Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensomheten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensomheten

mars 4 2018 - 03:31
Jeg har begynt å av og til tenke at kanskje for noen så er "ensomhet" bare bekymringer/nysgjerrighet over hva andre måtte mene om en. Alle er slik i varierende grad, men for noen så blir det kanskje dominerende.

Jeg tror det er flere andre ting som identifiseres som ensomhet som kanskje er noe annet. Feks at man vil finne på noe sammen med andre.

Hva ER egentlig ensomhet? Det er en følelse. Men hvordan vet vi om vi føler det samme som andre som sier de føler ensomhet?
Avatar

Til Gamlebyen

mars 4 2018 - 12:11
Interessant tema...
Jeg er en person som sjeldent føler på ensomhet, på tross av at jeg lever uten en partner på det nåværende tidspunkt. I de tilfeller jeg har kjent mest på ensomhet, er i tosomhet. Jeg har aldri vært så ensom som i mitt siste forhold, det handler kanskje om følelsen av å bli utestengt mentalt? Når jeg tygger på ordet ensomhet, så kjenner jeg mest på frykt, frykt for å ta avgjørelser uten å ha en å diskutere det med. I tillegg tenker jeg på ordet tristhet, det er trist å være ensom - jeg tenker aldri at ensomhet har noe med hva andre mener om meg.
Avatar

Re: Ensomheten

mars 4 2018 - 13:53
Da er det kanskje å bli mislikt du tenker på? Hvis du ikke føler det når du er alene, men føler det om andre utestenger deg. Men hva vet jeg... jeg bare skriver her fordi jeg savner selskap, ikke nødvendigvis ensomhet, men det spiller da ingen rolle egentlig.
Avatar

Re: Ensomheten

mars 4 2018 - 15:30
Nei jeg forbinder ikke ensomhet med frykt for å bli mislikt sånn generelt - men det har helt klart en sammenheng sånn generelt for folk tror jeg.
Uansett, godt at vi har Internett der vi nettopp kan søke virtuelt selskap om ikke annet :-).
Avatar

Hei

mars 4 2018 - 15:36
Ensomheten er folkesykdommen. Vi sitter mer inne på nett og skriver med hverandre, ikke minst facebook. Jeg har ikke facebook.

Vi alle sitter enten på tlf på nett eller laptopp og nettbrette.

Ellers er de fleste i jobb, tar utdannelse, og hjemme med mann og barn.
Avatar

Re: Ensomheten

mars 4 2018 - 20:46
Så internett er lettvint slik at vi velger det, selv om det gir økt ensomhet? Enkleste veien ut, men en dårlig løsning.
Avatar

Re: Ensomheten

mars 4 2018 - 21:52
For meg har internett vært en vei ut av ensomheten og frykt for å bli kjent med folk.
Avatar

Re: Ensomheten

mars 4 2018 - 22:07
Jeg mente vel mer type forum som dette, at det er en trygghet i å kunne møte mennesker som føler ting på samme måte, dele erfaringer og stifte bekjentskaper. Internett byr på gode ting og vonde ting, som med mye annet.
Avatar

Re: Ensomheten

mars 5 2018 - 08:06
Hmmmmm........
Til forsiden