Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innser i voksen alder at jeg trenger en mamma.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innser i voksen alder at jeg trenger en mamma.

mars 2 2017 - 18:46

Hei!

Utad er jeg nok den siste personen som hadde skrevet dette, eller logget seg inn på denne siden.

Men akkurat nå går jeg gjennom den tøffeste perioden i mitt liv. Jeg er 34 år gammel kvinne, sprudlende, ambisiøs og morsom! Egentlig. Men så ble jeg slått ut av en spiseforstyrrelse og måtte få hjelp for første gang i mitt liv. Det har endt opp med å bli det mest utfordrende og vanskeligste jeg har gjort.

For det var jo aldri maten som var problemet, men jeg jobba så hardt og mye at tilslutt klarte jeg ikke lengre å rømme fra det jeg har gjort i hele mitt liv.
En barndom preget av vold, overgrep og omsorgssvikt. Ikke bare fra mor og far, men også fra et helt samfunn som tier og samtykker.

I håp om å holde illusjonen oppe om en fin familie og oppvekst, begynner illusjonen og slå kraftige sprekker og realiteten henter meg inn. Gjennom mareritt, angst og en enorm ensomhet og tristhet.

Jeg har fått kompleks PTSD diagnose, samt dissosiativ lidelse. Pluss at jeg bruker mat for å døyve følelser. Eller mangel på mat rettere sagt.

Nå er jeg innlagt på dagenhet som snart tar slutt, i samme moment som behandlerne "endelig" har fått taket i meg og jeg viser følelser for første gang.

Jeg er overveldet av sorg og lengsel etter en trygg og god mamma.

Og jeg er voksen. Og det toget har gått.

Og jeg klarer nesten ikke tanken på å leve videre med det jeg nå endelig tørr føle på. Og jeg har ingen. Og ingen vet at jeg er syk. Og ingen vet at jeg tenker det jeg gjør.

Alt jeg ønsker meg her i livet er en mamma.
Avatar

Heisann

mars 2 2017 - 19:14
Synd å lese at du har det så vondt..Sliter med PTSD selv,og kjenner til hvor vanskelig det kan være...sender deg en venneforespørsel...JA,om du vil???
Avatar

Hei!

mars 3 2017 - 07:39
Utsattmann.no er en organisasjon som er drevet av andre menn som også har opplevd og vært igjennom overgrep og omsorgsvikt i forhold til kropp integritet og grenser,jeg har selv vært med på møtene deres og de er stort sett bare vanelige menn med jobb og familie som har tiet i alle år til dem ikke greide å holde ut stillheten lenger. De tar deg på alvor, det kan jeg garantere. De tilbyr ingen behandling,men de prøver å få behandlere og stat til å forstå. På internettsiden deres er det videoer og andre utsatte menn som har skrevet og fått svar.

Det er også flere tilbud uten ventelister et anent heter SSMM de har kontor i Oslo og du kan ringe og bestille en time eller fem og få deg en prat på kontoeret i Oslo sentrum med en av de to ansatte mennene der,han ene er også utsatt.

Adam er for de som har opplevd overgrep og grenseoverskridelser i forhold til kirken og religion,der er det ansatt en veldig hyggelig Svensk mann som heter Lennart. Han kan du også prate med. En dame er også ansatt der for å ivareta oss missbrukte.

Mike Lew kommer fra USA til et hotell ved Tyrifjorden i Buskerud,han skal ha sitt årlige helge-workshop der med mange utsatte menn,oppholdet er gratis som alt annent jeg har nevnt her,du kan melde deg på gjennom feks Adam,på workshopen jobber vi med bearbeidelsen av overgrepene gjennom b.l.a deling i grupper på 3 og 3 hvor vi forteller vår historie,men man kan også bare være der og oppleve støtten,fokuset gjennom hele helgen er å bli støttet i din historie og oppleve ekte felleskap,noe alle utsatte sliter mer eller mindere med.

Også finnes også alle støttesentrene i Norge,det er 17 av dem spredt rundt i geografien,for 7 år siden ble de alle åpnet opp også for menn. Støttesentrene han mange forskjeldige tilbud som variere fra senter til senter. Man kan også be om enesamtaler,halvparten av alle som jobber på støttesenterene er selv utsatt.

