Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Faen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Faen

juni 10 2018 - 22:52
Jeg. Jeg er ingen. Faen. Jeg er inni et helvetes tankespinn om at jeg ikke er bra nok som dem. At jeg må være usynlig og stille. Jeg er i en jævla gjeng men ingen er vennene mine. For alt handler om status og alt det der faenskapet vi vet om. Det som alle vet men ingen prater om. Jeg hater det. Jeg er sint på verden og måten den virker på. Ingenting gir mening. For meg. For jeg er alene med tankene mine og alle tror jeg har det bra. Men. Faen.
Avatar

Re: Faen

juni 11 2018 - 00:27
"For alt handler om status og alt det der faenskapet vi vet om. Det som alle vet men ingen prater om."
Jepp..."Jeg hater det. Jeg er sint på verden og måten den virker på."
Helt forståelig. Men det hjelper ingenting å være sint på verden... Det eneste som hjelper er å akseptere den brutale virkeligheten om hvordan vi mennesker egentlig fungerer, og å forsøke og skape seg det livet man ønsker seg (f.eks. ved å søke råd om hvordan man kan få det til, fra folk som har gått veien før deg), basert på de spillereglene evolusjonen har gitt oss.

Kort sagt: Klaging hjelper ingenting. Det eneste som hjelper er (riktig) handling.

Livet er fundamentalt en konkurranse, som betyr at noen vil vinne og noen dessverre vil tape.
(Vinn-vinn tankegang er selvfølgelig bra, og vinn-vinn situasjoner er i mange tilfeller fullt mulig; men realiteten er at livet fundamentalt sett er en konkurranse hvor det er vinnere og tapere.
Vi lever i en verden med begrensede ressurser og begrensede, aktuelle paringspartnere. Et slikt utgangspunkt vil dessverre garantert medføre konkurranse og misfornøyde tapere i verden.)"For jeg er alene med tankene mine og alle tror jeg har det bra."
Første steg er hvert fall å finne noen og lufte tankene dine med, hvis tankene gnager deg så mye. Det finnes f.eks. brukere her på forumet du kan prate med.
Neste steg er å ta av deg "den sosiale masken" din, slik at du ikke forsøker å gi andre inntrykk av at du er/føler noe annet enn det du faktisk er/føler.
Avatar

Re: Hva skal taperne gjøre?

juni 11 2018 - 17:21
Mille42år: Gode poeng du kommer med der. Budskapet mitt ble nok litt misforstått.

"Er det ikke nettopp sint man bør være da- på de som ødela deg og fratok deg muligheten til å bli et sunt og lykkelig menneske?
Er det ikke egentlig ganske skadelig å undertrykke et slikt legitimt sinne fordi 'det ikke hjelper å være sint'?"

Undertrykking av sinne/passiv aggresjon er skadelig ja - uten tvil. Det vil bare føre til forakt, og potensielt drap e.l. Jeg har selv nok grunn til å dypt hate 2 spesifikke personer i livet mitt (de løy mot meg til politiet), så jeg veit godt hvordan reint HAT føles. (Tror ikke jeg var langt fra å være drapsmann på den tiden...)

Og ja, sinne er en god overlevelses-mekanisme/forsvars-mekanisme i starten - imens man er midt i en traumatisk tid i livet sitt. Det føles mye bedre å være sint på folk som har gjort deg vondt, enn å være svak/underdanig og tro at det er "deg det er noe galt med". Så på den måten er sinne bra - for sinne blir da en måte å hevde seg, istedenfor å underkaste seg.

Men utover det vil sinne bare gjøre en selv mer emosjonelt miserabel. Når "støvet har lagt seg" etter den traumatiske tiden i livet sitt, så vil sinne bare skape en underliggende forakt og ødelegge ens emosjonelle velvære/tiflredshet i livet. Da er det mye bedre å legge sinne fra seg, og fokusere på livet man har nå, istedenfor å fokusere på hva som skjedde i fortiden.

Med andre ord: Det jeg mente i det opprinnelige innlegget mitt, var ikke at man skulle undertrykke sinnet sitt - men at man genuint skulle føle seg mindre sint (slik at det ikke finnes noe særlig sinne å kunne undertrykke).

