Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hallo

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hallo

juni 13 2020 - 03:08
Hallo,

Jeg har bodd i Norge i elleve år og føler at jeg er en ensom person. Jeg kommer ifra Somalia og min kultur er forskjellig. Jeg har ingen venner som kommer fra Norge. Får et år siden så sa barnevernet at vi må snakke nå. Fordi noen nevnt jeg gjorde feil med barna mine. Men i Norge det er stort problem. Fårdi barn blir behandlet som konger. I Somalia sier vi it takes a whole village to raise a child. Alle hjelpe til i å oppdra barna til hverandre. Lage middag og dra på besøk som det er deres, Hvis barn ikke oppføre seg de får slå dem. Det er normalt i Somalia. Her jeg ikke enig i opp dragelse. Jeg fødde dem til livet de må hjelpe meg å. Sånn snakka jeg med barnevernet anna hver uke. Jeg har anna problem min største datter har ikke snakka til meg siden hu flytte ut. Hun vil ikke være muslim no mer og jeg sa hun må flytte. Jeg akseptere ikke det. Når hu var lita eks mannen min i Somalia låste hu i et rom eller ga hu chilli når hu var slem. Nå tenke jeg han ikke var streng nok fårdi dattera mi er ikke lydig. Barnevernet sier de tenke å flytte barna mine no jeg ikke ville gjør. Hva kan jeg si til dem
Avatar

Re: Hallo

juni 13 2020 - 05:19
Her i Norge er det religionsfrihet så synes det er dårlig gjort å kaste ut din datter fordi hun ikke har samme tro som deg.
Så har vi jo heldigvis lover i Norge som skal verne barn fra vold, mishandling etc så tenker nok at du kanskje bor på feil kant i verden hvis du ikke kan innrette deg samfunnet her, akkurat som andre må (burde i det minste) tilpasse seg andres land lover og normer hvis man er på ferie eller flytter.

Aner ikke om dette er helt seriøst innlegg heller, men har du vært ærlig med det du sier her til barnevernet tviler jeg på at du får beholde dine barn, håper virkelig dette ikke er seriøst innlegg for skulle det være det synes jeg desverre dette er en tragisk sak for dine barn som jeg håper vil få et bedre liv her i Norge med frihet og trygghet.
Avatar

Re: Hallo

juni 14 2020 - 03:13
Er sånn som Vestfold38 sier.

Jeg tenker kanskje om du hadde hatt litt flere Norske venner så hadde en kanskje sett litt av hvordan kulturen i landet en bor i er, det må jo kanskje være et mål i seg selv tenker jeg. :)

Måten du snakker om og disiplinere ungene dine er også noe som er en veldig gammel kultur som har eksistert i Norge før for mange generasjoner tilbake, men fysisk vold eller tortur er ikke noen måte og oppdra noen på. Jeg er født kristen, men når jeg valgte og ikke beholde troen min så ble jeg ikke utfryst av familien min på den måten heller.

Jeg tenker at om ikke annet så kan disse kommentarene fungere som en refleksjon for deg, barnevernet tar ikke bare plutselig kontakt med hvem som helst, så prøv og ha en dialog med dem, nevn det du har skrevet her og prøv hør på hva det sier og ta dem seriøst.

Kultur forskjeller kan være bra, men på andre måter kan det være utrolig dårlig. Lykke til videre.
Til forsiden