igjen, håper du har det bra.

:-)
Avatar

Re: Jeg orker snart ikke mer ensomhet

feb 1 2021 - 21:47
Eneste plassen jeg ser andre folk er når jeg er ute å handler mat, har ingen venner lenger og er dritt lei av å leve.
Til forsiden