Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Falske venner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Falske venner

juli 19 2017 - 08:20
Hei.
Jeg er litt ny til denne siden og aner ikke hvordan den egentlig fungerer, så jeg håper jeg gjør rett haha.

I sommer ble jeg ferdig med vgs, og skal til høsten på høgskole!
2 året på vgs ble jeg venn med 2 nye jenter, og jeg var super glad og vi gjorde alt sammen. Men når tiden gikk, og 3 klasse kom, ble de mer og mer fjerne for meg, om dere skjønner? Liksom hun ene tok aldri kontakt, og hun sa alltid at hun ikke kunne finne på noe osv, noe hun fremdeles gjør. Hun andre begynte å bruke meg for hennes eget beste. Med det mener jeg at hun ringte meg for å snakke om HENNES problem og ingenting annet, jeg fikk og får aldri snakke om meg. Da "syter" jeg bare, som hun sier. Så når hun ringer eller snakker med meg blir jeg på en måte som en psykolog, og jeg er så sliten. Hun blir sur om jeg ikke tar tlf eller sier nei til å "henge" med hun.
Først trodde jeg at hun bare var en god venn som likte å holde kontakten, men nå ser jeg at jeg er "backup" venn som hun tar i bruk når ingen av hennes andre, mer populære venner kan. Hun er blitt bestevenn med min barndomsvennine også, og det har gjort at barndomsvennina mi, som jeg trodde jeg stod nærme, bare slenger dritt og ikke bryr seg i det hele lenger. Ikke vet jeg hvorfor.

Føler meg som en liten drittunge nå, en liten fjortiss som har småttis problem. Men jeg er så ensom. Jeg har ingen ekte venner jeg kan snakke med eller gjøre ting med. Og om jeg er med dem, så skal de alltid si at de har mye mer enn meg og at jeg er rar som ikke har ditt og datt. Når vi er ute på byen, dilter jeg alltid etter, og det virker som om de ikke kjenner meg. De ser stygt på meg, går i fra meg og finner noen "bedre"
Dette har gitt meg sky høy sosial angst.

Mamma spør alltid hvorfor jeg ikke inviterer vennene mine på noe gøy, og jeg orker ikke si at det er fordi jeg ikke har noen å invitere.

Jeg føler meg bare så alene. Så brukt. Jeg føler at jeg ikke er bra nok, og jeg skammer meg.

Avatar

Ref Falske venner

juli 19 2017 - 22:56
Hei,det er trist å lese hvordan unge mennesker kan vare mot hverandre ,selvom man kan skylde på umodenhet...det er trist å se at alt "det gode arbeidet ellers på skole og eller i samfunnet ,om sosial inkludering og toleranse virker faktisk ikke godt i det hele tatt i praksis.Det er unge mennesker voksne og godt voksne som er faktisk offre for det,uten de selv har store problemer eller vil vare i en så ubehagelig situasjon.Det er mange overfladiske relasjoner bland unger fordi mange låner dårlige verdier ellers fra de rollemodellene de har rundt seg og tror at det materielle er et tegn på lykke og å vare vellykket.Det er og vanskelig a vare sosial når alt med å vare sosial innebærer ofte å vare deltaker i forenninger ,fritidsklubber osv noe som ikke alle har råd til ,har tid til eller er typen til det.Jeg synes du bør satse på å finne andre venner ,man føler seg mer alene med liksomvenner som er der bare når det passer de og bare når de trenger en skulder å gråte på..Kansje en måte å komme seg ut av det ..er å finne sommerjobb,da får du noe å gjøre,blir kjent med nye mennesker og gjennom jobben kan i fritiden finne på ting sammen .Det hjelper og på selvtilliten og ekonomien,ikke minst og sosialt .Da utvides sjansene å bli kjent og få nye venner.:)
Avatar

fremover

juli 20 2017 - 07:22
se framover! du begynner på høyskole nå som du sier, det er da supert! Blir helt sikkert kjent med nye der!
Avatar

Re: Falske venner

juli 20 2017 - 18:52
Tusen takk!!
Avatar

Re: Falske venner

juli 21 2017 - 10:19
Jeg synes du bare skal sette en strek over fortiden, selv om det kan være vondt i starten. Lev nå og for fremtiden, oppsøk det som gjør deg glad og får deg til å føle deg bra, la alt annet fare. Overse de som prøver å plage deg eller slenge dritt, for det de ønsker er å se en reaksjon fra deg, og det verste du kan gjøre da, er å bare gi dem et smil, for deretter å ignorere dem og fortsette med ditt som om ingenting har hent. DET svir for dem. Så kan det godt være at det gjør vondt for deg også, men etter hvert vil du finne din egen vei, og de vil gi opp og plage deg, og du vil få det bedre.

Vennskap og kjærlighet må det være minst 2 for å vedlikeholde, om man bare skal gi og gi, mister man til slutt lysten når man ikke får noe tilbake.

Ny skole, nye muligheter, det har jeg erfart selv og om du klarer å gi slipp på det som har skjedd, vil det bli mye bedre ganske fort.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you" :)
Til forsiden