Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Her e nåken tips til å takle ensomhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Her e nåken tips til å takle ensomhet

okt 26 2020 - 22:42
Hei! Eg e inne i ei god periode akkurat no, og tenkte å dele nåken ting som kunne vore tol hjelp for alle dokke andre som kanskje har kjent seg litt ensomme no under korona eller ellers i kvardagen. Eg har og vore litt ensom, sjøl om eg e so heldig at eg har en kjæreste eg bur med. Bortsett frå han har eg imidlertid ikkje nåke nettverk, då eg e nyutflytta student. Eg følte meg derfor ganske ensom ei periode, men her e nåken ting som har gjort det lettare for meg:

- Fare på butikken. Det betyr ingenting ka du handla, men det kjenst ofte deilig å komme seg ut og få unnagjort litt shopping - om det so e mat, klede, interiør eller andre ting du gjerne skulle hatt. Det e og en fin måte å omgåast andre (uten å nødvendigvis utsette seg for smittefare).
- Gå en tur. Det e nesten litt klisje at fysisk aktivitet e godt for psyken, men eg har erfart at det utgjer faktisk en forskjell. Det å komme seg ut, få seg litt frisk luft, kjenne på dagslyset og vite at en har gjort nåke bra for seg sjøl, det hjelpe på. En møte i tillegg ofte på andre turgåara ute på gata, og om du bur på en liten plass e det kanskje kjentfolk som du kan slå av en prat med!
- Finn nye måta å kommunisere på! Send nåken snaps til gamle venna, so skal du sjå at du får nåken samtala gåande. Eller du kan prate med folk over nett eller gjennom onlinespel. Kanskje e du so heldig at det kan føre til nye vennskap?
- Hold deg opptatt! Det e viktig å ha et par hobbya og gjeremål i løpet av en dag, sann at du føle du har fått gjort nåke positivt. Om du får glede av dissa tinga so vil jo det og bidra til at du generelt føle deg bedre. Ta en husvask, les ei bok, sjå en ny serie, spel et spel du lika, start et nytt prosjekt - det kan vere so mangt! Det å holde seg opptatt kan føre til all slags sosial interaksjon og nye interesse som gir glede og nye samtaleevne til venna og familie. Altso mange positive ringverknada :)
- Sett på nåke i bakgrunnen når du e heime. Det kan vere tven eller radioen, en serie du lika, eller kanskje nåke frå youtube? Det e overraskande mykje selskap i å høyre litt prating i bakgrunnen. Personlig sette eg på videoa på youtube av folk som spela med vennane sine - det gjer meg ofte engasjert og får meg til å føle at eg e med på moroa :)

Eg håpa at ditta kan vere til hjelp, og ønska dokke alle ei bedre tid framover. Dokke e ikkje aleine!
Avatar

Re: Her e nåken tips til å takle ensomhet

okt 28 2020 - 08:04
Ikke for og være negativ, det er ikke akkurat så mye hjelp i og høre disse banale tingene jeg tror de fleste er klar over.
Slik for min del så holder jeg meg konstant engasjert i noe, det er bare så tungt og ikke treffe noen blir ingen nærkontakt, felles planer, ingen å overraske og glede osv.

Har det vel helt motsatt av hvordan du har det , da jeg har alle de vennene jeg kan ønske meg men ingen Dame.
Ser ut til og bare bli et trist liv detta.
Avatar

Enda et tips

nov 30 2020 - 12:47
Den dørstokken er vanskelig, om den er fysisk eller i hodet ditt. Det er "bare" å komme over den. Jeg vet det ikke er enkelt, derfor satte "bare" jeg det i hermetegn, for det er jo det man alltid hører. Det jeg gjorde, var å ta kontakt med en coach på synskonline, som er ei norsk side. Der fant jeg ei dame som jeg kunne snakke med og som hadde mange ideer og tanker rundet dette. Prøv du også.
Avatar

Dølen108

nov 30 2020 - 16:06
Har du eierinteresser i disse kommersielle sidene du reklamerer for her?
Avatar

Wow

nov 30 2020 - 18:51
Her var det mange negative svar til et fint innlegg skrevet av noen som faktisk kun prøvde å hjelpe. Et friskt pust må jeg si, da veldig mye her inne er tung lesing som fort kan dra folk som leser det enda mer ned.

lissmels, takk for rådene dine <3 jeg tar rådene dine lett framfor de andre rådene som nevnes her. Feks synskonline...? Jeg mener... kødder du?
Avatar

Re: Her e nåken tips til å takle ensomhet

des 1 2020 - 00:13
Takk det samme, Trondheim2020!
Til forsiden