Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er til overs.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er til overs.

april 16 2010 - 22:40
Jeg går rundt med en konstant følelse av at jeg er til overs. For tiden er jeg student og bor på studiestedet, mange andre bor her også, de flest faktisk. Det er noen i min klasse jeg ser på som bekjente, kanskje venner.
Men de spør aldri meg om å være med på noe, og hvis de spør er det først etter at de har spurt alle andre, eller det er noe hele klassen skal være med på så de går rundt med klasseliste.
Hver gang noen spør har jeg egentlig på forhånd bestemt meg å svare nei takk, men jeg sier alltid ja. Vil de ha følge opp til butikken sier jeg ja, har de ingen å gå på kino med sier jeg ja. Det hender jeg selv spør om folk vil være med på noe men det blir stadig sjeldnere fordi om jeg vil ha følge til butikken sier de fleste nei, vil jeg på kino vil andre som regel se en annen film.

Jeg føler at jeg har fått en statist rolle i livet mitt, jeg er den folk henter inn når de ikke har noen andre selv, mens jeg selv hele tiden prøver å inkludere andre.
Depresjon er noe jeg har slitt med i flere år, siden tretten-fjortenårsalderen og nå er jeg tjue.
Når jeg er sammen med folk er jeg også konstant redd for at de skal gå fra meg, eks. hvis jeg går på toalettet e.l. derfor går jeg ikke på toalettet når jeg er med folk med mindre vi sitter på en resturant og er midt i måltidet.

Er det meg det er noe galt med? Noen ganger tenker jeg at det egentlig var meningen at jeg skulle dødd en eller annen gang for flere år siden og skjebenen har glemt å skape i fall jeg kom til å overleve så derfor bare oppfyller jeg plasser som er til overs.
Avatar

Re: Jeg er til overs.

april 17 2010 - 16:21
Hei Abscence! Denne følelsen av å være til overs er en særdeles lite hyggelig følelse. Det er nok noe alle har kjent på, men som regel dukker den opp i noen perioder, for så å forsvinne igjen Har du opplevd det før - at du har vært langt nede, men at ting så har ordna seg? At noen uventa ber deg med ut på noe? Hvis du har det, er det viktig å huske på. Ikke noe varer evig, hverken det vonde eller det gode. Alt har sin tid.

På mange studiesteder kan det være vanskelig å bli kjent med noen fordi det er så mange studenter at man forsvinner i mengden. Har dere kollokviegrupper på studiestedet ditt? Det er en god anledning til å omgås andre studenter på.
Og kanskje kan du melde deg som fadder til høsten? Da kan du bli kjent med noen av "ferskingene" så vel som de andre fadderne.
De fleste studiesteder har også noen grupper, f.eks. religiøse eller politiske grupper, dramagrupper eller filmgrupper. Finn noe som passer for deg og meld deg inn!

Du sier at du bor på studiestedet. Etter hva jeg har hørt, skjer det mye sosialt i studentbofellesskap. Det kan være en idé å delta på et arrangement. Hvis du ser noen du kjenner, kan du slå deg ned med dem.

Og til slutt, de fleste har et eller annet sosialt nettverk utenfor studiestedet. Benytt deg av dem! Det er viktig at du får delt med noen i den virkelige verden hvordan du har det.
Lykke til!
Til forsiden