Lykke til i jakten på trygghet!

Jeg sender deg en venneforespørsel jeg også,i tilfelle det er ok for deg.
Avatar

Hvor kan man "søke" etter fosterforeldre..?

mars 3 2017 - 19:21
Hei! Takk for svar! :-)

Som det kanskje ikke kom frem i meldingen tidligere, så er jeg en kvinne.

Jeg skulle ønske det fantes en plass hvor man kunne søke etter forsterforeldre, eller bare reserve mamma om så bare for en periode i mitt liv.
Avatar

Hei!

mars 5 2017 - 08:11
Tror desverre det bare er de under 18 år som får fosterforeldere. Da skal man liksom være fult voksen og trygg,endel som har hatt fosterforeldere føler seg kastet ut når de fyller 18. Jeg har hørt om en som fikk sitte på fanget til en nattevakt når hun var innlagt på Modum bad,det følte hun var veldig bra så lenge det varte. Om man er veldig heldig finner man en terapaut som støtter veldig opp om enkelte kunder slik at de kan gå turer,dra på cafe,eller ringe når som helst til terapauten for å prate. Jeg har vært på noe som kalles "det indre barnet" kurs,men ble utvist derifra siden jeg ikke klarte være sosial i pausene. Har også vært med på "Det glemte barnet" kurset men kom ikke så langt der heller. Jeg kuttet ut hele familien min for 7 år siden,og det har gått greit,heldigvis var mora mi keen på kroppskontakt,så de behovene ble dekket. Psykodrama og monodrama har hjulpet meg,men man kan ikke ta med terapauten hjem desverre. Jeg har en x som har en venninde som later litt som om hun er moren til x en min. Med en riktig god og litt eldere venninde kan det være muligheter for å bli litt tatt hånd om man er heldig og kommer i en slik situasjon.
Avatar

Hei

april 11 2017 - 10:58
Stakkars deg da, jeg er mamma og bestemamma og har selv en mamma, og det du skriver gjorde vondt langt inn i hjertet mitt. Du må gjerne sende en venneforespørsel hvis du vil ha kontakt. Jeg er ny på siden i dag og er ikke sikker på hvordan dette funker ennå:)
Avatar

Venn

april 13 2017 - 11:32
En mamma er det nok ikke aå lett å få tak i sånn helt uten videre, men kanskje en venn ville vært til god hjelp?
Det kan virke veldig vanskelig å få seg en venn, men det er nok hakket vanskeligere å få seg en mamma uten videre.
Jeg ønsker deg bare det beste!
Avatar

Hei vakre deg!

april 13 2017 - 20:22
Alle trenger vi noen som kan passe på og som er der uansett. Som støtter og trygger!
Veldig leit at du ikke har fått oppleve dette i din barndom. Leit at du ikke har fått hjelp til å gå inn i og takle det du har opplevd. Husk at det du strever med nå er det du har opplevd i barndommen som du ikke har fått jobbet med. Husk at du har helt naturlige reaksjoner. Du er ikke SYK! Men du må jobbe med det.
Det er ekstremt tøft å jobbe med en selv. Anbefaler psykoterapeut. De kan hjelpe dg med samtaler, meditasjon, energimassasje osv. Unn dg selv dette. Du har en jobb foran deg. Men premien er en "ny verden".
Avatar

Re: Innser i voksen alder at jeg trenger en mamma.

juni 25 2017 - 23:02
Wow. Jeg kjenner meg igjen i så mye av det du sier. Selv er jeg jente på 17 år og føler at tia renner ut. Det er snart for sent, og jeg får ikke den moren jeg trenger. Jeg trenger en mamma, jeg trenger å være trygg :(
Avatar

:/

juli 3 2017 - 02:40
Dette gjorde vondt i hjertet å lese :/
Fikk min datter året jeg fylte 20, ho er nå 12.
Når jeg leste dette så merka jeg morsfølelsen i meg knakk litt sammen, sender deg en god klem :)
Jeg mistet pappaen min til kreft for 2 år siden, vet ikke hva jeg skulle gjort om jeg ikke hadde hatt min mamma, alle burde hatt en mamma <3
Til forsiden