Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva gjør man?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva gjør man?

mai 28 2020 - 22:36
Jeg er et ganske nevrotisk menneske, og har lenge slitt med angst, depresjoner og et dårlig selvbilde. Jeg er av den typen det sitter ganske langt inne for å søke hjelp for dette, men til slutt (ca 5mnd siden) søkte jeg hjelp hos rask psykisk helse. Dette var en utmerket anledning til å få noen kvalifiserte øyne til å vurdere min sak, og det i seg selv gjorde at ting gikk en del bedre. Så kom denne koronaen da, og da ble jo det tilbudet borte. Jeg hadde akkurat flyttet til ny by på grunn av jobb. Det er ille nok når man begynner å studere i ny by, men hundre prosent lockdown i et startupfirma med få ansatte betyr at man er alene nesten absolutt hele tiden.
Jeg trives i eget selskap, og tenkte egentlig at jeg kom til å naile coronasituasjonen relativt bra. Men jeg er konstant lei meg siden jeg alltid er alene, ingen ringer meg (selvom jeg har sagt hvordan det er) og livet generelt er dritt. Dette går utover jobben min, som betyr utrolig mye for meg, og jeg er generelt bekymret for hvordan dette vil utvikle seg videre. På toppen av det hele har jeg utviklet et problemtisk alkoholinntak som et resultat av en automatisk "nå gir jeg faen"-tankegang. Hva bør jeg gjøre, og hvilken hjelp bør jeg eventuelt oppsøke?
Avatar

Re: Hva gjør man?

mai 28 2020 - 23:36
Stopp «hjelpen» i a gi F—n fra drikking..Det er veien til store problemer..Isteden lag deg rutiner og gå turer ut..hver dag ,spis sunt og utvikle en hobby ved siden av jobben(mange finne podkaster høre på,lære seg strikke,hekle).Snakke med noen i familien hver dag,eller gamle venner på sosiale media..Lese og lære nye ting , sett deg ute på en benk og spis en is,lytte til musikk ....Hjelp noen eldre,ensomme som ikke har andre rundt og ikke kan handle..osv..La deg ikke knekke..du klarer gå over kneika..Meditasjonsmusikk morgen/kveld,se på YouTube inspirerende taller om hvordan takle kriser,bygge seg opp osv..Never find solution to a problem by ising another problem..because you Get double troubles! Don’t drink because you sink to the bottom and fdrown in troubles!:)
Avatar

Re: Hva gjør man?

mai 29 2020 - 00:23
Føler med deg. Det er kjipt når man mister viktige ressurser i hverdagen. Justsmile sine råd er ikke dumme i seg selv, men det er naturligvis også lettere sagt enn gjort i enkelte situasjoner. En av de tingene som gjerne forsvinner når man sliter mentalt er jo nettopp viljestyrken til å forme livet sitt i en annen retning, men jeg håper uansett at du finner motivasjonen til å fokusere på noe annet enn å drukne dine sorger.

Hva med å ta en tur til legen for å høre om det er andre tilbud du kan benytte deg av? Kanskje du kan få henvisning til noen form for gruppeterapi? Jeg vet at en del foregår digitalt for tiden. Sjekk f.eks ut noe som heter Angstringen, som du ikke trenger henvisning for å delta i.
Avatar

Hva gjør man

juni 1 2020 - 06:39
Nå begynner vel rask psykisk helse så smått å åpne igjen rundt i ulike kommuner så om du ikke har sjekket i din kommune, kan det være lurt å ta kontakt med de igjen. Ellers som de sier over her er jo fastlegen ofte første sted man bør oppsøke.
Det oppleves ofte vanskelig for venner og familie skulle ta kontakt når de vet at man sliter med psykisk uhelse, fordi man ikke vet hvordan man skal takle det. Trenger du andre å prate med så legg meg gjerne til som venn
Til forsiden