Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensomhet i et forhold

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensomhet i et forhold

april 29 2020 - 18:44
Heisann!

Jeg har en følelse av å være mer ensom nå når jeg bor med kjæresten min enn da jeg var singel og bodde alene.. Det er jo ikke riktig?
Noen andre som har samme følelse som kanskje ønsker å skrive litt?
Avatar

Re: Ensomhet i et forhold

april 29 2020 - 20:59
Syns du det er vanskelig å åpne deg for kjæresten din, og være deg selv med vedkommende?

Jeg føler meg ensom sammen med folk hvis jeg føler at jeg ikke kan være meg selv med dem, derfor lurer jeg på om det er slik du har det med kjæresten din. Og om det er det at du ikke tørr å gjøre det, eller at kjæresten din ikke gir deg rom til å gjøre det, eller begge deler...?

Det er absolutt noe du trenger å finne ut av, hvorfor du føler deg mer ensom når du bor sammen med kjæresten din enn du gjorde da du bodde alene.
Avatar

okay

mai 1 2020 - 00:51
pinkeltje meget meget bra igjen
noe sier meg du kan ikke snakke med din samboer
dere er ikke samkjørte eller et team
det er ikke dere mot verden liksom
for meg skal man i et forhold bli til èn
man skal være som to siamesiske tvillinger
og ja da er man aldri ensom da
er ikke det hele essensen
hele fuckings meningen
med å være to sammen ;)
Avatar

Føler det på samme måte

juni 7 2020 - 22:19
Jeg føler også veldig ofte ensomhet selv om jeg er i et forhold. Jeg har samboer og 3 barn, så jeg burde absolutt ikke føle meg ensom. Hos oss er mye av grunnen at samboer veldig ofte er opptatt med enten tv eller telefon og generelt er lite opptatt av å snakke med meg. Men jeg greier aldri å sette meg selv foran noe eller noen, så jeg tar bare til takke med å ha det slik selv om jeg overhode ikke trives i hverdagen.
Avatar

Til hogaboga95

juli 2 2020 - 15:13
Det høres ut som du har noe du trenger å jobbe med da, hvis du ikke greier å sette deg selv foran noe eller noen andre - at det er der ensomhetsfølelsen din kan komme fra.

Jeg jobber med det samme selv, at jeg tidligere alltid har skullet gjøre det andre forventet og ønsket av meg, og at jeg satte alle andre fremfor meg selv, men jeg hadde det ikke noe godt med å gjøre det, og innså at det var skikkelig vanskelig å leve slik. Det er da godt når en møter folk som sier at en selv er like mye verdt som alle andre, og at en trenger å sette seg selv først (inni mellom).

Jeg syns det da er skikkelig vanskelig å skulle forandre på slik jeg har vært, og er redd for at folk skal bli sinte på meg eller at jeg vil miste dem hvis jeg velger meg selv fremfor dem, men samtidig så er det bedre å ha seg selv enn alle andre. Og en kan finne på andre ting å gjøre eller være med andre folk, hvis de ikke godtar den siden av en.

Det er da en form for eksponeringsterapi jeg må igjennom nå, innser jeg. At jeg har en angst for å gjøre det jeg selv ønsker å gjøre, og at jeg må gjøre det og se at det går bra. Jeg har da allerede begynt med det, og livet mitt har blitt bedre av det, men samtidig syns jeg det er skummelt for hver ting jeg vil forandre på - hver ting jeg ønsker å gjøre for meg selv. Jeg antar at det vil bli bedre etterhvert, når jeg blir mer vant til å gjøre dette og ser at det er godt for meg å gjøre det. Og at ulempene ved å gjøre det, ikke er så store som fryktet.
Til forsiden