Hvordan oppnår man å legge fra seg sinnet?
1) Ved å fokusere på nåtiden og fremtiden din, og å forsøke og gjøre den bra, framfor å fokusere på alt du har tapt på grunn av fortiden din.

2) Hoved-løsningen er vanligvis å forbedre selvbildet/selvfølelsen sin. Det som vanligvis er årsaken til langvarig sinne/aggresjon, er at vår verdi har blitt truet. (Et unntak er f.eks. hvis noen har drept barna dine, siden man da kan være langvarig sint uten at det har noe med verdien din å gjøre.)
Når selvbildet/selvfølelsen ens øker, hever man seg naturlig mer over vonde ting som har skjedd i fortiden. Det betyr ikke at man nødvendigvis tilgir personene som var involvert, eller at man godtar tingene som skjedde, men det betyr at man ikke lar seg påvirke særlig mye av det lenger. Man er ikke emosjonelt truet av det lenger (fordi verdien ens nå er trygg, grunnet det forbedrede selvbildet/selvfølelsen ens), og derfor er man mye mer opptatt av nåtiden og fremtiden sin enn fortiden sin.

_ _ _


"Har du noen konkrete råd til hva man kan gjøre for å stille sterkere i konkurransen? Hva som er riktig handling?
Det virker jo som om du har tenkt ganske nøye gjennom det? Skal man bare akseptere at man er en taper? At man sto langt bak i køen når foreldre ble utdelt og fikk de som ikke ville deg vel, men som slo og voldtok deg istedenfor."

Man bør innse og akseptere de faktiske omstendighetene sine (i motsetning til å begå selvbedrag/lure seg selv) - men man bør ikke "akseptere at man er en taper".

Med andre ord: Den "riktige handlingen" er å erkjenne hvor man faktisk er i livet, og forsøke å jobbe videre derfra. Ikke å "akseptere at man er en taper" - for det er det samme som å gi opp og si til seg selv at "livet mitt kan ikke bli noe bedre". Da har man tapt før man en gang har startet.

_ _ _


"Har du noen konkrete råd til hva man kan gjøre for å stille sterkere i konkurransen?"

Det er generelt 3 egenskaper som hovedsakelig utgjør hvor man står i livet:
1) Selvsikkerhet.
2) Sosial intelligens.
3) Empati.

De som har mye av alle 3, er de som generelt er på toppen sosialt i livet. (Ikke nødvendigvis profesjonelt, siden det er mulig for "svake" mennesker å bli ledere i den moderne verdenen, hvis de bare har nok kompetanse om tingene de skal jobbe med. Men SOSIALT sett vil du merke at de som er på toppen generelt har disse 3 egenskapene ganske godt inne.)

Og den viktigste egenskapen ut av disse 3, er selvsikkerhet.
Mennesket er et flokkdyr og respekterer derfor alfa-mennesker. Så, for å stille sterkest i konkurransen: Bli en alfa.

Hvorfor er det svært få alfa'er i verden, sammenlignet med resten av befolkningen?
Fordi å være alfa kommer med en pris: risiko for avvisning - og avvisning er det vi mennesker frykter mest. No risk, no reward.

Hvordan blir man alfa?
Øk selvbildet/selvfølelsen. (Ser du, alt kommer tilbake til dette...)

Hvordan øker man selvbildet/selvfølelsen?
Les bøker om kognitiv terapi og selvhjelps-bøker om selvfølelse. Men kort fortalt: Se etter bekreftelser på at du faktisk har verdi hos andre mennesker som den du virkelig er, og finn ut hvilke egenskaper du er stolt av ved deg selv, og eksponer deg for sosiale situasjoner du frykter. Dette gjort over tid (på riktig måte) vil gradvis overbevise deg om at du er "The Shit" (at du er verdifull/alfa).
Avatar

Takk for tips ...

juni 12 2018 - 20:01
Takk for gode råd Gummybear - håper jeg kan klare å følge noen av dem:)

Dessverre er jeg ikke så sikker på om det går an å skape seg bedre selvfølelse ved kognitive teknikker og selvhjelpsbøker, da selvfølelsen og identiteten skapes i tenårene - og gjerne er ganske stabil resten av livet for de aller fleste mennesker. Det blir litt som å prøve å forstå verden uten å bry seg om historie hvis du skjønner hva jeg mener ...

