Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensomt familiemedlem

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensomt familiemedlem

juni 2 2018 - 19:54
Hei
Jeg kommer med en kanskje et litt uvanlig innlegg på dette forumet. Et familiemedlem av meg er veldig ensom, og dette går ut over psyken hans. Han sliter med å kontakte andre, og å opprette nære relasjoner. Å være sosial sliter han ut samtidig som han nettopp savner dette å ha en fortrolig han kan snakke med alt om. Dette gjelder spesielt jenter. Han er veldig intelligent, har sine særinteresser, og jenter er spesielt vanskelig å få kontakt med. Da jeg kommer med forslag om å treffe andre sier han at det ikke er venner som er problemet, men å finne en jente han kan være sammen med. En progresjon, han føler han ikke kommer videre i livet, og ikke har mulighet til dette. Han har prøvd dating sider, men dette har han ikke lykkes med.

Er det noen som vet om noen firma, altså ikke dating sider med chat og lignende, men folk som er eksperter på å finne ledsagere, eller relasjoner for andre? Jeg mener det fantes før i tiden, men nå etter alle datingsidene er kommet, så får jeg en følelse at disse kontaktformidlerne har dødd ut, men mulig det finnes noen som vet om jenter som har det på samme måte?
Han jobber i 60% i fast stilling. Han har egen leilighet. Inntekten er ikke så veldig høy, men han klarer seg veldig godt økonomisk. Han er en såkalt minimalist og har ikke det store behovet for pengebruk og materielle ting. Han er i veldig god fysisk form og går gjerne turer i fjellet. Han fikk diagnosen asperger i tenårene, men har ikke noe vesentlige problemer utover det sosiale og relasjoner til andre. Han blir fort sliten av for mye mas/smalltalk, og stress takler han heller ikke så bra. Jeg tenker at han hadde passet med en ikke alt for utadvent jente mellom 20-28 år, som kanskje også sliter med relasjoner til andre og ensomhet. En som det er mulig å diskutere med om det så er politikk eller andre ting i samfunnet. Det trenger ikke være noe «vi må komme sammen som kjærester», men man kan jo først å fremst være venner å ta det som kommer.

Det finnes sikkert jenter som sliter med lignende problemer og kontakt med andre mennesker, eller en slektning, mor/far med døtre som kjenner noe igjen her. Jeg kan opplyse at dette er i Bergen, så hvis det er noen som tør ta kontakt med meg fra området eller fra Vestlandet, så ikke vær redd for det. Jeg savner også at folk som skriver på forumet oppgir om de er jente/gutt, og hvor i verden de befinner seg.
Anonymitet er viktig, så jeg vil ikke gå videre med mer info ut over dette om f.eks utseende, jobb osv. Jeg kan opplyse at jeg ikke har vist dette innlegget til han, så jeg er ikke så sikker på hvordan han vil reagere på at jeg skriver dette, men jeg tar sjansen. Jeg kan også garantere for taushetsplikt fra min side hvis det lures på det.
Avatar

...

juni 4 2018 - 21:09
Jeg kan ikke hjelpe med jenteønsket, men det med ledsager. Jeg gjorde det via komunen eller hva det var (lenge siden nå) eller støttekontakt som var mitt behov, for å komme meg ut av huset.
De brukte lang tid, og gikk måneder uten håp. Så jeg gikk via kjenninger. Var feks en nabo som haddeen voksen datter. Flere av vennene hennes var støttekontakter og hun ville gjerne bli. Så da fikk jeg henne.

Tror at støttekontakt/ledsager kan være en start, uten å si sikkert, alleer forskjellige og jeg vet jo ingenting om ditt familiemedlem. Men er det aktuelt og vedkommende ikke trenger store hjelpen med annet (som jeg skjønner gjør han ikke det) så ville jeg hørt med venner av familien, om de vet om noen som ønsker å bli støttekontakt.

Personlig likte jeg at mine første var kjentfolk. Eller delvis, hadde sett de før og møtt de på noen nabofester. Det gjorde meg tryggere på dem siden jeg misliker å møte nye folk irl uten å ha noe til felles.

Men igjen alt er jo individuelt. Men håper det løser seg for han :)
Avatar

Re: Ensomt familiemedlem

juni 23 2018 - 07:06
Takk for innspill og omtanke:) Støttekontakt er ikke aktuelt for han. Det er dessverre ikke den type kontakt han ønsker eller har behov for.
Til forsiden