Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ingen venner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ingen venner

des 8 2019 - 15:01
Hva kan man gjøre for å få dagene til å bli lettere, når man er ensom og ikke har venner. Har ikke hatt venner eller noen å snakke med på mange år og føler meg rett og slett til bry når jeg prøver å komme i kontakt med noen. Følelsen av å ikke være bra nok eller mye verdt preger meg veldig mye.

Har vell egentlig gitt opp det med å få venner eller beskjente jeg kan snakke med, på grunn av hvor lite jeg føler at jeg har å by på for andre. Men jeg har fortsatt et ønske om å kanskje en dag bli kjent med noen.

Har noen noe gode råd om hva jeg kan gjøre? Eller om noen kanskje bare vil snakke.
Avatar

Re: Ingen venner

des 8 2019 - 15:15
Hei,
Det med ensomhet er ikke lett, spesielt når man føler at man ikke har noen å snakke med. Selv har jeg noen få venner, men likevel kan jeg føle på ensomheten.
Jeg håper det blir lettere for deg etterhvert, og at du får tiden til å gå. Har du jobb? Kollegaer kan være fine personer å støtte seg til innimellom.

Si fra om du trenger å prate :)
Avatar

Nøkkelen er

des 8 2019 - 16:30
En god start kan være å ta kontakt med kommunen og få henvisning til samtale med en psykiatrisk sykepleier. Ikke bare er de veldig flinke til å lytte, de kan også bli med deg på møter, gåturer og mye annet. De har i tillegg god oversikt over hva som finnes av gratis kurs, treningstimer og annet hvor det bare er å hive seg på.

Vet ikke hvor hen i landet du bor men nærmeste frivilligsentral kan også være verdt å sjekke ut, både hvis du trenger hjelp eller ønsker å hjelpe noen andre. Der også kan du være heldig å finne mange bra tilbud for de som har falt utenfor.

Jeg pleier å sjekke avisene jevnlig, er jeg i ok form hender det seg jeg bare lar det stå til og møter opp på arrangement og tilstelninger, selv om angst og fornuft forteller meg at det er galskap. Men det gir en god følelse etterpå, uavhengig av om jeg kom i prat med noen eller ikke. For ti år siden gikk jeg mye på kino alene. Av og til kan det være nok å bare være tilstede blant andre mennesker, det gjør godt for sjel og sinn. Prøv å tråkk ørlittegrann utenfor komfortsonen. Om så bare noen millimeter. Da vil det være litt enklere neste gang du forsøker.

Ellers har jeg lært meg at man kommer veldig langt med å godta alle slik de er. Vær åpen, hør på det de andre har å si og aksepter andres meninger og levemåte. Jeg har kastet bort alt for mange år på å gå med krummet rygg og være skeptisk og avvisende til det meste, det inviterer ikke til nye vennskap. I det hele tatt, man må jobbe endel for å finne de menneskene som blir værende for venner kommer ikke rekende på ei fjøl. Lykke til
Avatar

hei

des 22 2019 - 07:34
Har sendt deg en venneforespørsel
Til forsiden