Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensomhet og klasseforskjell i nabolaget

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensomhet og klasseforskjell i nabolaget

april 16 2021 - 18:34
Jeg er alenefar og kjenner blir er lei og sliten av å føle meg ekskludert fra omverdenen. Ikke nødvendigvis fordi jeg er alene med barn men jeg tror selv at det er en del av flere faktorer:

Jeg anser meg selv som hyggelig og utadvendt men sliter med å komme innpå folk. Slik har det alltid vært. Jeg har en godt betalt og trygg jobb men har havnet i et økonomisk uføre som jeg gjør mitt beste å ordne opp i. Dette fører til at jeg ikke kan eie eget sted og ei heller ha bil. Jeg klarer meg fint uten noe av dette.

Jeg merket fort da jeg flyttet dit jeg bor at leietakere ikke blir inkludert i happenings som skjer i nabolaget. Gang på gang inviteres alle til sosiale happenings, men ikke vi. Vi er de eneste leietakerene i gaten. Dette er blitt tatt opp og begrunnelsen er at jeg ikke er en del av det når jeg ikke eier. Men når det kommer til dugnad. Da er jeg god nok. Dette hadde begynt å løsne mens jeg var gift (hun var asosial og viste seg ikke i sosiale sammenhenger). Etter jeg tok ut skilsmisse så begynte det å dale igjen og nå virker det som om alle styrer unna meg.

Alle i nabolaget og alle foreldre på skolen har en eller annen form for sosial kontakt med hverandre men når det kommer til meg så er jeg nå ute. Er de redd for meg siden jeg er alenefar? Vennene til barnet mitt synes jeg er "kul" og hipp men selv det hjelper ikke på.

Når det kommer til 17. Mai komiteer og slikt. Da er jeg plutselig god nok igjen, sånn at halvparten kan reise bort fra det ansvaret.

Hva kan jeg gjøre for å få bedre kontakter i nabolaget? Jeg er ikke den som klager, og snakker nedsettende om ting. Men jeg sier min mening dersom jeg kan forsvare det.

En bønn til alle huseiere der ute, inkluder naboene dine. Gjør ditt for å utjevne klasseforskjellene. Det kan jo hende du ender opp med en god, trygg og stabill venn og ikke minst en god ressurs.

PS! Jeg har gode venner ellers, men de er ofte opptatt med seg og sitt. I tillegg bor de et stykke unna.

Avatar

...

april 18 2021 - 23:52
Mrk, dette er min personlige mening pga, vært der, er der ennå og kjenner desverre igjen din historie her.


Hva du kan gjøre for og forbedre dette med og bli inkludert, må jeg si att min personlige mening er att det neppe og aldri vil bli bedre, ikke blant oss voksene.

Barn faller lettere inn hos sine jevnaldrende da mange av oss voksene har
en egenskap av og være, rasshøl, egenrådige, full av jeg er best og null empati og forståelse att folk er forskjellige.

Jeg også var god nok til barnepass, tilstelninger, gratis bil reparasjoner med mer..
Og man sier ja i en ny situasjon, dette for man vil jo bli inkludert og likt.

Ettersom tiden gikk ble det ingen spesiell forandring.

Jeg gjorde da som følger, jeg ga totalt blaffen i og si ja til noe eller noen.

Det som skjedde da var att jeg slapp og gruble, tenke negativt og bli trist for att jeg følte meg utnyttet. Hva de andre tenkte om meg i ettertid er sikkert det samme som før.

Jeg fikk da brukt hele tiden min på meg selv og mine. Og hva tapte jeg på dette, jeg vil si ingenting overhodet.

Ja jeg er bitter og angrende over alt jeg sa ja til uten og få så mye som en karamell, men har det mye bedre nå all over.

Jeg må si jeg anbefaler ikke den metoden til andre, jeg bare ville fortelle deg att vi desverre ikke er alene om sånne situasjoner, og valget jeg tok og fortalte om over her måtte jeg bare fortelle dere.
Mvh Jon. Telemark.
Til forsiden