Dessuten viser det seg jo faktisk at veldig mange toppledere mangler en av de punktene du nevner (punkt 3) nemlig empati- altså ser det ut som om det er lettere å komme seg opp og frem hvis man mangler empati, altså hvis man er psykopat.

Men selvsagt: Man må aldri gi opp håpet ... kanskje jeg en dag klarer å overbevise med selv om at jeg er verdifull:)

Avatar

Re: Faen

juni 12 2018 - 22:01
"Dessuten viser det seg jo faktisk at veldig mange toppledere mangler en av de punktene du nevner (punkt 3) nemlig empati- altså ser det ut som om det er lettere å komme seg opp og frem hvis man mangler empati, altså hvis man er psykopat."

Er derfor jeg skrev "generelt". Dessuten, en psykopat er flink til klatre i den profesjonelle rangstigen blant annet fordi psykopaten er flink til å etterligne empati.

Og det er ikke nødvendigvis lettere for en psykopat å klatre i den profesjonelle rangstigen, sammenlignet med en empatisk person. Det er heller motsatt.

Fordelen for psykopater er at deres fravær av empati gjør dem i stand til å "ofre" andre mennesker uten å blunke. De kan ta muligheter som byr seg på bekostning av andre uten å nøle - og DET gjør at psykopater kan klatre raskt opp den profesjonelle rangstigen, men det innebærer også at langt flere folk vil mislike de og oppfatte de som hensynsløse (hvis de "ofrer" for mange mennesker på sin vei).

Fordelen for empatiske personer derimot, er at deres genuine empati gjør dem naturlig i stand til å skape tillit hos andre mennesker (psykopaten må derimot perfeksjonere et "empatisk skuespill", som de riktig nok er dyktige på) - og DET gjør at empatiske personer også kan klatre raskt opp den profesjonelle rangstigen, men det innebærer også at langt flere folk vil like de og oppfatte de som hensynsfulle.

Med andre ord: En empatisk person vil i utgangspunktet ha like lett (og antageligvis lettere) for å klatre i den profesjonelle rangstigen som en psykopat; men en empatisk person vil av hensyn til andre mennesker VELGE å ikke "hive andre foran bussen" bare for å oppnå målet sitt, og kan dermed tape potensielle muligheter som byr seg her og der.

Kort sagt: En empatisk person som OGSÅ er selvsikker, vinner over en psykopat i de fleste tilfeller. Hvorfor? Fordi det er slike folk de fleste mennesker liker og vil ha som sjefer.

Men en psykopat vinner i de fleste tilfeller over en empatisk person som er usikker på seg selv. Hvorfor? Fordi empati/snillhet i seg selv ikke skaper respekt i andre menneskers øyne. Og for å være sjef må man først og fremst ha respekt fra sine underordnede. Og grunnet psykopatens manglende empati, vil psykopaten ofte fremstå som selvsikker i andre menneskers øyne, og dermed få deres respekt - og dermed vinne over en empatisk person som er usikker på seg selv.

_ _ _


"Dessverre er jeg ikke så sikker på om det går an å skape seg bedre selvfølelse ved kognitive teknikker og selvhjelpsbøker, da selvfølelsen og identiteten skapes i tenårene - og gjerne er ganske stabil resten av livet for de aller fleste mennesker."

Det blir vanskeligere (ikke umulig) desto eldre man blir, siden man med årene vanligvis bare forsterker den oppfatningen man allerede har av seg selv (hvis man ikke vet hvordan å endre denne oppfatningen sin).

Det viktigste jeg noen gang har lært og erfart er at selvfølelsen er en oppfatning. Og det betyr at den alltids kan endres; man trenger bare nok av de riktige bevisene.
Vil det være vanskeligere for folk med ekstremt lav selvfølelse? Ja. Vil det være vanskeligere desto eldre man er? Ja.
Men ikke umulig :)
Avatar

Hei

juni 18 2018 - 17:58
Kan jeg gjør noe for deg/dere.Kan være hvem dere vil for min del blir ikke skremt av det ene eller det andre. Ta kontakt om ønskelig mann 42 opplever det meste som normalt nok
Til forsiden