Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Føler på konsekvensene av ensomhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 7 2021 - 20:23
Jeg har hele livet strevd med å få og oppretteholde relasjoner. Har strevd med det sosiale og det å kommunisere med andre.
Jeg innser at jeg antagelig har hatt angst mer eller mindre hele livet. Akkurat nå er jeg i en heftig nedperiode. Vet ikke helt utgangen på den enda. Jeg ser så mørkt på hele livet mitt. Merker i disse tider konsekvensene av å ikke ha så mange venner osv. Men det verste av slt er at jeg føler meg så alene om tankene mine. MÅTTE BARE BØTTE LITT! Litt overveldende fortiden, men håper jeg utvikler meg litt!
Avatar

By/tettsted ?

jan 7 2021 - 21:01
Godt forståelig at slikt slår inn litt hardere nå; covid, mutert og januar, jaggu meg kaldt også - samt litt kvikkleirefrykt her og der.

Trolig mange steder for å få venner, hvis man våger - men det er kanskje en tro på at man ikke er noe videre interessant eller verd å holde som slår inn. Dessuten har man jo denne «standby-effekten» - altså dine venner idag tror at du er opptatt, og siden du er så stille - så sikkert opptatt. Så sitter man på hver sin tue å tenker det samme om andre også.

Bor du i tettsted/by ?
Avatar

Tusen takk for forståelse Nidelven

jan 8 2021 - 15:38
Ja jeg må nok gjøre rt tak igjen for å få meg ett større nettverk. Har en del venner idag, men det er nye venner. Fantastiske mennesker. Men merker at når de forteller om fortiden sin sammen så kommer det en klump i brystet. Så vil prøve å vli mer fortrolig med hele livet mitt. "Det er ikke så rart".

Fint at du gjør meg oppmerksom på "Standby-effekteb". Føler meg ofte til bry siden jeg har negative tanker relelmessig. Jeg holder til i en by!
Avatar

Re: Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 8 2021 - 15:53
Ingen årsak Usikker, bare fint - kun fint å kunne bidra litt. Dette med ensomhet er jaggu meg tricky. Trolig værst med at alenetid gir «kvernetid», altså grubling. Og litt ujevn søvn i tillegg da, så blir det grublerunder. Selv om du er i by, så gir jo covid en liten brems for fysiske møter. For alt det er verd, så virker du iallfall til å være en empatisk god venn; som mange ville ha satt pris på.

«Standbyeffekten» er vel også tilstede her på forumet. «Ingen som skriver noe, vel det blir sikkert noen som gjør det - jeg avventer derfor å foreta meg noe».
Avatar

Alenetid!

jan 9 2021 - 12:21
Ja alenetid er kværnetid! Så merker en konsekvensene av det livet en har levd i en tid som dette. Synes det er litt vanskelig å omstille seg.

Synd med denne effekten her, siden det er et sted der alle egentlig trenger støtte. Det er jo også veldig fint å gi støtte. Det å ikke føle seg alene i tankene.Avatar

Re: Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 9 2021 - 14:51
Forstår deg godt Usikker. Det å på et vis komme inn i en «rutine» hvor endomhet er et fast element.

Tipper distraksjon og å holde på med noe føles bedre for deg. Å bli sittende rolig og gruble er kanskje ikke bra for deg.


Ja, jeg har litt inntrykk av at forumet «dør» litt etter litt pga at folk finner andre mer moderne kanaler. Og at det egentlig er 8-12 «aktive» her. Mitt inntrykk er at det blir mindre og mindre folk her.
Avatar

Re: Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 9 2021 - 20:56
Sikker på at du ikke sykeliggjør dine egne naturlige livsprosesser, Usikker01? Ut fra det du har skrevet i andre innlegg så virker ikke disse tankene uvanlige eller unormale. Og standbyeffekten og andre gruppeobservasjoner skal man ikke legge for mye vekt på i et individperspektiv.
Avatar

Ble ikke helt som forventet

jan 10 2021 - 07:14
Har egentlig hat det bra under det meste av pandemien. Har hatt venner og noe å gjøre i omtrent hver dag.
I sommer flyttet jeg sammen med noen venner og frem til da var vi med hverandre flere ganger i uken.
Etter at vi flyttet sammen endret ting på seg og jeg tror vi ble litt lei hverandre. Nå så her vi fortsatt med hverandre, men det er mindre enn en gang i uken.
Jeg kom til denne byen for ca 1,5 år siden og som sagt fant jeg venner ganske kjapt og vært fornøyd med de. Jeg fant også en jente jeg var ble glad i litt før jul, men etter jul har det blitt brått stille.
Jeg føler meg nå forvirret, ensom og fortvilet i noe som har blitt en ukjent by. Føler meg alene selv med venner.
Avatar

