Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fortvilet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fortvilet

feb 28 2020 - 20:05
Jeg angrer ofte på at jeg fikk barn tidlig. Det er mye mer ansvar og ikke som jeg trodde det skulle være. Føler meg alene i det og har ingen rundt meg som kan hjelpe. Hadde en vanskelig barndom med vold og foreldrene mine finner bare feil ved meg og kritiserer alltid. Derfor kan jeg ikke spørre dem om noe hjelp.

Lurer på om noe kan gi meg råd om situasjonen min?

Barnet mitt er tre år og føler at det er krevende å få god kontakt med henne i blant. Hun er veldig urolig og lager da ofte kaos rundt seg. Hun løper rundt, snakker fort og har mye energi. Når jeg spør om ting svarer hun alltid nei eller vil ikke. Har vært hos lege for å finne ut om det er en feil med henne. Prøvd å sjekket for ADHD, ADD, autisme, aspergers eller fysiske sykdommer. De har ikke funnet noe helt enda. Vet noen hva det kan være?

Avatar

Re: Fortvilet

feb 28 2020 - 20:07
Vet det er dumt å spørre her, men er desp
Avatar

Re: Fortvilet

feb 28 2020 - 20:44
Hei fine deg.Så bra at du spør .Anbefaler på det sterkeste å laste ned podkast appen og lytte på Aftenpostens podkast:Foreldrekoden.Det er psykolog Hedvig Montgomery som gir rådvill foreldre om små barn,vanskelige alder,tåneringer,hvordan skape en god samspill med barna og harmoni.3.6,13 er vanskelige utviklingsfaser fir barn og hun gir veldig fine råd.????Sett i gang og hør på.:)
Avatar

Re: Fortvilet

feb 28 2020 - 20:56
Hør nøye på hver kveld etter ungen har lagt seg.Sett deg ned med en kopp te og pust dypt og finn roen å lytte og nyte det.Det åpner mye kunnskap og perspektiver å se barn i en hver utviklingsfase..,styrke barnas personlighet og selfølelse ,lære barna å kommunisere følelsene sine i samspill og forståelse fra oss voksne!:)
Avatar

Re: Fortvilet

feb 28 2020 - 23:20
Bra tips, skal se etter den!

Jeg ser at andre på min alder har mer tid til å henge, dra på ferie og feste i helgene. Ser også i media at the Kardashians har så mye tid selv om de fleste av dem også har fått barn. Men føler at datteren min forventer at jeg skal bruke hele dagen med hun og hun er super dårlig til å gjøre greier selv. Det eneste som får henne i ro er egentlig iPaden. Vi har prøvd å laste ned TikTok for å lage tullevideoer og hun er glad i musikk. Snakker en del med helsesøster, men hun kommer med gammeldagse tips.. Skal på møte igjen for å få råd om situasjonen snart. Masse takk for tipsene :)
Avatar

Barns energi

feb 29 2020 - 00:11
Heisann.
Skjønner det kan være strevende med små søte herlig barn. Og få barn i begynnelsen av 20 årene er alltid best. Ikke slik som samfunnet har blitt, hvor det skal ventes til langt over 40..

At hun løper og lager ugeier tyder jo bare hun er frisk og har mye energi. I den alderen har de utrolig mye for seg, og de forandrer seg nesten time etter time.
Og det er vanlig. Det stilles aldri ADHD i den alderen. Barne autisme starter aftes fra 3 års alderen. Har hun øyekontakt, er sosial, leker variert. Er det nesten garantert ikke autisme. Men spekteret er enormt og så og si alle har et eller annet innen spekteret.

Men du må huske en ting, barn er følsomme. De merker når du ikke er trygg eller er deg selv.

Er du glad er de glad. Er du lei deg, gjør de deg glad.

Har selv 3 barn, 6-9-18 år, hvor hun minste har utfordringer etter vannkopper og dette gikk på hjernen.
Men nok om det..

Hvor står faren til prinsessa de opp i alt dette??
Avatar

Re: Fortvilet

feb 29 2020 - 15:47
Hun føler energien din Kansje?Slitten og mulig ikke fokusert helt når hun søker kontakt?De trenger fylle batteriene og bli trygge de har alltid mamma å henvise seg til..Gå i parken med henne..og la henne leke ..hjelp henne i starten å bli trygg og nyte leken og trekk deg forsiktig og la henne ta selv valg ..bare var i nærheten og ta emot hennes blikk og smil.:)La være se på hva andres liv er ..og rommer..mer eller mindre..da kommer du aldri å vare helt fokusert på ditt liv ..og vare fornøyd! Det er hverken penger eller reiser som teller for lykke..lykken kommer innenfra og relasjonen med barnet ditt i harmoni og utfordringene som livet med barn er ..viktigst!Jenta di er din viktigste personen og senk skuldrene og fokuser på se de små nydelige øyeblikk med henne..De er herlige skapninger disse små...du er foreldrer for alltid og det er største gleden her i livet selvom det er ibland utfordrende!Sånt er livet og sånt er det for alle .:) La vare å tenke på diagnoser og forklaringer , du er ung og litt usikker å lese henne..for det er ikke lett .. senk skuldrene og observer henne..hvem er hun som «person»...forstå barnet ditt innenfra fra den emosjonelle kontakten med deg..:)Klem fra meg.:)Du er flink å spørre og søke råd..stå på ..dette klarer du med den innsikten du har å søke og forandre på ting til det bedre!:)❤️IPaden legg den til side.Ta henne ut i naturen ..,les en eventyr ved leggetid og iPad bruk begrenset!:)
Avatar

Re: Fortvilet

feb 29 2020 - 18:23
Takk takk, folkens! Mange gode råd ???? Er det bare meg i denne situasjonen. Faren skal begynne i førstegangstjenesten til høsten.

Ja kan hende det ikke er noe feil da. Har vært veldig stress å dra til legen så mange ganger uten å bli tatt seriøst. Hun er ikke så glad i å leke ute. Liker mest å sitte på iPaden hele dagen. Hun holder øyekontakt og leker variert når hun er med andre. Altså tror hun har mye mer energi enn de fleste. Men ja kan være at det er fordi hun sitter så mye om dagen på iPaden. Skal prøve noe av det som dere skriver. Takk
Til forsiden