Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ingen vennskap

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ingen vennskap

mars 23 2021 - 21:03
Jeg er ensom. Utenom samboer og barn så har jeg ikke hatt noen på over 10 år. Riktignok ser jo og snakker med kassa medarbeidere på butikken, ansatte i barnehagen og på jobb, men utenom dette, så har jeg faktisk ingen i nærheten jeg faktisk snakker med eller hilser på. Ingen som har invitert meg eller som jeg har invitert (det krever jo igrunn at man kjenner noen), og det er litt vondt når samboer inviterer sine venner feks på filmkos eller grilling, og jeg ikke har noen.

Jeg har i noen år gått litt rundt grøten når folk spør om helgen eller ferien, skammer meg for mye til å si at jeg ikke har noen venner å være med eller finne på gøye ting med. Så jeg sier heller at det har vært fint /at jeg har vært med noen.

Har innsett at jeg innerst inne kunne tenke meg å endre på det, men klarer liksom ikke å ta steget, klarer ikke å finne den ene personen som jeg er mest lik og som jeg kan finne på gøye ting med.

Det er så vondt å være ensom, når man allikevel er rundt andre.
Avatar

Hei.

mars 24 2021 - 10:42
Det er sant. Det føler jeg også på av og til. Særlig om sommeren. Når folk forteller om alt de gjorde før coronaen så vet jeg at de levde sjokkerende totalt anderledes enn meg. Lista er høy, det spørs hvem man sammenligner seg med. Man får lete i fortiden i gamle idoler. Alf Prøysen feks, det viktigste er ikke hva andre gjør men at man er en hel person. Lett å si men..

Les en bok eller dyrk en hobby istedet. Det er nok av folk som ønsker å rive en bort fra en selv. Man må beskytte seg litt.
Avatar

Forskjell på frivillig alene og ensom

mars 24 2021 - 11:39
Jeg er blitt lydsensitiv pga diagnosen min , så hos meg har jeg selv tatt valget å være introvert og er kun med min nærmeste familie.

Kjenner igjen følelsen av å være ensom selv om man er med mange.
Men tror du ikke det er sånn for andre også? Jeg har iallfall lært meg å ikke være misunnelig på hva andre har av sosialt samspill, ting er ikke alltid sånn det ser ut.

Å like å være alene i sitt eget selskap er en fin ting, dermed så er det ikke så krise om man føler at man feiler å mingle og finne venner i nye settinger.
Avatar

Re: Ingen vennskap

mars 24 2021 - 22:03
Enig med nedenstående, hva med å dele tanker og følelser rundt din ensomhet med din samboer? Det kunne gi noe fint..
Avatar

Re: Ingen vennskap

mars 24 2021 - 22:03
.
Avatar

Hei

mars 24 2021 - 22:42
Har du pratet med samboeren din om dette?Det kan jo være lurt.Jeg tenkte på en ting vennene hans er jo noen av dem ihvertfall er kanskje gift el har samboere som du kunne bli kjent med kanskje.Ensomhet er tøft og ofte skammer man seg i tillegg.Det er vanskelig det der men var bare ett forslag dette fra min side at du prater om dette tema med samboeren din og at dere sammen inviterer så dere er par og da får du mer sjanse å bli kjent med noen.Jeg håper virkelig det beste for deg.Ensomhet er tøft.Klem
Avatar

Gi og gi!

mars 28 2021 - 14:29
Det dukker plutselig opp en tanke hos meg. Kan grunnen til at du ikke helt har klart å slippe deg løs i forhold til å få venner være den redselen for å bli avvist? Alle har denne frykten. Siden du virker relativt komfortabel i forholdet så er det vsnskelig å utsette seg for det. Jeg spør mest forsi jeg er der selv. Men vi må nesyen utsette oss for det nye for å få nye og flere venner... men "det er ikke rart" du kvier deg. Det skjønner jeg godt.
Til forsiden