Heia alle sammen!

jan 10 2021 - 20:15
Nidelven
Ja det tar litt tid for meg å komme inn i de gode rutinene. Mye som har kommet i mellom. Men nå som jeg kanskje er i en litt bedre periode ser jeg at jeg har kommet meg i en bedre flow, yoga, turer, tenke større, psykolog, emosjonell førstehjelp kurs osv.
Men når en er midt oppi de vanskelige følelsene som er overveldende er det godt å ikke føle seg alene.

Frikar-1
Fortell meg gjerne hvordan jeg sykeliggjør mine egne livs prosesser. Har vært innom tanken kanskje. Men hoved fokuset er å ikke være alene om det og kanskje synliggjøre at andre heller ikke er alene om det. Målet er egentlig at det normale skal være mere synlig.

Klatrekamerat
Høres ut som du holder på med tidenes kuleste aktivitet. Vet at det er vanskelig å få til denne altiviteten fortiden fordi alt er stengt. Jeg er heller ikke helt inn i det å få neglesprett ved klatring ute (har planer). Er det andre klstrere du henger med. Ofte hyggelige folk. Savner klatreverdenen.
Skjønner at usikkerheten med mulige ciktige relasjoner er vanskelig. Da føler en seg ekstra alene. Men prøv å tenk at du må gjennom de tankene og følelsene for å komme deg videre. I mellomtiden er det fint å bøtte litt her og få og gi støtte.
Avatar

Re: Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 10 2021 - 20:28
Jeg sier ikke _at_ du gjør det, jeg stiller bare spørsmålet _om_ du gjør det. Men det er vanskelig å vurdere ut fra innlegg på et forum.
Avatar

Ok Frikar-1

jan 10 2021 - 23:38
Fint at du gjør meg oppmerksom på det! Kan og formulere mitt spørsmål litt... hva gjorde at du tenker at jeg sykeliggjør mine livs prosesser? Må jo komme fra ett sted?

Jeg prøver vel fortsatt å forstå meg selv så kan ikke svare på det enda...
Avatar

Re: Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 11 2021 - 00:05
Faktisk litt vanskelig å svare på... var vel noe jeg leste mellom linjene, et mønster jeg har sett før hos noen andre. Så da begynte jeg å lure på om det kunne være tilfelle hos deg også. Men nå har jo jeg drevet med selvutvikling i mange år og er blitt vant til et litt større tempo i fremdriften. Det glemmer jeg av og til... Uansett er poenget mitt (generelt) at det er ikke alt man tror er angst (eller andre begreper som betegner psykiske lidelser) som nødvendigvis er det. Normale reaksjoner på unormale livshendelser handler ikke om sykelighet, selv om man av juridiske årsaker (bl.a. for å få rettigheter i NAV-systemet) kaller det psykisk sykdom.
Avatar

Re: Føler på konsekvensene av ensomhet

jan 11 2021 - 15:41
Innser nå at jeg er i en periode igjen der jeg venter på at andre skal ta initiativ. Det er kanskje årsaken til hvorfor ting går litt trått. Selv om det er skummelt må jeg begynne å ta initiativ og forslå aktiviteter. Jeg er rett og slett tiltaksløs. Samtidig som jeg jobber og jobber. Men for å fortsette å være snill med meg selv. Det er ikke så rart at du vlir tiltaksløst når den indre uroen og følelsen av dårlig selvfølelse kicker inn.

Frikar-1
Ja kanskje du må øve deg på å være ydmyk så du kan møte mennesker der de er. Det kan fort bli en konfrontasjin for meg og andre som til tider er litt sensitiv. Synes det er veldig inspirerende at du holder på med selvutvikling i høyt tempo. Det vil jeg ha som langtidsmål. Men må ha alt inn med teskje!!!!!
Jeg tror du kan ha rett i at jeg sykeliggjør noe. Føler noen ganger at jeg trenger en konkret forklaring. For vet ikke helt hvor jeg skal begynne, for det er så mye. Prøver å leve ved siden av også. Haha!
Egentlig liker jeg ikke diagnoser!
Jeg vil gjerne høre hvordan du begynte din selvutvikling og hva utgangspunktet var!
Til forsiden