Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ingen som inviterer tilbake

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ingen som inviterer tilbake

sep 7 2021 - 08:52
Jeg er en voksen kvinne med familie og mann, så jeg er sånn sett ikke ensom. Men jeg mangler venninner.

Jeg er innflytter for nesten 30 år siden, og har prøvd og prøvd å få noen venninner. Jeg har fått mange kjente i byen, og jeg er aktiv i mine hobbyer, og er i full jobb.

Greia er at jeg gjennom alle disse årene har invitert og invitert, og arrangert samlinger og turer, og mange kommer. Men jeg får aldri noen invitasjoner tilbake?

Så nå føler jeg meg sosialt mislykket. Det er ingen som etterlyser meg. Det er ingen som ønsker mitt selskap.

Jeg har også introdusert kjente for hverandre, så har de to funnet på noe sammen, uten meg.
Jeg forstår ikke hva jeg gjør galt.

Noen som har noen gode tips?

Jeg ønsker ei venninne som jeg kan dra på fjelltur sammen med, ta med på sommerhytta for å drikke vin, dra på storbyferier sammen med, og dra på shopping osv osv.

Noen med gode råd?

Hilsen Godemine
Avatar

Re: Ingen som inviterer tilbake

sep 9 2021 - 10:11
Jeg tror svaret kan være litt sammensatt, men ofte handler dette om manglende raushet og bevissthet hos andre. Folk søker seg ofte mot det trygge og vante, og overser hvordan det å invitere inn nye mennesker kan skape ny input og spennende dynamikker til berikelse for både seg selv og fellesskapet.
Jeg har egentlig ingen gode råd å gi, da jeg strever med det samme selv, bortsett fra å følge kjærlighetsbudskapet «gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg». Kanskje er oppskriften å bare pøse på med enda mer av dette?
Avatar

Takk for innspill

sep 9 2021 - 20:36
Jeg tror også at det er manglende bevissthet som kan være en del av årsaken. Å gjøre dem klar over situasjonen vil derimot medføre tanker som: nå inviterer de meg bare fordi jeg sa ifra. De synes synd på meg. Eller man kan begynne å tvile på om de egentlig vil dette eller føler seg tvunget til det.
Det finnes ingen lett løsning.

Å være den venninnen man ønsker å ha selv er jo bra, men når det hele tiden blir enveis, da må man gi opp på ett eller annet tidspunkt.
Jeg er vel der nå.

Får vel begynne fra starten igjen, ikke gi opp…
Jeg får prøve å bygge opp et nytt nettverk igjen, om jeg orker og klarer.
Avatar

Vet hvordan du har det

sep 10 2021 - 21:47
Hei
Jeg vet hvordan du har det. Flyttet for 25 år siden til bygdenorge fra byen og sitter her uten venner.
Det skal sies at jeg har kuttet ut klubb etc på veien av ymse grunner, men uansett hvor mye jeg inviterer, så får jeg aldri noe tilbake. -Men jeg vet de andre treffes og har det hyggelig.
Det samme gjelder for barna mine. Utestengt på fritiden.
Jeg vet ikke hva det kommer av, da vi er en helt ordinær familie. Kultur kanskje? Vi har ikke rett statusarbeid? Jeg vet ikke… Det er vanskelig. Jeg vil flytte men et er jo ikke bare å gjøre det
Avatar

Therese74

sep 16 2021 - 11:38
Hei, det er ikke ok i det hele tatt. Har du våget å spørre noen om hvorfor det har blitt sånn?

Til forsiden